Log inRegister
Submit Complaint

Courts Mammoth

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Courts Mammoth

alisara Send email
 
Jul 9, 2018

COLLECTOR MENGGANGGU TEMPAT KERJA

Saya ada beli barang dgn courts bulan 11 tahun lepas. lepas tu sy xbekerja dlm 5 bulan. skrg sy da strt keje balik.so sy nak bayar ansuran sy punya tunggakan tu. masalah nye cukup la call hp saya je. ni duk call office, call mak saya. lepas tu duk ugut konon nak datang rumah amik brg. bila kita kata nak byr dia cakap xblh bayar sikit. kena bayar semua. dah la kurang ajar. maki hamun bagai. call office setiap saat. orang keje kot. tolong la bertimbang rasa sikit.
Vini Send email
 
Jun 13, 2018

Taking my life

I got arrears around 950+ with court mammoth. The debt collector disturbing me like wanted to my life away. He knows my situation, coz i didn't answer his calls he told me I'm giving silly reasons. and he threaten me that he will go to my house this and that. Talking like i owe him money not courts. Please help/. He is an indian guy.
Vini Send email
 
Jun 13, 2018

Taking My Life

I have arrears around Rm950+, a debt collector from courts taking my life away. He threatens to reach my use in 20minutes this and that. Telling I'm giving silly reasons this n that , like i hutang him. But i still paying little by little. he is doing as shit. An indian man. Can they really go to my hse.
Missaliya Send email
 
May 11, 2018

Dah tahu berhutang tu bayarla on time

Saya rasa korang semua dah salah nie ..korang semua kan dah berhutang dah siap tahu interest court mmg tinggi kenapa nak lagi buat installment dgn diorang lagi..dah korang tak bayar hutang on time kenapa kena bising cara diorang mintak hutang ..korang bukannya berhutang dgn bank ..bank tak guna cara kasar nie sbb diorang tu bank so boleh lagi tampung diorang punya kekosongan duit yg korang pinjam .ini court diorang sendiri pun kena bayar dekat syarikat jenama tu sendiri diorang ade target diorang sendiri kalau korang sendiri pun tak bayar mcm mane diorang tu nak bayar dekat syarikat syarikat lain..saya rasa cara collector court mintak hutang tu dah betul dah biar korang sedar diri sikit nak bayar hutang ..bunga tu adalah salah satu cara korang utk korang bayar hutang on time..lagi tu ha masalah keluarga lah masalah kesempitan duit lah ingat court kesah ngan korang punya masalah diorang pun ada masalah diorang sendiri ...hahahahah kadang aq kelakar baca komen korang ...sbb mmg salah korang pun court tak salah cara diorang tu cuma buat korang sedaq diri ja yg korang tu tgh berhutang ..pergi bercuti boleh ,makan sdp sedap boleh tapi bayar hutang takleh sedih nye ..sedangkan barang tu korang dah guna ...astaghfirullahalazim ...sedangkan dah mati pun kena bayar hutang apatah lagi korang yg hidup nie..walaupun aq bkn kerja collecter court nie tapi aq boleh rasa betapa sakit hati diorang baca komen nie sbb korang yg salah ...kay luv you cau lu..^_^
juneabdullah Send email
 
Jan 15, 2018

collector call office tempat berkerja

saya mendapat 5 panggilan hp yg berbeza, saya hanya lewat tarikh bulan saja dan tarik yg di janjikan dlm perjanjian pembayaran sebelum 15 hb ,tapi setiap bulan collector mcm tak tahu batas hak pelanggan sehingga menganggu ke premise office and call menggangu talian office saya, dlm hal ini, sepatutnya pihak Court kaji ,syarikat court meminta tempat perkerjaan pelanggan sekadar pengesahan gaji, ,bukan mengguna kesempatan menggangu premise tempat kerja saya utk menagih bayaran sedangkan saya tak penah tak bayar. Cara collector mmg tidak professional .

kalau di kaji record pembayaran saya tak pernah tidak bayar malahan balance hutang suda tinggal sedikat, menjadi remas dgn cara collector mengugut dan meminta , sedangkan bila ke counter court ,pihak court tak ada pun issue keterlewatan .
saya sendiri suda buat surat complaint ke court mengatakan melarang collector menghubungi premise tempat saya berkerja 1 st reminder, ini suda menganggu ketenteraman hak saya sedang berkerja,

saya akan tidak teragak utk memberi amaran pda pihak court jika collector kalian tidak mengkaji langsung record agreement saya selama ini.

