Submit a Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

Micha811 Send email
 
Dec 23, 2019

Parcel MIA no update

Consignment dispatch out from Transit Office on 20th December 2019 at 03:20 AM. After that my parcel no update til now. Called hotline so many times but busy nobody pick up, sent email & feedback complaint but nobody reply. So where’s my parcel? Pos laju or pos lambat ni? So many missing parcel complaints, bila nak settle?

Parcel MIA no update

Dayashini Send email
 
Dec 23, 2019

Haven't send my parcel

My tracking number.. CP316258100MY
Today,Monday 23 December.

*Really disappointed and bad service*
Firstly, I didn't get any new updates on tracking ..last update was on 10/12/2019.,
Pos laju bangi staff promised me that they will send my parcel within two weeks...even his birthday finished on 14/12/2019. Really wasting of money and time.Whenever I call ..busy and never answered called back.Pls take action.

Haven't send my parcel Haven't send my parcel

RostikaMK Send email
 
Dec 20, 2019

Barang stuck d pos laju parcel hub

ERB050392211MY.. tolg cek barang sy urgent nk guna mggu depan.. pos laju lembap

Barang stuck d pos laju parcel hub

tyra_zukh Send email
 
Dec 20, 2019

Item Stuck

Barang sy stuck di klia hub since 17/12/19...knpa blm ada update dlm system? ada masalah ka pos laju klia hub ni? brg nk pakai urgent...sbb tu guna pos laju...but now, lgsung xda update brg di mana...just item processed at klia hub.. my parcel no EP518809389MY..please i need that item urgent..

Item Stuck

xiumei Send email
 
Dec 18, 2019

The Postman is not Polite at all and the status didn't update.

Poor services..The postman ask me to collect the parcel at someplace where it is not far to my house with his reason which is he can't find my house. He impolitely asked me to collect the parcel, and said that his job was not just to deliver my parcel and said won't deliver to me again. And I want to track my parcel online but it is not updated at all ...I can go out ad collect the parcel, but the problem is his poor services...
Norsiken Send email
 
Dec 18, 2019

My tracking number not updated

KENAPA BARANG SAYA TIDAK SAMPAI SEHINGGA SEKARANG ???
NO TRACKING TIDAK DIKEMASKINI DARI POS LAJU Pusat Mel Nasional DARI 13/12/2019 SEHINGGA SEKARANG.
CALL TIDAK PERNAH BERANGKAT.
SERVICE YANG TIDAK MEMUASKAN LANGSUNG...

My tracking number not updated

jasmadi Send email
 
Dec 16, 2019

LEMBAB TERAMAT SANGAT

Pada 09 Dis saya membuat pembelian barangan LAZADA secara online.
11 Dis 2019 jam 06:20pm barang tersebut telah diserah kepada POSLAJU Pendang untuk penghantaran.
12 Dis 2019 jam 07:35am sampai di Pos Laju Cheras
12 Dis 2019 jam 10:18:36am barang telah dikeluarkan untuk penghantaran.
Namun sehingga aduan ini ditulis jam 07:10pm 16 Dis 2019 saya masih belum menerima barang saya.
Saya telah menghubungi Call Centre 0376261900 POSLAJU beberapa kali:
16 Dis 2019 jam 08:54am bercakap dengan Cik Akilah dan dia maklum “saya akan create report untuk encik”. No report 19120087964. Dia juga tidak boleh berbuat apa-apa dan tidak pasti bilakah barang saya akan sampai. Saya diberi nombor POSLAJU Balakong namun tiada sesiapa yang menjawab 0389640581.

16 Dis 2019 jam 11:55am bercakap dengan Cik Zana dan beliau juga memaklumkan perkara sama dan tidak boleh bagi jaminan bilakah barang saya akan dihantar. Dia juga memaklumkan pihak POSLAJU tidak tahu dimanakah barang saya dan status sebenar.

