Submit a Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

ddzki Send email
 
Jan 3, 2020

Slow service by PosLaju!

My parcel (EP691855388MY) still at Pos Laju Transit Office since 27 December 2019. They didn't work is it?? I need it as soon as possible so please lah weii poslaju!

Slow service by PosLaju!

lit1234 Send email
 
Dec 31, 2019

POS Laju Item not received

Please check UC661473513MY, item in transit since 6 December 2019, more than 24 days in transit. please check and update asap.
lit1234 Send email
 
Dec 31, 2019

POS Laju Item not received

UC661473513MY item not received since 6th December 2019. Please check and update, stuck in transit for more than 24 days.
Lim Wee Han Send email
 
Dec 31, 2019

Why dispatch so long from transit office

3 days already still dispatch my parcel from kl to penang? Is the deliver man send my parcel by bicycle from kl to penang? Faster la wei, I need use before next year tau? You see other country from posting to received by airline so fast, why you so slow poslaju? I paid the EMS shipping fee 11USD you know? I hope later morning i can get my parcel

Why dispatch so long from transit office Why dispatch so long from transit office

Nor Fika Aida Send email
 
Dec 30, 2019

parcel missing

my parcel is missing i see at my tracking that someone take my parcel name hayati who in the world hayati 😐 idk please take action . pos laju also do not call me wth

parcel missing

Yen Yin Send email
 
Dec 30, 2019

Parcel missing

I didn’t receive my parcel but the status shown delivered to mdrop. My tracking number is LX682998746US. Hope this problem can be solved soon. Thank you.

Parcel missing

Lee Pei Yee Send email
 
Dec 27, 2019

Poslaju Parcel Hub

52031190805

Dari 10/12/19 - 27/12/19 item stuck dekat Poslaju Parcel Hub. kenapa lama sangat process KL-KL? tolong check barang saya jangan simpan, saya nak guna. Tolong bagi kerjasama.
Momo Pinku Send email
 
Dec 26, 2019

Late Shipping

I ordered the parcel from shopee...since 20th December it was still in the Pos Laju Sungai Petani suppose to receive by 23rd...but I haven't got any update for 6 days already the latest to receive is by 30th Dec after that date not I cannot refund already please make it fast!

Late Shipping

Amani Send email
 
Dec 24, 2019

No update

PARCEL STUCK AT POSLAJU PARCEL HUB ! Pls cepat sikit, gotta use the items asap TT ; ERB108009860MY


Micha811 Send email
 
Dec 23, 2019

Parcel MIA no update

Consignment dispatch out from Transit Office on 20th December 2019 at 03:20 AM. After that my parcel no update til now. Called hotline so many times but busy nobody pick up, sent email & feedback complaint but nobody reply. So where’s my parcel? Pos laju or pos lambat ni? So many missing parcel complaints, bila nak settle?

Parcel MIA no update

Dayashini Send email
 
Dec 23, 2019

Haven't send my parcel

My tracking number.. CP316258100MY
Today,Monday 23 December.

*Really disappointed and bad service*
Firstly, I didn't get any new updates on tracking ..last update was on 10/12/2019.,
Pos laju bangi staff promised me that they will send my parcel within two weeks...even his birthday finished on 14/12/2019. Really wasting of money and time.Whenever I call ..busy and never answered called back.Pls take action.

Haven't send my parcel Haven't send my parcel

RostikaMK Send email
 
Dec 20, 2019

Barang stuck d pos laju parcel hub

ERB050392211MY.. tolg cek barang sy urgent nk guna mggu depan.. pos laju lembap

Barang stuck d pos laju parcel hub

tyra_zukh Send email
 
Dec 20, 2019

Item Stuck

Barang sy stuck di klia hub since 17/12/19...knpa blm ada update dlm system? ada masalah ka pos laju klia hub ni? brg nk pakai urgent...sbb tu guna pos laju...but now, lgsung xda update brg di mana...just item processed at klia hub.. my parcel no EP518809389MY..please i need that item urgent..

Item Stuck

xiumei Send email
 
Dec 18, 2019

The Postman is not Polite at all and the status didn't update.

Poor services..The postman ask me to collect the parcel at someplace where it is not far to my house with his reason which is he can't find my house. He impolitely asked me to collect the parcel, and said that his job was not just to deliver my parcel and said won't deliver to me again. And I want to track my parcel online but it is not updated at all ...I can go out ad collect the parcel, but the problem is his poor services...
Norsiken Send email
 
Dec 18, 2019

My tracking number not updated

KENAPA BARANG SAYA TIDAK SAMPAI SEHINGGA SEKARANG ???
NO TRACKING TIDAK DIKEMASKINI DARI POS LAJU Pusat Mel Nasional DARI 13/12/2019 SEHINGGA SEKARANG.
CALL TIDAK PERNAH BERANGKAT.
SERVICE YANG TIDAK MEMUASKAN LANGSUNG...