Amaran drp pihak saya .
arebunz Send email
 
Dec 21, 2017

BIADAP DEBT COLLECTOR COURTS

Pagi td sy ade buat bayaran pd courts sbyk rm170 guna maybank2u..tiba-tiba courts call sy bgtau sy ade tunggakan 2 bulan sedangkn due 28hb...lps tu ugut bagai paksa sy settlekn tunggakan...bulan2 sblm ni sy dh bayar semua byrn mengikut kadar bulanan yg ditetapkan...dh check ikut listing bulanan xde tunggakan pn.... serius mmg debt collector tu kurang ajar @ biadap..harap dpt ambil tindakan pd debt collector tu
kingbart Send email
 
Dec 7, 2017

Collector service kurang ajar

Apa hal baru bayar lambat xsampai 3 bulan dah call hari2 suruh bayar. Siap ugut kalau xbayar nk hantar orang collect payment kat tempat kerja. Tiap2 hari call suruh bayar padahal belum pon sampai 3 bulan. Korang ingat kami xnk bayar ke? Cuma lambat sikit bayar.. korang memang letak harga murah, tapi kalau kira siap interest dah tinggi. Contoh beli smart phone rm1800, bila kira balik semua total cost yang perlu dibayar termasuk bunga cecah rm6800.00. Sekarang nie fair tak pada pengguna? Lagi satu korang perasan x bile beli barang courts xpernah bgtau berapa total bayaran hingga last payment. Dia cuma tunjuk installment bulan2 shj. Xpaham la kenapa xpernah ada tindakan dikenakan kepada pihak courts. Kalau tahu service macam nie baik pergi beli kat tempat lain. Menyesal sungguh..
saisai Send email
 
Dec 4, 2017

STUPID COURTS MAMMOTH AND THE DEBT COLLECTOR

3 month outstanding which is cost only RM650 then your so called "lawyer" berlagak kata dah keluarkan warrant untuk sita rumah, dan bekukan segala account. what the hell courts mammoth? kau ingat kau berurusan dengan orang bodoh ke? all those action macam kami ni bankruptcy and your 'lawyer' is so rude. Nak buat legal action biar bijak sikit . BANK PUN TAK BUAT ORANG MACAMNI TAHU? padahal loan BANK LAGI RIBU RIBAN! where we your warning letter, LOD, reminder etc to all customer sebelum you issue orang with those warrant?? Mengaku jela korang tu debt collector nak berlagak macam peguam dah kenapa??

and a guy yang konon dah on the way datang rumah with warrant from IPD bla bla bla. . ingat kami bodoh? kau siapa boleh pegang warrant sesuka hati.. pegawai berkuasa je yang berhak datang rumah with warrant untuk penahana asset etc. stupid la courts mammoth!
chacha Send email
 
Nov 15, 2017

collector kurang ajar

tarikh kena bayar 21hb setiap bulan. harini baru 16hb. ape jilaka nya sampai telefon mak aku. adoii. huduhnye perangai collector. call nye pulak malam. okay malam 8.30. bastard collector. dah lah di call nye mak aku tu dia punya sembang buat mcm kenal 11tahun. marah betul. aku call CM sendiri staff dia kabor biasa kak collector mmc mcm tu. staff tu siap cakap" kalau dia cakap nak datang rumah ke ofis ke akak cakap ha datang lah aku tunggu. sampai tua pun dia mmg takkan dtg kak. dia gertak je bagi takut tu". dorang pun dah dpt mcm2 complain dari cust pasal isu ni tapi tak boleh buat ape collector buat mcm tu. kejadahnye lah. siap call kabor dari pej peguam tu aku bengang.
nuna Send email
 
Sep 28, 2017

nuna

saya beli courts hp . da mak sy x jelas kn bulanan tu . skng kne byr rm1720 . sy da bayar rm500. dan tambah rm220 . so lgi rm1000 laa kn . sy minx laa tempoh rm1000 tu . tpi dorg x nk pon . so mcm mne nk crik duit . dtg hri ni kat tmpt kje bg surat . n esk minx payment cash mne ade duit kn . pk laa kn . kate nye kes ni handle sorg laki singh . mmg kurang ajar tauu .(RAJ 0123150300) .
klo sy nak lari sy x byr tau rm720 tu . aeon pon x mcm ni tauu . mnyesal je rse . walaupon slh kite kn . nk dtg ambil brng laaa ap laaa . mcm mne laa klo dia dtg esk nk rm1000
amirkhairul Send email
 
