Log inRegister
Submit Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

Nero Kingsman Send email
 
May 14, 2019

Parcel Stuck Dah Lama

Parcel stuck dah lama sejak 10 may lagi, sekarang dah 14, empat hari KLiA hub ni simpan barang aku. Cepat la asap ni ERA079365345MY
Nero Kingsman Send email
 
May 14, 2019

Parcel Stuck

Parcel stuck, dah tau musim raya ni, tambah la pekerja, takkn nk buat bende sama kot tiap2 taun. Ni tracking no ERA079365345MY
Nur Qamarina Send email
 
May 13, 2019

My parcel is stuck

Dah berapa hari tgk "item dispatched out" kt pos laju bukit mertajam. Pls hurry up. I didn't pay the stuff for it to not reach me.

Tracking number: Cd352382569my
Yuki Yunn Send email
 
May 3, 2019

penghantaran lambat bagi pos laju

pos laju, name as laju as the parcel or letter should be received for the receiver the next day, but now I have waited till 6.00pm it haven't reach to the receiver. the post is so urgent I need them to receive my thing by TODAY!!!!! However ????
why should i paid more for the sampul surat but now it doesn't reach in time ????
I m so unsatisfied to pos laju Malaysia services, please be more responsible
call service number, no one answer it although wrote at there operating hour will be 8.30am to 8 pm. now only 6 pm and no one answering my call by the service agents?
ElyChaaaaaaan Send email
 
May 3, 2019

Late Post

Seriously la service terok, barang aku sepatutnya sampai harini then tetiba kata stuck at KLIA Hub apa tah like sial la aku nak barang tu esok.

not recommend using Pejabat Pos tbh their company makin babi adalah
qasin Send email
 
Apr 17, 2019

kerja lembab

tolong la cepat kan sikit pos tu..aku tunggu dah berdarah dah jubo2...agak2 la dah 2 minggu barang aku tak sampai2 lagi!!! nak tunggu jubo aku berakor ker baru nk hantor?hareyyy btoi!!!!

kerja lembab

MissT Send email
 
Apr 15, 2019

Parcel hantar 3 minggu belum terima

Hi dear POS LAJU, kenapa parcel kali ini hantar lambat sangat???
Parcel hantar pada 27 March 2019 sampai hari ini 16 April 2019 customer saya belum terima lagi...
Parcel ini hantar sudah dekat 3 minggu...Barang urgent!

POS LAJU TRACKING NUMBER: ER908564489MY

Tolong hantar secepat mungkin...Terima Kasih
tyah shiefa Send email
 
Apr 11, 2019

RUNNER PEMALAS

Runner Poslaju Pasir Gudang sangat pemalas.

Saya ada membeli barang , menggunakan perkhidmatan pos laju. tiba-tiba dapat mesej dari number ' 019-2064510 ' mengatakankan ia dari poslaju cawangan ISKANDAR HALAL PARK Pasir Gudang meminta untuk saya self collect item di cawangan tersebut. sedangkan saya tidak menerima sebarang panggilan daripada dia untuk mengatakan tiada orang dirumah atau tidak jumpa rumah . sedangkan saya ada dirumah pada waktu itu. saya sangat tidak berpuas hati dengan layanan yang diberikan. saya beli barang bayar postage untuk sampai ke rumah. kalau sekali saya tak kisah , ini sampai 2 kali barang saya sampai runner tak hantar ke rumah malah minta saya self collect . bila saya call , dia taknak angkat. Saya sangat kesal dengan system POS LAJU PASIR GUDANG CAWANGAN ISKANDAR HALAL PARK.
betricelee Send email
 
Apr 10, 2019

POSLAJU SERVICE REALLY BAD

POSLAJU BAD SERVICE AND NOT RELIABLE ...Shipment was sent to Poslaju on 1st Apr, Tracking stop on 2nd Apr, Logde report on 5th Apr.. calling the customer service everyday ... keep saying under investigation, no update at all....
Tracking No : #EH938574003MY
Report No: 19040027449
betricelee Send email
 
Apr 10, 2019

POSLAJU SERVICE REALLY BAD

POSLAJU service really bad and NOT REALIABLE AND NOT UP TO STANDARD at all, shipment only need to send within the same state... also can missing ...10 days also cannot reach... lodge report report already also no reply... calling customer service keep saying under investigation no update at all....FRUSTRATED AND DISAPPOINTED SERVICE
Malekkarim Send email
 