My tracking number not updated

jasmadi Send email
 
Dec 16, 2019

LEMBAB TERAMAT SANGAT

Pada 09 Dis saya membuat pembelian barangan LAZADA secara online.
11 Dis 2019 jam 06:20pm barang tersebut telah diserah kepada POSLAJU Pendang untuk penghantaran.
12 Dis 2019 jam 07:35am sampai di Pos Laju Cheras
12 Dis 2019 jam 10:18:36am barang telah dikeluarkan untuk penghantaran.
Namun sehingga aduan ini ditulis jam 07:10pm 16 Dis 2019 saya masih belum menerima barang saya.
Saya telah menghubungi Call Centre 0376261900 POSLAJU beberapa kali:
16 Dis 2019 jam 08:54am bercakap dengan Cik Akilah dan dia maklum “saya akan create report untuk encik”. No report 19120087964. Dia juga tidak boleh berbuat apa-apa dan tidak pasti bilakah barang saya akan sampai. Saya diberi nombor POSLAJU Balakong namun tiada sesiapa yang menjawab 0389640581.

16 Dis 2019 jam 11:55am bercakap dengan Cik Zana dan beliau juga memaklumkan perkara sama dan tidak boleh bagi jaminan bilakah barang saya akan dihantar. Dia juga memaklumkan pihak POSLAJU tidak tahu dimanakah barang saya dan status sebenar.

Saya sangat kecewa, sedih, marah dan hampa dengan perkhidmatan POSLAJU yang lembab dan tidak bertanggungjawab. Dah la lambat, tidak langsung menghubungi saya malah saya yang berlebih-lebih dan berusaha menghubungi POSLAJU.
Apabila menghubungi Call Centre terpaksa mendengar iklan percuma begitu lama yang hanya membazir kredit telefon saya dan masa saya menunggu terlalu lama. Saya banyaj didendangkan dengan “pegawai perkhidmatan pelanggan kami masih sibuk harap maaf” diulang-ulang hingga ke berapa puluh kali.
Untuk makluman ini bukanlah kelembapan pertama POSLAJU tetapi berulang kali malah diakui sendiri oleh Call Centre “ ya ini bukan aduan pertama, encik pernah juga membuat report dan pelanggan lain juga banyak menghadapi perkara yang sama”.
Saya harap POSLAJU diturun taraf nama kepada POSPELAN atau POSLEMBAB ataupun POSSLOW baru kena dengan hakikat sebenar apa yang dialami oleh pelanggan. Wang perkhidmatan “POSLAJU” sebenarnya tidak setaraf dengan perkhimatan yang dilaksanakan.
Jangan gah pada nama namun hakikat sebenar-benarnya dusta semata-mata. Jangan sampai terpampang di dada akhbar atau media massa lain ataupun Karam Singh Walia bersiaran langsung di depan POSLAJU baru nak terngadah. Bertindaklah sebelum lebih teruk.
-Pelanggan Tertipu dan Kecewa.-
ERB007864111MY
POSPeLAN
POSsLOW
POSLeMBAB

LEMBAB TERAMAT SANGAT

jasmadi Send email
 
Dec 16, 2019

KELEMBAPAN DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB

Pada 09 Dis saya membuat pembelian barangan LAZADA secara online.
11 Dis 2019 jam 06:20pm barang tersebut telah diserah kepada POSLAJU Pendang untuk penghantaran.
12 Dis 2019 jam 07:35am sampai di Pos Laju Cheras
12 Dis 2019 jam 10:18:36am barang telah dikeluarkan untuk penghantaran.
Namun sehingga aduan ini ditulis jam 07:10pm 16 Dis 2019 saya masih belum menerima barang saya.

Saya telah menghubungi Call Centre 0376261900 POSLAJU beberapa kali:
16 Dis 2019 jam 08:54am bercakap dengan Cik Akilah dan dia maklum “saya akan create report untuk encik”. No report 19120087964. Dia juga tidak boleh berbuat apa-apa dan tidak pasti bilakah barang saya akan sampai. Saya diberi nombor POSLAJU Balakong namun tiada sesiapa yang menjawab 0389640581.

16 Dis 2019 jam 11:55am bercakap dengan Cik Zana dan beliau juga memaklumkan perkara sama dan tidak boleh bagi jaminan bilakah barang saya akan dihantar. Dia juga memaklumkan pihak POSLAJU tidak tahu dimanakah barang saya dan status sebenar.