Jul 12, 2017

Collector Kurang Ajar

Semalam saya dapat panggilan dari seorg perempuan mengatakan dari ipd untuk mengeluarkan waran tangkap dan waran sita rumah, saya tk layan sebab sy tau itu satu penipuan dari collecter..sebab banyak kali sy kena kata dari bahagian perudangan nk failkan kes kat mahkamah, wife sy kerja pejabat peguam bgtau sy kenapa mesti nk cal, kalau nk saman, saman jerlah ni siap bgtau kita nk takutkan kita, bila kita gertak dan sound dia balik..dia tk puashati..tk puas tu siap cal semua adik beradik, parent,,selagi boleh nk bg semua org tau, sampai ugut nk fax surat kat opis, apa motif dorang ni, semalam lps saya tk layan dia call kata dari balik ptg otway balik kerja ada lelaki cina call nk gertak nk sita rumah, apa hak kau nk sita rumah setakat hutang brg, dan kenapa nk dapat waran dari balai bukan mahkamah..berhati2lah dgn court ni
Cam Send email
 
Jul 10, 2017

Penyamar peguam court mammoth

Assalaamualaikum.. saya pun baru terkena.. walaupun saya dah tau tektik pnipuan debit collector ni tp kli ni saya gagal sebb mereka membabitkan adik beradik saya pula. Seseorang menamakan dirinya tengku anis ( no.tel dia -
0173779654 ) kununnya seorang peguam telah menggugut kononnya mempunya surat mahkamah untuk menyita barang kediaman.. yg kejinya mereka nk sita barang kediaman dirumah ibu saya??! Sebab apa mereka buat gini..sebb mereka takkan berjaya kalau nk ugut dan sita barang dirumah saya sendiri kerana mereka takkan boleh tpu saya.jadi mereka pun guna tektik keji call adik beradik pulak. Oleh kerana adik beradik xpikir panjang ..terus percaya .. dan tolong bayarkan. Tp yang lbih utama saya nk dedahkan yang tuan2 semua jgn percaya klau mereka menamakan diri sebagai peguam.. hakikatnya mereka debit collector..mereka baca skrip yg disediakan. Dan paling penting mereka ada ekses untuk menacari no.phone dan alamat saudara mara kita hanya sekali klik no.kp kita. Itu x mengherankan. Tapi yg faktanya mereka menipu pelanggan yg mngatakan bole ambil tindakan itu ini...termasuk sita ..ini semua pembohong. Saya ada call balik no. Mereka ni.. haram jadah diorang xberani bgtau lokasi. Walaupun saya da settle bayaran sehingga begaduh adik beradik.. saya nk bgtau pada pihak debit collector yg mengaku sebagai peguam bernama tengku anis ini.. bahawa saya TAK HALAL KAN DUIT SAYA YANG AWAK DAPAT..SAYA HARAMKAN HASILNYA DALAM DARAH DAGING KETURUNAN AWAK.. DI DUNIA DAN AKHIRAT. INGATLAH ALLAH MAHA PENGAMPUN TAPI MANUSIA TIDAK..
Cam Send email
 
Jul 9, 2017

Penyamar peguam court mammoth

Baru2 ini seorang dipercayai debit collector memperkenalkan diri sebagai peguam tengku anis no.tel 0173779654 menghubungi adik beradik saya menggugut kononnya pihak mahkamah dan polis telah mengeluarkan waran untuk menyita kediaman ibu saya atas alasan saya tidak menjelaskan tunggakan barangan coart mamoth (komputer). Menyebabkan kami adik beradik jadi kelam kabut. Mereka menggugut tindakkan sita barangan kediaman dirumah ibu saya akan dibuat esok harinya.. mereka memaksa saya menjelaskan 4500k sebelum 5ptg. Oleh kerana adik beradik saya kurang paham mereka terpaksa membayar semua tunggakan tersebut. Saya tak sempat menjelaskan pada mereka tentang taktik debit collector ini. Mereka sebenarnya menyamar sebagai peguam ini terbukti apabila pertanyaan saya berkenaan nama tempat mereka tak jawab. Walaupun dah settle jugak saya ingin memberitahu bahawa saya tidak redha dan tidak menghalalkan segala hasil bayaran tambahan yang mereka dapat. Semoga mereka dapat bala didunia dan akhirat. Allah maha pengampun tetapi manusia tidak.
Juliana tan Send email
 
