Submit a Complaint

POSLAJU BALAKONG

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POSLAJU BALAKONG

Mohd Hanizam Mohamad Send email
 
Feb 23, 2021

Unsuccessfully Delivery

Suddenly got this message. No one from POS call me explaining WHY "Unsuccessfully Delivery".
Always frustrated when dealing with POS MALAYSIA.

23-02-2021 11:42
[Pos Laju Balakong ]Unsuccessful delivery. We apologise that this item could not be delivered today. We will re-attempt delivery on the next working day.

20-02-2021 10:12
[Pos Laju Balakong ]Arrive at delivery facility at

20-02-2021 06:09
[PosLaju Parcel Hub]Consignment dispatch out from Transit Office

19-02-2021 22:08
[PosLaju Parcel Hub]Item processed

19-02-2021 19:30
[Pos Laju Rawang (Back End)]Item dispatched out

19-02-2021 16:35
[Pos Laju Rawang (Back End)]Item picked up
Nicole012 Send email
 
Dec 19, 2020

Pickup your phone

I call many time but no answer!!! Three contact number(deliveryman, office), nobody pick up......
Nicole012 Send email
 
Dec 19, 2020

Parcel

I call many time but no answer!! Three contact number (deliveryman, office), nobody pick up...
Rosnie Send email
 
Nov 19, 2020

Parcel

DARI TARIKH 16/10/2020 SEHINGGA HARI INI 19/11/2020 (1 BULAN 3 HARI) BARANG TIDAK SAMPAI2 !!!....APA PUNYA PENGURUSAN BEGINI SAMPAI SEBULAN LEBIH TIDAK BERGERAK TU BARANG?
Dayah Katun Send email
 
Nov 14, 2020

Barang masi stuck d balakong

Poslaju balakong please pos barang saya.. urgent nak guna.. barang dri china lagi duluan smpai d tempat saya.. ini barang saya, glue resin & penimbng glue PL764527783978.

Saya ni ibu tunggal sara anak2 sendiri. Tida kerja tiada duit masuk.. half cust saya sdh bayar deposit, dorg tnya2 saya sdh bila mau buat oder.. tiap hari kena tnya. Sa behutang lagi sma org sbb mau refund duit sma cust sbb ada yg tida sanggup tunggu lama. Saya open deposit sbb brg lain sdh sampai tinggal ini seja barang sa mau guna..

Tolong pos cepat sikit, ada anak2 mau dkasi makan. Klau kmu bagi sa duit mau kasi mkn anak beli susu semua tida apa la.. semua org pun ada masalah, tpi tu kerja buat la betul2 bkn mau buat cincai tida mau peduli.. sdh la tu hari brang kena pos tu parcel saya kena cucuk2 guna rokok, rosak jamu saya.. kurang ajar betul staff yg buat bgitu..


miezaa Send email
 
Oct 13, 2020

Repot polis poslaju balakong

Surat credit card saya tak sampai2 dah 2 kali. Pertama bulan ogos dan kali ni bulan oktober 2020. Dlm tracking masih ada di poslaju balakong tapi bila semak di kaunter delivery, petugas mengatakan dah hantar ke rumah, masuk dalam peti surat. Pada hal saya tak terima pun surat tersebut. Status dalam tracking masih sama iaitu di poslaju balakong. Tracking tak update atau ada sesuatu berlaku di belakang? Minta pihak atasan turun siasat. Isu ni dah parah....semakin menjadi2.

Saya akan buat repot polis, biar polis siasat hingga ke akar umbi. Pecat pekerja yang tak amanah.

Ni phone no. Kaunter Delivery: 0389640581
Ni hp Azim (delivery boy): 0192274502
miezaa Send email
 
Oct 13, 2020

Repot polis

Repot polis je biar polis siasat hingga ke akar umbi. Pecat pekerja yang tak amanah.
miezaa Send email
 
Oct 13, 2020

Hp delivery boy

This is hp delivery boy: 019-2274502
miezaa Send email
 
Oct 13, 2020

Counter delivery phone number

This is poslaju balakong counter delivery phone number: 0389640581
miezaa Send email
 
Oct 13, 2020

Poslaju delivery counter phone number

This is poslaju balakong delivery counter phone number:
0389640581
sighfuckery Send email
 
Sep 29, 2020

BARANG DEKAT POSLAJU BALAKONG DAH POSTED OVER THE COUNTER TAPI TK GERAK GERAK???????

harap boleh check parcel saya tak gerak gerak lama??? EHA228350642MY
Uting88 Send email
 
Sep 21, 2020

Because of posmen mistake my parcel send it to wrong postlaju.

EHA114374575MY,this is my parcel tracking number!few days ago I checked my parcel delivery status ,the transit status said my parcel was successful delivery at postlaju balakong and already made a first delivery at my house (ghost house because I was leaving in Sabah not in Selangor!)!,that what posmen big mistake!is it Sabah and Selangor words is same or our poskod is same!, only stupid people doing like that, please sending back my parcel at correct address like in my form in front of the parcel.... don't pretend like a nothing or didn't happen, please change your attitude towards you duty...jangan sampai customer datang ke postlaju korang untuk buat Hal baru nak berubah.... please sending back my parcel follow up with the correct address, please sending back my parcel follow up with the correct address...buka mata luas2 Dan tengok alamat yang ditulis... sending back my parcel to me....Sabah not Selangor!!!!!!!!!