Saya sangat kecewa, sedih, marah dan hampa dengan perkhidmatan POSLAJU yang lembab dan tidak bertanggungjawab. Dah la lambat, tidak langsung menghubungi saya malah saya yang berlebih-lebih dan berusaha menghubungi POSLAJU.
Apabila menghubungi Call Centre terpaksa mendengar iklan percuma begitu lama yang hanya membazir kredit telefon saya dan masa saya menunggu terlalu lama. Saya banyaj didendangkan dengan “pegawai perkhidmatan pelanggan kami masih sibuk harap maaf” diulang-ulang hingga ke berapa puluh kali.
Untuk makluman ini bukanlah kelembapan pertama POSLAJU tetapi berulang kali malah diakui sendiri oleh Call Centre “ ya ini bukan aduan pertama, encik pernah juga membuat report dan pelanggan lain juga banyak menghadapi perkara yang sama”.
Saya harap POSLAJU diturun taraf nama kepada POSPELAN atau POSLEMBAB ataupun POSSLOW baru kena dengan hakikat sebenar apa yang dialami oleh pelanggan. Wang perkhidmatan “POSLAJU” sebenarnya tidak setaraf dengan perkhimatan yang dilaksanakan.
Jangan gah pada nama namun hakikat sebenar-benarnya dusta semata-mata. Jangan sampai terpampang di dada akhbar atau media massa lain ataupun Karam Singh Walia bersiaran langsung di depan POSLAJU baru nak terngadah. Bertindaklah sebelum lebih teruk.
-Pelanggan Tertipu dan Kecewa.-
ERB007864111MY
POSPeLAN
POSsLOW
POSLeMBAB

LEMBAB TERAMAT SANGAT

jasmadi Send email
 
Dec 16, 2019

KELEMBAPAN DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB

Pada 09 Dis saya membuat pembelian barangan LAZADA secara online.
11 Dis 2019 jam 06:20pm barang tersebut telah diserah kepada POSLAJU Pendang untuk penghantaran.
12 Dis 2019 jam 07:35am sampai di Pos Laju Cheras
12 Dis 2019 jam 10:18:36am barang telah dikeluarkan untuk penghantaran.
Namun sehingga aduan ini ditulis jam 07:10pm 16 Dis 2019 saya masih belum menerima barang saya.

Saya telah menghubungi Call Centre 0376261900 POSLAJU beberapa kali:
16 Dis 2019 jam 08:54am bercakap dengan Cik Akilah dan dia maklum “saya akan create report untuk encik”. No report 19120087964. Dia juga tidak boleh berbuat apa-apa dan tidak pasti bilakah barang saya akan sampai. Saya diberi nombor POSLAJU Balakong namun tiada sesiapa yang menjawab 0389640581.

16 Dis 2019 jam 11:55am bercakap dengan Cik Zana dan beliau juga memaklumkan perkara sama dan tidak boleh bagi jaminan bilakah barang saya akan dihantar. Dia juga memaklumkan pihak POSLAJU tidak tahu dimanakah barang saya dan status sebenar.

Saya sangat kecewa, sedih, marah dan hampa dengan perkhidmatan POSLAJU yang lembab dan tidak bertanggungjawab. Dah la lambat, tidak langsung menghubungi saya malah saya yang berlebih-lebih dan berusaha menghubungi POSLAJU.
Apabila menghubungi Call Centre terpaksa mendengar iklan percuma begitu lama yang hanya membazir kredit telefon saya dan masa saya menunggu terlalu lama. Saya banyaj didendangkan dengan “pegawai perkhidmatan pelanggan kami masih sibuk harap maaf” diulang-ulang hingga ke berapa puluh kali.
Untuk makluman ini bukanlah kelembapan pertama POSLAJU tetapi berulang kali malah diakui sendiri oleh Call Centre “ ya ini bukan aduan pertama, encik pernah juga membuat report dan pelanggan lain juga banyak menghadapi perkara yang sama”.
Saya harap POSLAJU diturun taraf nama kepada POSPELAN atau POSLEMBAB ataupun POSSLOW baru kena dengan hakikat sebenar apa yang dialami oleh pelanggan. Wang perkhidmatan “POSLAJU” sebenarnya tidak setaraf dengan perkhimatan yang dilaksanakan.
Jangan gah pada nama namun hakikat sebenar-benarnya dusta semata-mata. Jangan sampai terpampang di dada akhbar atau media massa lain ataupun Karam Singh Walia bersiaran langsung di depan POSLAJU baru nak terngadah. Bertindaklah sebelum lebih teruk.
-Pelanggan Tertipu dan Kecewa.-
POSPeLAN
POSsLOW
POSLeMBAB

KELEMBAPAN DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB

surayaruslee Send email
 
Dec 15, 2019

Status unchange since 10/12 WHYYY??