Jun 26, 2017

Sent abusive messages n even the lawyer threatened to call my boss

Years ago due to some urgency I have to purchase a MacBook for my gal who is going for her further studies. After a few months I waited for the MacBook. At last I call KL customer services and I was told they cancelled my order. After making a few complaints at Kuantan branch they took a displayed one n have to me that's also they locked with courts password until I have to go up and down Courts Kuantan to log in.
After few years my payments had been good until recently due to financial problems, I took a few months to pay.
What I don't understand why they allow to sent abusive messages to text. And lawyer threatens to call my boss. Funny isn't it, you guys cancelled my order n when payment late you guys start sending n call non stop. Please if we cannot afford we won't go to courts who charges is triple the original price. I hope the management took sometimes to look into all this complaints.
Mde Send email
 
Jun 14, 2017

SAMSENG

Baru tadi saya dapat call dari collector courts. Dia kata nak datang jumpa majikan dan hantar surat saman ke HR. Macam mana kita yang tak bayar tapi saman hantar ke HR? nak jumpa majikan boleh main redah je ke? lepas tu bila saya kata sila datang dia marah pulak cakap PUAN CABAR COURTS YE 5x berturut dia tanya. mcm nak pukul org je bunyi dia org ni.. Saya malas la nak jawab kang jadi issue besar pulak .. kata nya dah dalam perjalanan ke office tapi lepas tu cakap kena buat bayaran harini jugak kalu tak dia pergi office.saya jawab OK jela..yang tak leh tahan dia ugut kita tu.adohai menyesal seumur hidup ambik barang kt courts ni..
munzuraforoj Send email
 
May 4, 2017

courts mamoth akak kekoh mamoh

ada la colector call aku dok ckp aku x bayar hutang buat lari brg courts...ye mmg aku hutang apa masalah ko mcm ko xde hutang ke bangang..kat dunia ni semua manusia ada hutang butoooh la ko xde hutang.....ko call org call opis org maki hamun org bagus sngat ke ko...macam family ko xde hutang ke bodohhhh.....sape la incharge yg suruh call2 org ni nak belahak smseng jalanan mengemis mengikut arahan org atasan ni hadoiiii hai kata nak dtg opis aku...tunggu2 xdtg alasan hujan come on la woi maki org bukan main tapi ko sendiri miskin hujan xboleh dtang nmpak x ko pakai apeeee hahahahhaCOLECTOR OH COLECTOR
Ervina Natasha Send email
 