Apr 8, 2019

Barang tidak dihantar keluar dari parcel hub

Kenapa barang saya masih tidak dihantar keluar darinparcel hub.. Dari 03/04/2019 sehingga kini tidak dihantar.. Barang yang lain order selepas tarikh itu sampai cepat pulak.tracking ER988313592MY.. Adakah barang dah hilang??.. Wehhh aku bayar la kos pos tu... Service semakin hari semakin teruk
Eika Send email
 
Apr 8, 2019

Barang stuck di ecbc poslaju

Barang pos hari 3/4... Tapi sampao sekarang 8/4 tak bergerak dari ecbc tu. Dah cek, katanya 3/4 tu dah dispatched outbfari ecbc... Mana parcel ni??? Kalai lambat 2-3 hari boleh la faham... Ni dh melampau lambatnyer. Kata poslaju. Pick session ke skrg ni?😠
Atiqah Send email
 
Apr 7, 2019

Barang tiada no track

Saya hantar barang poslaju ke Uitm Dungun dari 26/3 sampai harini 7/4 tak sampai2 lagi, dh la track no hilang, ingatkan sampai tepat pada masa hm tolonglah jgn peram, barang penting tu adik aku nk guna cepat..Ya Allah risaunya aku😭
Atiqah Send email
 
Apr 7, 2019

Barang tiada no track

Saya dah hantar barang poslaju ke Uitm Dungun dari 26/3 sampai harini 7/4 tak sampai2 lagi, track no dah la hilang, ingat barang sampai tepat pada masa mcm biasa hmm tolonglahh barang tu dah la adik ak nk pakai mggu depan, jgn la peram.. Alamat dah elok panjang lebor ak tulis haih..
Al Luqman Send email
 
Apr 4, 2019

My Parcel stuck from 2/4/19

ER860869056MY stuck from 2/4/19. Please cek blik. Knepa dia stuck?? Masih di jam 6 pgi n xde update pasal lokasi pnghantatan di mana.
edelweiss Send email
 
Mar 29, 2019

Barang tak sampai2

saya order barang dari 21/03 sampai sekarang tak sampai2. check tracking number, masih di tempat yg sama.. bila nak sampai ni.. takkanlah sampai skrg 29/03 posmen x nampak barang tu. sampai brpa lama tunggu

tracking num : ER890009121MY

Barang tak sampai2

Nurahil Send email
 
Mar 26, 2019

Item Delivery delayed

Sepanjang i guna khidmat poslaju for 7 years this is the first time i got a notification from tracking after di update ‘item for delivery’ dlm tracking ditukar ke “sorry your item can’t be deliver today,deliver next working days” after i berpindah rumah ke area Batu Uban Bayan Lepas,Penang ni.Sebelum ni i stay Ayer Itam 6 years tak pernah hadap problem mcm ni,semua abg poslaju sana buat kerja dengan amanah,ikut tracking and time semua.Tapi kawasan Bayan Lepas ni banyak sangat laki melayu malas.Sebab tu hanya mampu jadi posman ja.Dah jadi posman pun malas jugak.Mana nk senang hidup.This is not my first time facing this matter,dah a few times dah.Duit pos kedarah masuk dalam darah daging,tapi hantar buat kerja nya malas apa la perangai org melayu ni bila bangsa lain kutuk org melayu sendiri meloncat,mcm la diri tu bagus padahal mana tak nya tgk la perangai,kita sendiri yg mcm volunteer bagi bangsa lain mengata,bangang tahap apa la ni

Item Delivery delayed

Rakyat Malaysia Send email
 
Mar 25, 2019

Pos tersangkut di transit office

Sudah nak masuk 5 hari menanti parcel tak bergerak dari transit office.Bila nak sampai ni.Kalau ya pun barang tu patut bergerak semakin dekat bukan tersangkut...
Order sejak 21/3
Tracking number:ER890213480MY
ahmd Send email
 
Mar 24, 2019

barang tidak sampai

saya tidak menerima barang saya, selama saya guna pos laju, barang cepat sampai, tapi sekarang barang tak sampai, saya cek tracking, barang ada di Kota Bharu sejak 20/3, tapi sampai sekarang saya tidak menerima barang saya, saya urgent nk guna nii.. harap hantar barang saya dengan secepatnya..ni no tracking

ER887158085MY
ahmd Send email
 
Mar 24, 2019

barang tidak sampai

saya tidak menerima barang saya order.. tengok tracking, barang ada di kota bharu dari 20/3 sampai sekarang barang masih ada di sana dan tidak di hantar kepada saya, saya urgent sangat nk guna nii.. please hantar barang saya..

ni no tracking
ER887158085MY

barang tidak sampai

Liyana88 Send email
 
Mar 16, 2019

Parcel tak sampai...