ERA720047111MY
Status unchange since Dec 10, 2019

TOLONGGG la mudahkan urusan org.. Knapa stuck lama sngat?
jason Eng Send email
 
Dec 12, 2019

Will do a police report

I will immidietly do a police report if my package not be send today . My tracking no is ERB037932597MY . Its say my package should be delivered to me by 12 .12 . But my package is still stuck at parcel hub . And my package is not cheap . Thank you pos laju . Take a respond immidietly .
jason Eng Send email
 
Dec 12, 2019

Will do a police report

I will immidietly do a police report if my package not delivered today . My tracking no ERB037932597MY . It stuck on parcel hub . And my package is not cheap .
Enneain Send email
 
Dec 9, 2019

Parcel not arrived

My parcel is stucked at poslaju shah alam for 1 week and when I call the office number there's no answer and sometimes line was too busy. At least pick up the call. Report has been made but no action taken.
noramir01 Send email
 
Dec 8, 2019

Barang order tak sampai²

Order barang dari Shopee pada 2/11/19.... Barang dah dispatch out dari transit office pada 3/11/19 ERB011606224MY .... Sampai sekarang tak tahu keberadaan order saya.... Barang oversea (order pada hari yang sama) sampai dulu.... Tak pelik ke? Diminta pihak Poslaju untuk bertindak segera dalam mengesan dan menghantar barang saya secepat mungkin....

Barang order tak sampai²

Nabilah Send email
 
Dec 2, 2019

ITEM STILL NOT RECEIVE

KNP BARANG AKU TAK SAMPAI2 LAGI ALMOST 2 MINGGU . CHECK NO TRACKING TAK GERAK2 DARI TANGGAL 20😪😪 DAH CALL HOTLINE POSLAJU 3 KALI, DORANG JUST SURUH TUNGGU DAN TUNGGU . SAMPAI BILA NAK TUNGGU?? LEMBAB SGT LAH. KALAU DLM MINGGU NI TAK SMPAI SAYA BUAT REPORT POLIS. ni no tracking ERA762383091MY

ITEM STILL NOT RECEIVE

cikk.ell Send email
 
Nov 26, 2019

TAK PICK UP PARCEL

Tak pick up parcel di butik kami. Kami guna akaun Easyparcel pay with credit. Caj utk pick up RM8 but still staff kami kena drop off pd courier. 3 kali kami call hotline poslaju, dia minta call Easyparcel. Sedangkan Easyparcel tak ada yg in charge call. Cuma ada live chat. Bila drop off, dah bagitahu staff poslaju lebih dari 3 kali pun sama masih tak ada yg datang utk pick up. TOLONG SELESAIKAN MASALAH NI. Parcel kami bukan [email protected] je.
Caleesy Send email
 
Nov 24, 2019

It is almost 3 weeks!

Barang belum sampai sejak 8 november. Kenapa langsung tak gerak? Customer dh mula bising, i need it urgently. Semua ni belum gerak gerak lagi. Harap ambil tindakan ya
CD 359302928 MY
CD 359302945 MY
CD 359302931 MY
CD 359302914 MY
CD 352651892 MY
CD 352651950 MY
CD 352651932 MY
Caleesy Send email
 
Nov 24, 2019

It is almost 3 weeks!

Belum receive my box sedangkan Stokis sudah pos sejak 8 November. Dia cuma tinggal di Cheras. Sedangkan barang oversea yg I order dulu sampai? 8 box saya order belum sampai² ni ... I need my box urgent! Customer ada yg nak cuti sekolah dah nti susah pula nak urus ini itu. Risau kenapa lama sangat, sbb barang bukan murah juga. I hope buat action secepat mungkin
CD 359302928 MY
CD 359302945 MY
CD 359302931 MY
CD 359302914 MY
CD 352651892 MY
CD 352651950 MY
CD 352651932 MY

It is almost 3 weeks!

Sayidah Nafisah Send email
 
Nov 20, 2019

WHY?? WHY??

Tracking Number: ERA741161222MY
Courier Company: Poslaju Express

Nov 20, 2019 05:48 AM - Arrive at delivery facility at (Pos Laju Melaka)
Nov 19, 2019 08:30 AM - Arrive at delivery facility at (Pos Laju Melaka)
Nov 13, 2019 07:03 PM - Item dispatched out (Pos Laju Alor Setar)
Nov 13, 2019 05:57 PM - Item picked up (Pos Laju Alor Setar)



Tracking Number: ERA758862065MY
Courier Company: Poslaju Express

Nov 19, 2019 08:22 AM - Arrive at delivery facility at (Pos Laju Melaka)
Nov 18, 2019 09:45 PM - Consignment dispatch out from Transit Office (Pos Laju Transit Office (KLIA Hub))
Nov 18, 2019 09:44 PM - Item processed. (Pos Laju Transit Office (KLIA Hub))
Nov 18, 2019 04:55 PM - Item posted over the counter (Tk. Panglima Garang PO)
Nov 18, 2019 04:09 PM - Item dispatched out (Tk. Panglima Garang PO)


WHY?? WHY?? kenapa tak gerak-gerak.. dua barang sangkot tu!!
Echawg99 Send email
 
Nov 20, 2019

WHERE IS MY PARCEL

I didn't reeceive any parcel but in when I checked it's already delivered to Sarah. I don't know who is Sarah. I call the courier but no one pick up!!!!! I want my parcel!!!