Apr 3, 2017

CM Langsung Tidak Bertimbang Rasa

Sy adalah slh seorg pelanggan yg mbeli brg² dgn CM dicwgn S.Alam baru² ni pd hjg thn lps (2016). Pd mulanya sy mbuat pbayaran, blnan yg sy perlu byr adalah sebanyak RM280, sy tidak dpt mbuat pbayaran & de mslh kewangan setelah sy bhenti dr kje (majikan yg lama de mslh utk bcuti). Sy terpaksa bhenti kje kerana mempunyai mslh peribadi iaitu ank perempuan sy yg ptama baru mula mula bsekolah & pd ms yg sama ank lelaki sy yg ke-2 mempunyai temujanji dgn phk hsptl, sy baru shj merujuk kes ank lelaki sy di hkl & dktr trs mbuat kptsn utk mjalani pembedahannya pd bln 2 (2017) yg berusia 4thn. Mcm biasala, collector2 ni xpernah bhenti menghubungi & menghtr sms utk mbuat pbayaran (03-9057011). Mulanya tunggakkan sy, sy hanya perlu mbyr utk rm1.4k++ tu pun de cas lewat sebanyak 10%. Setelah urusan ank² sy tlh pun selesai & stabil, sy pun mcari kje & baru shj bkerja skrg ni. Tiba² je kedua² orgtua sy mdpt panggilan dr CM yg memberitahu sy tidak mbuat pbayaran tunggakan selama 5 bln, jika sy xmbuat pbayaran mereka akan mbekukan a/c, sita & saman sy sbyk rm24k, xpsl² orgtua sy pun tbabit dlm hal ni sehingga nk mengheret orgtua sy sekali kes ni ke mahkamah, sedangkan brg² yg sy ambil hanyalah rm16k & sy tidak dpt sebarang srt saman pun dr CM utk ke mahkamah. Sy mdpt pggilan yg mengatakan dia adalah peguam Pn.Syarifah / 012-5339417, dia mberitahu sy perlu bhubung dgn Ms. Michelle / 03-21062296 & 010-3620306, utk selesaikan pkara ini & tidak sampai ke kes mahkamah sy perlu mbuat pbayaran sebanyak rm3,1150.80 (diaorg cas 20%). Persoalannya skrg ni, mcmn sy nk cari duit sebanyak ni sdgkan sy baru je bkje & tidak mpunyai gj yg byk mcm sebelum ni. Adakah ptt byrn yg sy perlu byr setiap bln utk rm280 x 5bln (tunggakkan) telah menjadi 2x kali ganda, dh mcm pinjam duit dgn ah long pastu mkn duit riba org...pinjam dgn bank pun xmcm ni, lg sng berurusan dgn bank drpd CM, menyesal lak amik brg² dgn CM ni...
CM HATERS Send email
 
Mar 30, 2017

collector bodoh !

smlm sy dpt call dr koperal aliza mengatakan dia bersama staff CM Akan dtg ke ofis sy. bila mintak no badan dia , dia trus letak fon . wth ?? lagi satu ada sorg cina maybe collector dia call myhp . sy tak pickup . after dat sy call semula . dia tanya sy siapa . sy bgtahu nama sy dia kata nanti dia akan call semula . nampak sangat yang dia hanya menjalankan tugas bodoh dia tu !
evelyns1 Send email
 
Mar 25, 2017

Collector staf biadap & kurang ajar

Ada satu staf perempuan dri Courth Mamoth cwgn KL ni ni asyik memganggu dgn panggilan kat pejabat, sehingga mengganggu kerja dan majikan saya. Macam ni kah cara biadap untuk customer yg melanggan barang, walaupun kita lambat bayar kita tetap buat bayaran. Cara percakapan dia kurang ajar sehingga melibatkan isu peribadi customer, patutkah dia bercakap begitu utk keuntungan syarikat? Bila saya ada kerja luar pergi site. Dia call admin dan ketua unit saya melapor yg saya tak bekerja. Kalau saya buat perkara yg sama kat dia ..dimana dia nk cari kerja. Perlakuan dia melibatkan periuk nasi saya sebagai pelanggan. Bila saya menegur dia salahkan saya pula. Dia menghatar memo berbentuk ugutan diconteng mengunakan pen marker di fax kepada ibu Pejabat kepada pengarah majikan saya utk memalu kan saya. Tindakan seperii Ah Long. Saya minta agar pihak Courth Mamoth supaya memberi kerjasama yg lebih baik kpd pelanggan. Jgn mengugut dgn cara kotor, menyebut kata² kotor. Pada masa saya buat bayaran dia kata jangan bayar kat mesin ATM. Dia minta saya bayar pulak.kat kaunter maybank. Selagi panggilan tak terjawab, dia.menghantar sms untuk menyita barang. Dia sering menganggu sehingga saya tak dapat bkerja selesa. Ini adalah cara yg kotor. Negara kita ada undang² yang teratur. Bukan cara kotor seperti ini. Setelah lama saya memberi.kerjasama yg baik saya berbuat begini sebagaimana staf yang bernama ini merasa seperti yg saya rasa kan. Nama : PREM. NO TEL:016-9577114. Pekerja begini sepatutnya diberi latihan supaya bercakap sopan, beretika baik ketika berususan dgn pelanggan. Sila ambil tindakan.
Isni Qurratu'Ain Send email
 
Mar 15, 2017

Panggilan Kurang Ajar

15 Mac 2017 - 9.30am

saya menerima panggilan dari Collector 03-92057031 mengatakan tentang tunggakan yang perlu dijelaskan dengan cara kurang ajar.