Saya sangat kecewa, sedih, marah dan hampa dengan perkhidmatan POSLAJU yang lembab dan tidak bertanggungjawab. Dah la lambat, tidak langsung menghubungi saya malah saya yang berlebih-lebih dan berusaha menghubungi POSLAJU.
Apabila menghubungi Call Centre terpaksa mendengar iklan percuma begitu lama yang hanya membazir kredit telefon saya dan masa saya menunggu terlalu lama. Saya banyaj didendangkan dengan “pegawai perkhidmatan pelanggan kami masih sibuk harap maaf” diulang-ulang hingga ke berapa puluh kali.
Untuk makluman ini bukanlah kelembapan pertama POSLAJU tetapi berulang kali malah diakui sendiri oleh Call Centre “ ya ini bukan aduan pertama, encik pernah juga membuat report dan pelanggan lain juga banyak menghadapi perkara yang sama”.
Saya harap POSLAJU diturun taraf nama kepada POSPELAN atau POSLEMBAB ataupun POSSLOW baru kena dengan hakikat sebenar apa yang dialami oleh pelanggan. Wang perkhidmatan “POSLAJU” sebenarnya tidak setaraf dengan perkhimatan yang dilaksanakan.
Jangan gah pada nama namun hakikat sebenar-benarnya dusta semata-mata. Jangan sampai terpampang di dada akhbar atau media massa lain ataupun Karam Singh Walia bersiaran langsung di depan POSLAJU baru nak terngadah. Bertindaklah sebelum lebih teruk.
-Pelanggan Tertipu dan Kecewa.-
POSPeLAN
POSsLOW
POSLeMBAB

KELEMBAPAN DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB

surayaruslee Send email
 
Dec 15, 2019

Status unchange since 10/12 WHYYY??

ERA720047111MY
Status unchange since Dec 10, 2019

TOLONGGG la mudahkan urusan org.. Knapa stuck lama sngat?
jason Eng Send email
 
Dec 12, 2019

Will do a police report

I will immidietly do a police report if my package not be send today . My tracking no is ERB037932597MY . Its say my package should be delivered to me by 12 .12 . But my package is still stuck at parcel hub . And my package is not cheap . Thank you pos laju . Take a respond immidietly .
jason Eng Send email
 
Dec 12, 2019

Will do a police report

I will immidietly do a police report if my package not delivered today . My tracking no ERB037932597MY . It stuck on parcel hub . And my package is not cheap .
Enneain Send email
 
Dec 9, 2019

Parcel not arrived

My parcel is stucked at poslaju shah alam for 1 week and when I call the office number there's no answer and sometimes line was too busy. At least pick up the call. Report has been made but no action taken.
noramir01 Send email
 
Dec 8, 2019

Barang order tak sampai²

Order barang dari Shopee pada 2/11/19.... Barang dah dispatch out dari transit office pada 3/11/19 ERB011606224MY .... Sampai sekarang tak tahu keberadaan order saya.... Barang oversea (order pada hari yang sama) sampai dulu.... Tak pelik ke? Diminta pihak Poslaju untuk bertindak segera dalam mengesan dan menghantar barang saya secepat mungkin....

Barang order tak sampai²

Nabilah Send email
 
Dec 2, 2019

ITEM STILL NOT RECEIVE

KNP BARANG AKU TAK SAMPAI2 LAGI ALMOST 2 MINGGU . CHECK NO TRACKING TAK GERAK2 DARI TANGGAL 20😪😪 DAH CALL HOTLINE POSLAJU 3 KALI, DORANG JUST SURUH TUNGGU DAN TUNGGU . SAMPAI BILA NAK TUNGGU?? LEMBAB SGT LAH. KALAU DLM MINGGU NI TAK SMPAI SAYA BUAT REPORT POLIS. ni no tracking ERA762383091MY

ITEM STILL NOT RECEIVE

cikk.ell Send email
 
Nov 26, 2019

TAK PICK UP PARCEL

Tak pick up parcel di butik kami. Kami guna akaun Easyparcel pay with credit. Caj utk pick up RM8 but still staff kami kena drop off pd courier. 3 kali kami call hotline poslaju, dia minta call Easyparcel. Sedangkan Easyparcel tak ada yg in charge call. Cuma ada live chat. Bila drop off, dah bagitahu staff poslaju lebih dari 3 kali pun sama masih tak ada yg datang utk pick up. TOLONG SELESAIKAN MASALAH NI. Parcel kami bukan [email protected] je.
Caleesy Send email
 
Nov 24, 2019

It is almost 3 weeks!

Barang belum sampai sejak 8 november. Kenapa langsung tak gerak? Customer dh mula bising, i need it urgently. Semua ni belum gerak gerak lagi. Harap ambil tindakan ya
CD 359302928 MY
CD 359302945 MY
CD 359302931 MY
CD 359302914 MY
CD 352651892 MY
CD 352651950 MY
CD 352651932 MY

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username