Submit a Complaint

Shopee

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Shopee

Hidayah Dayah Send email
 
Aug 17, 2020

MY PARCEL STUCK

MY PARCEL STUCK IN KLIA HUB & POSLAJU KOTA DAMANSARA.. PLEASE UPDATE AND POST OUT MY PARCEL..I WAIT TO LONG..I WANT TO USE THE ITEM VERY FAST..PLEASE SEND MY PARCEL ASAP..

MY PARCEL STUCK

Tehhui Send email
 
Aug 6, 2020

So long time still haven't received my parcel!

My parcel stuck at KLIA Hub since 30th July, please check! Called to customer service so many times but nobody pick up the call!
So disappointed to the service!

So long time still haven't received my parcel!

Tehhui Send email
 
Aug 6, 2020

Parcel pending for so long

My parcel stuck at KL hub since 30th July until now! Please check!

PL339057247787

Parcel pending for so long

Tehhui Send email
 
Aug 6, 2020

Parcel pending for so long

Hi Poslaju, my parcel is pending since 30th July until now, please check for it.

Parcel pending for so long

Zueha Send email
 
Aug 5, 2020

Barang lmbat sampai dan stuck dekat klia hub

Woiii . Mana barang akuuu . Dari 30/7 lagi stuck dkt klia hub . Aq call x dapat . Please la . Org nk guna laaa . Sbb tu guna pos laju . Nie bkn pos laju dh . Nie siputttttt

PL933876768856

Barang lmbat sampai dan stuck dekat klia hub

Zueha Send email
 
Aug 5, 2020

Barang lmbat sampai dan stuck dekat klia hub

Please la . Barang aq dari 30/7 lg duk kat post laju transit office klia hub . X kan lama sgt kot duk kt situ . Nama je post laju . Tapi lambat mcm siput . Byr mahal2 wehh sbb nk laju pghantaran . Pastu lau x ad org nk guna pos laju . Mula la nk tuduh org ramai sbb pilih pghantaran lain . Padahal pghantaran korang yg slow cam siput . Aq x kan guna dh pos laju lepas nie . Lau camni la gayanya . Please aq nak barang aq . Aq nk guna .

PL933876768856
Zueha Send email
 
Aug 5, 2020

Barang lambat sampai

Barang sy dh 7 hari sangkut dkt post laju transit office klia hub . Aq call x dapat . Please laa . X kan amik masa lama nk hntar . Please la weiiii .

PL933876768856
Emri Emriezan Send email
 
Jul 26, 2020

Parcel stuck at KLIA HuB

Parcel Stuck at KLIA Hub

My parcel stuck at KLIA Hub since 20 July 2020 but Why that Parcel stuck?? Bukan deliver ke sabah Sarawak. My parcel from negeri Sembilan patutnya delivery to Pahang
Traking number : PL526350658564
Khafyda Send email
 
Jul 14, 2020

BARANG LAMA DKAT HUB KLIA

SYUKUR BARANG SEBELUM NIE YANG SYA KOMPLAIN ADA SUDAH SAMPAI..HANYA TINGAL SATU BARANG JA LAGI ERC126781050MY PLIZZ MOHON ININPOB DPERCEPATKN TQ😉
Lu**a Send email
 
Jul 12, 2020

Barang still tak bergerak

Tolong lah . Barang saya dah sebulan stuck . Please cek . Saya memerlukannya dengan segera. Ni no tracking saya ERC051792003MY dan ERC071812705MY
Lu**a Send email
 
Jul 8, 2020

barang terkandas lama

ERC075764378MY
ERC051792003MY
ERC071812705MY

Tolong hantar dengan segera nak dekat sebulan dah, saya penjual online dan makin lama barang makin lah saya kena cap SCAMMER tolong hantar dengan segera itu barang customer saya.
Khafyda Send email
 
Jul 7, 2020

Barang lama di hub klia

Barang terlalu lama di hub klia.sedangkan barang lain lebih dulu sampai dari barang yang di oder dahulu.

Harap pihak pengurusan dapat menyelesaikan masalah dengan lebih cepat..kerana kuatir jika barang yang perlu dihantar mengambil masa yang lama..kami tiada di daerah/negeri yg dialamatkan tersebut.

ERC160242850MY
ERC126781050MY
ERC158993943MY
ERC172286668MY
Rafidah Nor Afizah Send email
 
Jul 6, 2020

Barang lama di hub klia

Barang terlalu lama di hub klia.
Sedangkan barang lain sudah sedia dahulu sampai dari barang yang dahulu di oder.

Harap pihak pengurusan dapat pempercepatkan proses penghantaran.kerana kami risau sekiranya barang tersebut pengambil masa yang lama untuk dihantar..kami tiada di daerah/negeri yang dialamatkan..

ERC160242850MY
ERC126781050MY
ERC158993943MY
ERC172286668MY
Khaty5708 Send email
 
Jul 5, 2020

Shipment not accepted

Tolong uruskan penghantaran parcel saya dengan segera.kenapa perlu ambil masa sampai sebulan untuk sampai ke sabah.sedangkan pkp dah di longgarkan.
Barang dari oversea lagi cepat sampai tak sampai 2 minggu.kecewa sangat .