No yang sama pernah call saya dan orang yang sama dengan nama Lisa.

apabila saya meminta nama pemanggil, pemanggil mengelak untuk memberitahu dengan alasan "saya kurang ajar saya maki apa pada puan".

kalau kurang ajar tu kena maki je ke? kalau cakap tak de adab tak di kira kurang ajar ye? kena maki baru namanya kurang ajar ye?

saya telah menamatkan talian. no tu call saya semula dengan biadan bertanya "kenapa matikan telefon sewaktu saya sedang bercakap?"

saya ulangi pertanyaan nama, dia jawap namanya "Pn. Ain".

saya tak tau itu benar dari courts atau tidak. kalau benar, tolong ambil tindakan untuk didik semua staff cara bercakap dan berurusan dengan customer.

tapi saya mulai ragu. sebab nama tak sama.
nynie Send email
 
Mar 11, 2017

Aduan

Saya nak tau, ada kah semua komplen trhadap CM ini telah dapat di tangani oleh pihak berwajib contoh nya @kpdnkk.gov.my klu tdk ada tindakan dia ambil untuk apa ruang forum ini di buka?
Abadi Send email
 
Feb 18, 2017

BUAT LAH KAJI SELIDIK WAHAI PIHAK COURTS JGN MEMBABI BUTA MELULUSKAN PERMOHONAN ORG

Masalah orang tak bayar berpunca dari COURTS sendiri, Cuba kita lihat dengan mudah nya Courts meluluskan permohonan sdg kan tempat lain dia akan lihat dari banyak sudut seperti CCRIS atau CITOS tetapi Courts umpama memasang perangkap pada peminjam Yg lagi2 ada masalah utk meminjam ditempat lain sebab tak approve disebabkan nama blacklist atau komitmen tggi....bila org tak dpt bayar ikut apa yg di janjikan mula la ikut cara ahlong kutip hutang ugut sana sini tampal poster dkt pagar rumah org dan bermacam2 cara digunakan utk kutip hutang, sdg kan Courts sendiri yg mencari dan memberi masalah pada org...dgn Courts tidak perlu tunggu lama utk approve...jangan kecam saya,cuma beri pandangan sahaja tapi sampai bila...?mana jabatan yg seharusnya memantau syarikat2 seperti Courts ni...?Jgn ckp dah tahu tak mampu wat pe berhutang tapi apakan daya air laut pasang surut tetiba plak kita kesempitan kewangan ada benda lain yg harus didahulukan....tapi bagi saya Jikalau Courts kaji selidik dahulu tak mudah meluluskan permohonan peminjam tak kan jadi macam sekarang ni...?

#Ini bisnes maaa...
#lulus moto kami maaa...
#tak bayar moto kamu maaa...
#abes tu pe lagi ikut rules laaa...
#sebelum buka itu bisnes ada clouse tanggung rugikan...
#tanggung lah sendiri...
#majikan kami bkn MCM Courts x ada timbang rasa...
#kami tak akan byr selagi nama kami tak legal dlm itu CCRIS BUKAN CITOS...


Pada Bro 'Pening' bincang dgn HR atau Boss Sy percaya majikan kita bukan MCM courts biar 1000 kali dia dtg asalkan majikan kita tahu dan kita x perlu malu bukan kita lari cuma kita kesempitan mungkin bln2 akan dtg kita blh byr balik...
Pening Send email
 
Feb 13, 2017

Collector ugut utk call majikan & pihak atas..

Sy ada mbeli brg dr CM & tidak mbuat pembayaran krn mpunyai masalah kewangan. Tp memang berniat utk mbt byran semula pd hujung bln feb ni...sorg collector cina tlh menelefon dan memaksa sy utk mbuat byran penuh sbyk rm11k.sy cuba bbincang bhw sy tidak mpunyai duit sebyk itu.ttp dia tetap memaksa sy dan tlh membuat pgg ke pej sy dan marah2.dia mengugut akan menelefon majikan sy dan jg pihak atasan..pd sebelah mlm pula dia tlh menelefon sy lg..kami cuba bbincang tetapi dia tetap memaksa kami utk mbuat byran penuh.akhirnya kami menamatkan pggl krn dia masih bkeras.slps itu dia terus menelefon sy sehgga 44x sehgga pukul 9.15 mlm..dia terus menghtr sms mengugut akan menelefon majikan sy pd esok hr..sy akan membuat aduan mengenai perkara ini..blh bg cadangan tak kpd siapa sy blh membuat aduan?
Penglipur lara Send email
 
Feb 11, 2017

Penipu

Ambik barang courts lepas tu x yah bayar padan muke drg.. Service da lah x Bagus barang lambat sampai lps tu nak saman lah apa lah jgn takut .. Sbb yg mnyamar tu collector.. Saya ni kja courts saya tahu lah
edyedy Send email
 
Jan 31, 2017

Dimana timbang rasa ...