WHERE IS MY PARCEL

Echawg99 Send email
 
Nov 20, 2019

WHERE IS MY PARCEL

Why I didn't receive any parcel but the parcel already delivered to Sarah. I don't know who is sarah. I call customer services but no one pick up.

WHERE IS MY PARCEL

vijay88 Send email
 
Nov 20, 2019

Item Delivery More than 1 week

Greetings. On the 3rd November 2019 I have posted my job application form (EHA070648335MY) through Pos Laju service from Pos Tesco Port DIckson. The item dispatched out from Lukut Pos Laju on 4th November 2019.
However, the item arrived Pos Laju Alor Gajah only on 11th November 2019.
How can be the delivery take such long time which is more than 1 week. If it takes such long time to deliver, why should I use Pos Laju Service?
The worst part is my job application due date was on the 7th November 2019.
Kindly reply my question or else I need to take legal action.
Marahni Send email
 
Nov 19, 2019

Barang tak gerak gerak

Wahai pos laju barang aku tak gerak gerak daei 14hb hari tu.. kenapa ehh,pekerja pos laju songlap barang aku eh.. aku tunggu smpai hujung minggu ni. Kalau tak aku buat report polis,..ERA695457829MY ni traking no aku..
Marahni Send email
 
Nov 19, 2019

Barang tak dapat dikesan

Wahai pis laju. Barang aku tak begerak lagi dari 14 hb.. pekerja pos laju songlap ke barang tu.. kalau tak datang jugak barang tu dlm minggu ni aku buat laporan polis. Sebap pihak poslaju mencuri barang .
Mohamadzen1997 Send email
 
Nov 19, 2019

TRAVEL BAG

Dah satu minggu barang dekat transit office, kenapa tak pos ke kuching lagi, saya urgent nak guna sebelum 21.11.2019 ni,

TRAVEL BAG

A86 Send email
 
Nov 19, 2019

Parcel stuck in transit

Parcels have been stuck in transit since 14/11 and 15/11. Pls check ERA666488205MY and EHA57625043MY

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Wish, Phone - Still not received my parcel
    Traking Numbar : UD931642287CN Address Meet...
    POSLAJU KLIA HUB - Dah dua hari delay tak update
    Dah dua hari barang stuck dekat klia hub takde update....
    Poslaju Malaysia Klia hub - Dua hari barang stuck takde update
    Barang dah dua hari stuck dekat poslaju hub klia. Biasanya...
    Gerard Gianoli MD Ear and Balance Institute - Lying and scamming people!
    Dr Gerard Gianoli is very good at what he does, lying and...
    Poslaju Parcel Hub - TAK JAWAB PHONE
    DAH BANYAK KALI CALL POSLAJU RAWANG TAPI TAKDA SORANG PON...
    Bensimon Bespoke Jeweler - Owes me money
    I am a diamond wholesaler in the USA. Bensimon admitted...
    Getaroom.com - getaroom.com
    “Scam Scam Do not book with these criminals” I too...
    GETAROOM - Getaroom is a scam
    “Scam Scam Do not book with these criminals” I...
    pinewood international school panchgani - Horrendous School
    Attention all parents - You should boycott Pinewoods Intl...
    Fox Sports 1 - Programming
    Watching Daytona 500 Monday replay of race on FS1....

    Recently Updated Complaints

    Wish, Phone - Still not received my parcel
    Traking Numbar : UD931642287CN Address Meet...
    POSLAJU KLIA HUB - Dah dua hari delay tak update
    Dah dua hari barang stuck dekat klia hub takde update....
    Poslaju Malaysia Klia hub - Dua hari barang stuck takde update
    Barang dah dua hari stuck dekat poslaju hub klia. Biasanya...
    Gerard Gianoli MD Ear and Balance Institute - Lying and scamming people!
    Dr Gerard Gianoli is very good at what he does, lying and...
    Poslaju Parcel Hub - TAK JAWAB PHONE
    DAH BANYAK KALI CALL POSLAJU RAWANG TAPI TAKDA SORANG PON...
    Bensimon Bespoke Jeweler - Owes me money
    I am a diamond wholesaler in the USA. Bensimon admitted...
    Getaroom.com - getaroom.com
    “Scam Scam Do not book with these criminals” I too...
    GETAROOM - Getaroom is a scam
    “Scam Scam Do not book with these criminals” I...
    pinewood international school panchgani - Horrendous School
    Attention all parents - You should boycott Pinewoods Intl...
    Fox Sports 1 - Programming
    Watching Daytona 500 Monday replay of race on FS1....
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username