Erc157160166my -
Erc183519289my
Erc224201395my
rihannafenty Send email
 
Jun 28, 2020

Haven't received my Parcel

poslaju haven't shipped out my parcel in KLIA to Kota Kinabalu since 18 June 2020, now 28 June 2020, it is really urgent and all you can do is nothing???! Plus, no updates on the tracking app!! Please lah, i dont have that much time left !!!!!
Brige88 Send email
 
Jun 27, 2020

Item not received

SHOPEE should STOP using POSLAJU to ship parcels especially to Sabah/ Sarawak. Too many parcels stuck at Poslaju KLIA Hub.
It takes weeeeeeekkksssssss or monthssss to receive a parcel.

Give us more reliable options as our courier. Not Poslaju!

VERY FRUSTRATING!
jinjila0610 Send email
 
Jun 23, 2020

Parcel not received

Ordered item from Shopee on 28.05.2020 (order Number 2005252AAPVPJY), and until 13.06.2020 i never received the parcel. But when i checked the tracking number its mentioned as already delivered on 12.06.2020 7.40pm which my office already closed. My delivery address was to my office which is in Kepong but the tracking showed delivered to Seputih J & t Transit Center. Since i never received the parcel i requested for refund 3 times and already rejected with the reason parcel delivered. So bad and disappointed. Never check properly and just cancelled and cancelled my refund request every time.
Saoni Send email
 
Jun 21, 2020

no update

ERC075135134MY
ERC075135134MY
ERC075135134MY

Tolong Cepat Hantar!!!!!!!
Terima kasih
Saoni Send email
 
Jun 20, 2020

shopee

Date / Time Process Office
07 Jun 2020, 01:50:08 AM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Transit Office (KLIA Hub)
06 Jun 2020, 06:35:44 PM Item dispatched out Pos Laju Butterworth
06 Jun 2020, 03:16:59 PM Consignment received and processed from posting at Post Offices Pos Laju Butterworth
06 Jun 2020, 11:12:12 AM Item posted over the counter Bagan Ajam PO

Sudah Dua minggu tak update sangat lambat
Saoni Send email
 
Jun 20, 2020

parcel no update

Saya punya shopee parcel sudah dua minggu Tak update boleh cepat ?


Joereen Send email
 
Jun 19, 2020

PARCEL STUCK

ERC033719259MY Parcel stuck sejak 6.6.2020 TOLONG SEMAK!! SEDANGKAN BARANGAN Sy yg lain semua sudah terima walhal lbh lewat buat tempahan...

PARCEL STUCK

Joereen Send email
 
Jun 19, 2020

Parcel Stuck

Parcel Sy sejak 6.6.2020 stuck d transit KLIA HUB.... Sedangkan barangan yg lain sudah sampai... Barang ni langsung TIDAK BERGERAK SEJAK 6.6.2020... APA SEBENARNYA MASALAH BAHAGIAN HUB SANA SEHINGGA MENYEBABKAN KELEWATAN PENGHANTARAN BARANGAN TU SEMUA... SEPATUTNYA SY TERIMA 16HB JUNE 2020 LG.. TOLONG SEMAK..

Parcel Stuck

P Nabilah Balqis Send email
 
Jun 18, 2020

BARANG TAK SAMPAI

ERC063366348MY
ERC063366348MY
ERC063366348MY
TOLONGLAH ALERT DGN BARANG YANG STILL STUCK II LAGI NI ... SAYA PENAT HARI II CHECK DKT SHOPEE AND POS LAJU TRACKING BUT INFO STILL SAMA HMMMM .. KECEWA TU OFC .. SEPATUTNYA BARANG NI DAH SAMPAI AND I DAPAT BAGI DKT ABAH SAYA .. TAPI BFDY BELIAU DAH 15/6 .. BUT HOPE SO BENDA NI AKAN SAMPAI AS SOON AS POSSIBLE ..
P Nabilah Balqis Send email
 
Jun 18, 2020

Barang Saya Tak Sampai Lagi

TOLONG ATURKAN BARANG SAYA 😭 . DAH LAMA SAYA TUNGGU THEN BENDA TU TAK SAMPAI II LAGI .. ALMOST EVERY DAY SAYA AKAN CHECK DKT SHOPEE AND ALSO POS LAJU TRACKING THEN INFO DIA STILL SAMA .. SANGAT MENGECEWAKAN .. IT SUPPOSED TO BE MY FATHER’S PRESENT BUT BARANG TU TAK SAMPAI II LAGI SO HOW CAN I GIVE TO HIM ?? YOU GUYS SHOULD ALERT DGN BARANG YANG STILL TAK BERGERAK-GERAK FROM POS LAJU PARCEL HUB NI.. HOPING THAT BARANG SAYA AKAN SMPAI AS SOON AS POSSIBLE AFTER SAYA COMPLAIN

Barang Saya Tak Sampai Lagi

Nurin Nazirah Send email
 
Jun 16, 2020

WHERE IS MY PARCEL?

MY PARCEL HAVE BEEN STUCK AT KLIA HUB SINCE 10/6 AND TODAY IS 16/6. ALMOST A WEEK BUT MY PARCEL DONT GET ANY UPDATE FROM POSLAJU. IS THERE ANYTHING HAPPEN WITH MY PARCEL? PLEASE SEND IT FASTER AND UPDATE THE SYSTEM
TRACKING NUMBER: ERC001358179MY

WHERE IS MY PARCEL?

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username