Saya pernah ambil brg dr courts secara ansuran..dan skrg ini dgn secara tiba2 saja ader pihak call no 01129592561 saya pd 19haribulan 12 2016mengatakan yg saya dipaksa menjelaskan baki utang yg tertunggak..saya mengatakan bahawa brg2 elektrik tersebut tidak ader dgn saya..memang saya punya a/c itu yg bernombor 838001186602..baki tunggakkan saya berjumlah RM1819.21..dan saya dipaksa membayar wang sebanyak RM300.00 sebagai duit pembatalan akaun supaya pihak courts tidak membawa ke mahkamah...dan saya dipaksa membayar tersebut pd hari itu juga...dan diminta berhubung dgn puan ainul..jika tidak segala akaun bank saya akan dibekukan dan rumah saya akan disita dan saya akan ditangkap oleh pihak courts dihadapkan ke mahkamah...hari ini saya dpt panggilan drpd private number yg memaksa dan bertanya pd saya sudahkah saya byr wang pembatalan tersebut..saya minta tempoh 2/3hari krn belum dpt gaji...tetapi pihak courts tidak mahu terima alasan saya lalu terus mengugut saya akaun saya akan dibekukan dan disita dan berkata sila tunggu surat pembekuan akaun,penyitaan dr mahkamah dan terus letak telefon tanpa mempedulikan saya....

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Amazon Digital - Change the account for all the Amazon Auto charged...
    Im trying to change the credit card account that my...
    Gotham Steel Cookware - Gotham pans
    I loved my 9.5 fry pan for about the first two months. ...
    Drive Time dba Bridgecrest - Crooked Thieves
    Drive Time dba Bridgecrest repoed my car, told me I had to...
    Titlemax - Title max
    This company should not be allowed to be ..their high...
    mobile draw@live.com - Hi. I Received msg from this no# 923364635965
    hey!i am confused i have received a msg that i won 800000...
    Sonic Nickelodeon channel - Digimon tri determination
    Apne digimon ki movie kyu nahi dekahyi abh apko please...
    Nabisco premium plus salted tops crackers - Quality control
    What have you done! 53 yrs I have been eating Premium...
    Tn-tnpay.com - Jogtalan levonás
    180818 17:38 Kàrtyàs vàsàrlàs/zàrolàs: -11,08 EUR;...
    infinix - I don't have ultra power saving mode
    I using the infinix hot s3 I don't have the ultra...
    PSI - Scheduled test center
    I scheduled a test at 7p.m. At Bala Cynwyd location and no...

    Recently Updated Complaints

    Amazon Digital - Change the account for all the Amazon Auto charged...
    Im trying to change the credit card account that my...
    Gotham Steel Cookware - Gotham pans
    I loved my 9.5 fry pan for about the first two months. ...
    Drive Time dba Bridgecrest - Crooked Thieves
    Drive Time dba Bridgecrest repoed my car, told me I had to...
    Titlemax - Title max
    This company should not be allowed to be ..their high...
    mobile draw@live.com - Hi. I Received msg from this no# 923364635965
    hey!i am confused i have received a msg that i won 800000...
    Sonic Nickelodeon channel - Digimon tri determination
    Apne digimon ki movie kyu nahi dekahyi abh apko please...
    Nabisco premium plus salted tops crackers - Quality control
    What have you done! 53 yrs I have been eating Premium...
    Tn-tnpay.com - Jogtalan levonás
    180818 17:38 Kàrtyàs vàsàrlàs/zàrolàs: -11,08 EUR;...
    infinix - I don't have ultra power saving mode
    I using the infinix hot s3 I don't have the ultra...
    PSI - Scheduled test center
    I scheduled a test at 7p.m. At Bala Cynwyd location and no...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username