Because of posmen mistake my parcel send it to wrong postlaju.

asyikin albaain Send email
 
Aug 27, 2020

BARANG DEKAT BALAKONG DARI 24/08/2020

TOLONG HANTAR PARCEL SAYA SEGERA YE! JANGAN NAK PERAM PARCEL ORANG LAMA-LAMA SANGAT BOLEH TAK? URGENT NAK GUNA NI. TU BARANG GOODIES SAYA. MINGGU DEPAN NAK GUNA. APA NI. CALL NOT IN SERVICES. UPDATE LAH NOMBOR SENANG ORANG NAK CALL. NAK COMPLAINT. MENYEDIHKANLAH SERVIS. HARI TU ELOK AJE.
LiaMai Send email
 
Aug 19, 2020

BARANG STUCK LAMA SANGAT!!!!!!!!!!!!!

Please take some action laaaaaaaa bukannya tak bayar tiap kali beli barang.... Pleaseeee poslaju balakong!!! Check my item!! EHA223144737MY
Ayva Lai Send email
 
Aug 18, 2020

Barang stuck 4 hari

Parcel saya empat hari dah stuck kat poslaju balakong.. Saya urgent guna barang tu kat rumah.. Harap faham tolong lah

Barang stuck 4 hari

Ayva Lai Send email
 
Aug 18, 2020

Barang stuck 4 hari dh

Brg sy stuck 4hari dh.. 1 hari +-10 cek.. Brg msh je sm.. X gerak2.. Brg tu urgent nk guna kt rmh.. Tlg lh..

Barang stuck 4 hari dh

Ieqa Haziqah Send email
 
Aug 11, 2020

Postage

Assalamualaikum, maaf. Parcel saya dah lama di Poslaju Balakong. My tracking number is ERB362194392MY. That's all, thank you ☺️
zulfadli7 Send email
 
Jul 29, 2020

eg548157085

i didnt receive my item yet. on 22nt there was people at home. I didnt receive any note from pos laju either. What is the Balakong PL cust service number ??? please update me the status.
AIYINGKUEH Send email
 
Jun 22, 2020

Parcel not receive yet

My parcel ENB001366776MY stuck since 19/05/2020...how's?
Yong Qi Send email
 
Jun 5, 2020

Have not recieved my parcel (EN132962507MY) since 10 MARCH 2020

My parcel has arrived the Poslaju Balakong since 10 of March 2020. It has been almost 3 months still not received not any information is updated. Not getting anything from my online feedback form either.

Have not recieved my parcel (EN132962507MY) since 10 MARCH 2020

Lee Ai Peng Send email
 
Jun 1, 2020

ERC004183247MY

my shipment (tracking ERC004183247MY) was pending at Balakong Poslaju center since 27May20. please expedite delivery. thanks.
jopadli Send email
 
May 28, 2020

MASIH TAK TERIMA PARCEL

TUAN/PUAN YG DIHORMATI SILA SEMAK PARCEL INI MASIH ADA LAGI ATAU TAK????? (ENB014517903MY)

DAH SAMPAI BALAKONG HUB DARI 12 MAY 2020 SEHINGGA KINI 28 MAY 2020 MASIH BELUM TERIMA PADAHAL DEKAT JE NAK HANTAR, HANYA DI SERDANG!!! BRG TU SANGAT PENTING UNTUK DIGUNAKAN DATANG DARI PENDANG NU,BRG TU PERSONAL MEDICINE TAU TAK???

NAK DEKAT SEBULAN KORANG PERAM BRG AKU APAHAL??? NO TELEFON TIADA DALAM PERKHIDMATAN PULAK TU
Gmt machinery sdn bhd Send email
 
May 26, 2020

Gmt machinery sdn bhd

En085464625my parcel belum terima
azlinan Send email
 
May 12, 2020

My item tracking status is not updated

Send over parcel to customer on 24/04/2020 but till now status same "poslaju parcel hub"

Parcel pending over 2 weeks ++, why status still same? Our customer has confirm that her still not received their parcel.
Please courier urgently.

Where the PARCEL HUB???

My item tracking status is not updated

Aida 79 Send email
 
May 9, 2020

POSLAJU BALAKONG

ERB769500209MY pending

ERB695117175MY dekat 2 weeks sampai sayur busuk hancur padahal seller dh letak sticker. Takde langsung nk ckp sorry. Air sayur tu dh menitik2 dia balut dgn plastic je kotak sayur tu.


ERB454425826MY ini paling lama dekat 3 weeks. padahal ada je org kat rumah masa MCO ni. tiba2 je dia kata unsuccessful delivery. Ni bukan first time, dh byk kali jadi.

And banyak lagi dh penat nak scroll cari. Rasanya pos laju kena check balakong branch ni. Problem selalu sgt. Pos laju lain ok je xde la teruk mcm ni.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username