Log inRegister
Submit Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

qasin Send email
 
Apr 17, 2019

kerja lembab

tolong la cepat kan sikit pos tu..aku tunggu dah berdarah dah jubo2...agak2 la dah 2 minggu barang aku tak sampai2 lagi!!! nak tunggu jubo aku berakor ker baru nk hantor?hareyyy btoi!!!!

kerja lembab

MissT Send email
 
Apr 15, 2019

Parcel hantar 3 minggu belum terima

Hi dear POS LAJU, kenapa parcel kali ini hantar lambat sangat???
Parcel hantar pada 27 March 2019 sampai hari ini 16 April 2019 customer saya belum terima lagi...
Parcel ini hantar sudah dekat 3 minggu...Barang urgent!

POS LAJU TRACKING NUMBER: ER908564489MY

Tolong hantar secepat mungkin...Terima Kasih
tyah shiefa Send email
 
Apr 11, 2019

RUNNER PEMALAS

Runner Poslaju Pasir Gudang sangat pemalas.

Saya ada membeli barang , menggunakan perkhidmatan pos laju. tiba-tiba dapat mesej dari number ' 019-2064510 ' mengatakankan ia dari poslaju cawangan ISKANDAR HALAL PARK Pasir Gudang meminta untuk saya self collect item di cawangan tersebut. sedangkan saya tidak menerima sebarang panggilan daripada dia untuk mengatakan tiada orang dirumah atau tidak jumpa rumah . sedangkan saya ada dirumah pada waktu itu. saya sangat tidak berpuas hati dengan layanan yang diberikan. saya beli barang bayar postage untuk sampai ke rumah. kalau sekali saya tak kisah , ini sampai 2 kali barang saya sampai runner tak hantar ke rumah malah minta saya self collect . bila saya call , dia taknak angkat. Saya sangat kesal dengan system POS LAJU PASIR GUDANG CAWANGAN ISKANDAR HALAL PARK.
betricelee Send email
 
Apr 10, 2019

POSLAJU SERVICE REALLY BAD

POSLAJU BAD SERVICE AND NOT RELIABLE ...Shipment was sent to Poslaju on 1st Apr, Tracking stop on 2nd Apr, Logde report on 5th Apr.. calling the customer service everyday ... keep saying under investigation, no update at all....
Tracking No : #EH938574003MY
Report No: 19040027449
betricelee Send email
 
Apr 10, 2019

POSLAJU SERVICE REALLY BAD

POSLAJU service really bad and NOT REALIABLE AND NOT UP TO STANDARD at all, shipment only need to send within the same state... also can missing ...10 days also cannot reach... lodge report report already also no reply... calling customer service keep saying under investigation no update at all....FRUSTRATED AND DISAPPOINTED SERVICE
Malekkarim Send email
 
Apr 8, 2019

Barang tidak dihantar keluar dari parcel hub

Kenapa barang saya masih tidak dihantar keluar darinparcel hub.. Dari 03/04/2019 sehingga kini tidak dihantar.. Barang yang lain order selepas tarikh itu sampai cepat pulak.tracking ER988313592MY.. Adakah barang dah hilang??.. Wehhh aku bayar la kos pos tu... Service semakin hari semakin teruk
Eika Send email
 
Apr 8, 2019

Barang stuck di ecbc poslaju

Barang pos hari 3/4... Tapi sampao sekarang 8/4 tak bergerak dari ecbc tu. Dah cek, katanya 3/4 tu dah dispatched outbfari ecbc... Mana parcel ni??? Kalai lambat 2-3 hari boleh la faham... Ni dh melampau lambatnyer. Kata poslaju. Pick session ke skrg ni?😠
Atiqah Send email
 
Apr 7, 2019

Barang tiada no track

Saya hantar barang poslaju ke Uitm Dungun dari 26/3 sampai harini 7/4 tak sampai2 lagi, dh la track no hilang, ingatkan sampai tepat pada masa hm tolonglah jgn peram, barang penting tu adik aku nk guna cepat..Ya Allah risaunya aku😭
Atiqah Send email
 
Apr 7, 2019

Barang tiada no track

Saya dah hantar barang poslaju ke Uitm Dungun dari 26/3 sampai harini 7/4 tak sampai2 lagi, track no dah la hilang, ingat barang sampai tepat pada masa mcm biasa hmm tolonglahh barang tu dah la adik ak nk pakai mggu depan, jgn la peram.. Alamat dah elok panjang lebor ak tulis haih..
Al Luqman Send email
 
Apr 4, 2019

My Parcel stuck from 2/4/19

ER860869056MY stuck from 2/4/19. Please cek blik. Knepa dia stuck?? Masih di jam 6 pgi n xde update pasal lokasi pnghantatan di mana.
edelweiss Send email
 