Barang sy dipos dari 12 hbln...Still "Consignment dispatch out from Transit Office - PosLaju Parcel Hub" ...x pernah lambat mcm ni.... 😭😭.barang urgent nak guna... Please check my parcel... ER882221952MY
Dania Helmee Send email
 
Mar 12, 2019

BARANG MASIH STUCK DI DELIVERY OFFICE

KENAPA MASIH ADE KAT POS LAJU ALOR GAJAH??? DAH 12/3 dah ni.

Tracking Number: EP614159805MY

Item dh pos on 7/3

Latest Update 8/3 di Pos Laju Alor Gajah. Please2 deliver ke UITM LENDU

BARANG MASIH STUCK DI DELIVERY OFFICE

Norazamimah Shamsuri Send email
 
Mar 12, 2019

Poslaju Rawang - Bad Service

EP493389374MY

Today 12 Mac 2019 - 6.45 am

I drop my package to my mum at Prepaid EziDrop in front of Poslaju Rawang Mutiara on 6 Mac 2019 10:03 am.
When i check online the next day, there's no record found.
I called late evening on 7 Mac, a girl answered and said the same, no record online but took my no and details, and will try to found out what happen and call me back.
When no one call me back, I called again on 8 Mac 11 am asking about my package, a girl confirmed she have the consignment note and confirmed that my package already processed only the system still showing no record. She assured me that my package already sent out from Rawang and only just minor glitch with the system.

When i checked online the next day, to my surprise, the system showed that my package was processed on 8 Mac 7:10 pm!!!!!!!
My package was dispatched out from Rawang that night (8 Mac).

My mum still not receive the package until now.

The incompetent of Rawang Mutiara Poslaju is one thing, but to lie to the customer is definitely an utter disgrace.
This service is not Free. What is your SOP for package drop at EziDrop??
And your staff make a fool of me..
and my Mum still waiting for the package after 7 days.

Poslaju Rawang - Bad Service Poslaju Rawang - Bad Service

mdsuhaini76 Send email
 
Mar 9, 2019

Dokumen poslaju belum terima

Saya hantar dokumen pada 05032019 dari simpang Ampat ke Balik Pulau sampai sekarang belum terima kepada penerima. Kenapa begitu lama untuk sampai kepada penerima.
PARCEL CODE : EP614945112MY

Dokumen poslaju belum terima

mdsuhaini76 Send email
 
Mar 9, 2019

Dokumen Poslaju Belum Terima

Saya hantar poslaju dari Simpang Ampat pada 05.03.2019 ke Balik Pulau sampai sekarang pelanggan saya belum terima.

Dokumen  Poslaju Belum Terima

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    POSLAJU KLIA HUB - Parcel stuck
    Hi my parcel have been stuck at POSLAJU KLIA HUB. Would...
    POS LAJU - Pos ekspress is stuckk
    My parcels have not been updates since 17th and 21st June...
    KTMB - Registered but not valid
    1. Very hard to register in the online system. 2. System...
    TeleCheck - Check Declined at Walmart
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    TeleCheck - Check Declined
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    Aramark uniforms - aramark uniforms
    they changed the contract date from 3 years to 5 ,...
    Ckcd auth it *score - withdraw of 24.00
    I did not authorize withdraw or purchase cancell
    Radhakrishna - Radhakrishna
    Plzzz telecast Radhakrishna or atleast upload Radhakrishna...
    serial - For cut the Radhakrishna serial
    Plzzz telecast Radhakrishna utleast in hotstar plsss...
    Scorp Tech - Vinothkumar has cheated Rs. 70,000 from me by sending a...
    Hi, My name is Mohamed Khudus (9003224332). I have lost...

    Recently Updated Complaints

    POSLAJU KLIA HUB - Parcel stuck
    Hi my parcel have been stuck at POSLAJU KLIA HUB. Would...
    POS LAJU - Pos ekspress is stuckk
    My parcels have not been updates since 17th and 21st June...
    KTMB - Registered but not valid
    1. Very hard to register in the online system. 2. System...
    TeleCheck - Check Declined at Walmart
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    TeleCheck - Check Declined
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    Aramark uniforms - aramark uniforms
    they changed the contract date from 3 years to 5 ,...
    Ckcd auth it *score - withdraw of 24.00
    I did not authorize withdraw or purchase cancell
    Radhakrishna - Radhakrishna
    Plzzz telecast Radhakrishna or atleast upload Radhakrishna...
    serial - For cut the Radhakrishna serial
    Plzzz telecast Radhakrishna utleast in hotstar plsss...
    Scorp Tech - Vinothkumar has cheated Rs. 70,000 from me by sending a...
    Hi, My name is Mohamed Khudus (9003224332). I have lost...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username