Mar 29, 2019

Barang tak sampai2

saya order barang dari 21/03 sampai sekarang tak sampai2. check tracking number, masih di tempat yg sama.. bila nak sampai ni.. takkanlah sampai skrg 29/03 posmen x nampak barang tu. sampai brpa lama tunggu

tracking num : ER890009121MY

Barang tak sampai2

Nurahil Send email
 
Mar 26, 2019

Item Delivery delayed

Sepanjang i guna khidmat poslaju for 7 years this is the first time i got a notification from tracking after di update ‘item for delivery’ dlm tracking ditukar ke “sorry your item can’t be deliver today,deliver next working days” after i berpindah rumah ke area Batu Uban Bayan Lepas,Penang ni.Sebelum ni i stay Ayer Itam 6 years tak pernah hadap problem mcm ni,semua abg poslaju sana buat kerja dengan amanah,ikut tracking and time semua.Tapi kawasan Bayan Lepas ni banyak sangat laki melayu malas.Sebab tu hanya mampu jadi posman ja.Dah jadi posman pun malas jugak.Mana nk senang hidup.This is not my first time facing this matter,dah a few times dah.Duit pos kedarah masuk dalam darah daging,tapi hantar buat kerja nya malas apa la perangai org melayu ni bila bangsa lain kutuk org melayu sendiri meloncat,mcm la diri tu bagus padahal mana tak nya tgk la perangai,kita sendiri yg mcm volunteer bagi bangsa lain mengata,bangang tahap apa la ni

Item Delivery delayed

Rakyat Malaysia Send email
 
Mar 25, 2019

Pos tersangkut di transit office

Sudah nak masuk 5 hari menanti parcel tak bergerak dari transit office.Bila nak sampai ni.Kalau ya pun barang tu patut bergerak semakin dekat bukan tersangkut...
Order sejak 21/3
Tracking number:ER890213480MY
ahmd Send email
 
Mar 24, 2019

barang tidak sampai

saya tidak menerima barang saya, selama saya guna pos laju, barang cepat sampai, tapi sekarang barang tak sampai, saya cek tracking, barang ada di Kota Bharu sejak 20/3, tapi sampai sekarang saya tidak menerima barang saya, saya urgent nk guna nii.. harap hantar barang saya dengan secepatnya..ni no tracking

ER887158085MY
ahmd Send email
 
Mar 24, 2019

barang tidak sampai

saya tidak menerima barang saya order.. tengok tracking, barang ada di kota bharu dari 20/3 sampai sekarang barang masih ada di sana dan tidak di hantar kepada saya, saya urgent sangat nk guna nii.. please hantar barang saya..

ni no tracking
ER887158085MY

barang tidak sampai

Liyana88 Send email
 
Mar 16, 2019

Parcel tak sampai...

Barang sy dipos dari 12 hbln...Still "Consignment dispatch out from Transit Office - PosLaju Parcel Hub" ...x pernah lambat mcm ni.... 😭😭.barang urgent nak guna... Please check my parcel... ER882221952MY
Dania Helmee Send email
 
Mar 12, 2019

BARANG MASIH STUCK DI DELIVERY OFFICE

KENAPA MASIH ADE KAT POS LAJU ALOR GAJAH??? DAH 12/3 dah ni.

Tracking Number: EP614159805MY

Item dh pos on 7/3

Latest Update 8/3 di Pos Laju Alor Gajah. Please2 deliver ke UITM LENDU

BARANG MASIH STUCK DI DELIVERY OFFICE

Norazamimah Shamsuri Send email
 
Mar 12, 2019

Poslaju Rawang - Bad Service

EP493389374MY

Today 12 Mac 2019 - 6.45 am

I drop my package to my mum at Prepaid EziDrop in front of Poslaju Rawang Mutiara on 6 Mac 2019 10:03 am.
When i check online the next day, there's no record found.
I called late evening on 7 Mac, a girl answered and said the same, no record online but took my no and details, and will try to found out what happen and call me back.
When no one call me back, I called again on 8 Mac 11 am asking about my package, a girl confirmed she have the consignment note and confirmed that my package already processed only the system still showing no record. She assured me that my package already sent out from Rawang and only just minor glitch with the system.

When i checked online the next day, to my surprise, the system showed that my package was processed on 8 Mac 7:10 pm!!!!!!!
My package was dispatched out from Rawang that night (8 Mac).

My mum still not receive the package until now.

The incompetent of Rawang Mutiara Poslaju is one thing, but to lie to the customer is definitely an utter disgrace.
This service is not Free. What is your SOP for package drop at EziDrop??
And your staff make a fool of me..
and my Mum still waiting for the package after 7 days.

Poslaju Rawang - Bad Service Poslaju Rawang - Bad Service

mdsuhaini76 Send email
 
Mar 9, 2019

Dokumen poslaju belum terima

Saya hantar dokumen pada 05032019 dari simpang Ampat ke Balik Pulau sampai sekarang belum terima kepada penerima. Kenapa begitu lama untuk sampai kepada penerima.
PARCEL CODE : EP614945112MY

Dokumen poslaju belum terima

mdsuhaini76 Send email
 
Mar 9, 2019

Dokumen Poslaju Belum Terima

Saya hantar poslaju dari Simpang Ampat pada 05.03.2019 ke Balik Pulau sampai sekarang pelanggan saya belum terima.

Dokumen  Poslaju Belum Terima

Ajiji81 Send email
 
Mar 5, 2019

Item Stuck at Parcel Hub

My parcel stuck at pos laju transit office (consigment dispatch out from transit office) on 1 march 2019 at 4.14 am.
Tracking no. ER748168018MY
Please i need use item urgent.
clmnt29 Send email
 
Mar 5, 2019

Parcel stuck in Transit Office

My parcel has been stuck in Transit Office since it was last updated on last saturday which is 2.3.19 around 3am. I was expecting it arrived yesterday which is monday 4.3.19 but it didn't. I need my parcel urgently & as sson as possible, Poslaju. TQ

Tracking Number: ER756832468MY
MadMan93 Send email
 
Mar 4, 2019

Lambat

Bayaran mahal,tapi servis tidak memuaskan.
I thought pos 'LAJU' only need 3working days to deliver? It's been a week already dude.
Semua orang tak senang nak tunggu2. Orang lain pun ada benda nak buat lepas expected time waiting for the item.
Lepas tu yang lagi teruk,korang bakar jelah fon tu. Orang call tak angkat(tak tau lh kalau no salah,tapi aku dah try semua). Nanti bila orang takde kat rumah,baru nak sebok hantar. Pastu tingglkan kertas suruh amek sndiri kat pos. Dengan tanda '!' d hujung ayat tu. What? Dude r u trying to blame me or what? Blame your company for delivering the item so SLOW. Better change your company name. It makes us expecting more with your 'LAJU' name.
Chenon Send email
 
Mar 3, 2019

Barang Tak sampai

My parcel ER851618236MY delivered to someone else on 26.02.2019. Please check who is the receiver as i’m not received it.

Barang Tak sampai

MissJ Send email
 
Feb 27, 2019

Barang Tak Sampai

Barang saya sampai dah lama dekat pos office 21/2/2019 tapi sampai hari ini 27/02/2019 tak sampai2 lagi dekat rumah, saya tunggu lama dah ni 😪

Barang Tak Sampai

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Wish - MasterCard Payments
    I brought a lot of dresses in the middle of last year...
    7 eleven malaysia - Stupid workers
    Never inform if there is offline..make us que up for so...
    Vijay TV - kalyanamam kalyanam 2 anjali
    Is Anjali's father(Sooriya) a double gamer? Why he is...
    Yankee Candle - Yankee Candle Plug In
    I recently bought several Yankee Candle "Citrus &...
    Celcom - Line zero bar
    i have been using celcom mobile all my life. just move to...
    IC free shipping.com - never ordered this charge ever
    I never ordered this crap and they keep on charging it
    PCH Games - scrach games
    The scratch games and some of the other multigame not...
    Ic Shopsmarter,com - Fradulant charges
    Unauthorized charge of $12.97 on 4-17-19 by IC...
    Frigidaire - Frigidaire refrigerator caught fire
    I have had this for around 5 years. Yesterday noticed...
    VRL Logistics - Misbehave by Vrl Logistics Staff
    Dear Sir, The Staff of Vrl Logistics Kundli Branch,...

    Recently Updated Complaints

    Wish - MasterCard Payments
    I brought a lot of dresses in the middle of last year...
    7 eleven malaysia - Stupid workers
    Never inform if there is offline..make us que up for so...
    Vijay TV - kalyanamam kalyanam 2 anjali
    Is Anjali's father(Sooriya) a double gamer? Why he is...
    Yankee Candle - Yankee Candle Plug In
    I recently bought several Yankee Candle "Citrus &...
    Celcom - Line zero bar
    i have been using celcom mobile all my life. just move to...
    IC free shipping.com - never ordered this charge ever
    I never ordered this crap and they keep on charging it
    PCH Games - scrach games
    The scratch games and some of the other multigame not...
    Ic Shopsmarter,com - Fradulant charges
    Unauthorized charge of $12.97 on 4-17-19 by IC...
    Frigidaire - Frigidaire refrigerator caught fire
    I have had this for around 5 years. Yesterday noticed...
    VRL Logistics - Misbehave by Vrl Logistics Staff
    Dear Sir, The Staff of Vrl Logistics Kundli Branch,...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username