Submit a Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

leeyana Send email
 
Feb 9, 2019

Barang x smpai²

Like seriously? order barang bulan lepas,tapi bulan ni tak sampai².well i can tell yang pos laju ni memang tak laju.menyusahkan bagi online seller,sebab perkara macam ni akan dtgkan masalah pada kami.sila lajukan proses penghantaran.Barang i stuck dekat pos laju,21/1/19 -- 9/2/19. tapi kat tracking,dia tak update pon.stuck dekat 26/1/19 .tolong lah.bende ni menyusahkan lah.sekian.

Barang x smpai²

Fazira1993 Send email
 
Jan 29, 2019

Barang tidak diterima/dihantar

Tracking no Er74001131my 25/1/19 tidak diterima dengan alasan sy xada di rumah.. Ka posmen yg pegang brg sy 2 mls nk naik sebab rumah sy tgkat 4 qrts penjara kajang!!! sedangkan pada hari tersebut sy ada terima brg Er750385268my.. macam mna untuk brg Er74001131my pada tarikh yg sama 25/1/19 boleh kta sy xada di rumah... apa masalah posmen sebenarnya? Sudah byk kali mcm 2.. sy Cek trcking no klau brg dh out for delivery sy mmg akn tnggu brg tersebut dn xakan keluar rumah!!! Sy tunggu Dari 24/1/19 boleh plk 26/1/19 mintak sy ambil di pejabat Pos? Waktu bila sy nk ke pjbt Pos sedangkan suami sy kerja dn lps wktu office Bru blik! Dgn sy ada ank Kecil lg! Myusahkan kerja org betul la! Call x ketuk pntu x! Tiba2 kta xda Di rumah! Sila hntar brg tersebut secepat mungkin! Sy nk guna! Tracking no ER74001131my! Byk kli dh Sabar! Call pejabat Pos pn xjawab jawab!!!!

Barang tidak diterima/dihantar

Fazira1993 Send email
 
Jan 29, 2019

Barang tidak dihantar

Dh byk kali barang tidak dihantar Di rumah alamat qrts penjara kajang... sedangkan saya ada Di rumah.. sy tunggu dri 24/1/19 sebab tgk brg Dh out for delivery.. tiba2 25/1/19 boleh plk kta sy xada Di rumah.. 2 hari berturut-turut tunggu brg.. apa masalah posmen ya? No tpon ada knpa xtpon pn? Xda ketuk pntu pn? Sedangkan pada hari yg sma 25/1/19 sy ada terima brg jgk tracking no Er750385268my.. kenapa untuk brg Er74001131my xterima dgn alasan sy xda kt rumah? Dengan call pos Laju xjwab! Egat senang ka nk p ambil dkt Pos Laju dengan suami sy kerja lps wktu office baru balik.. ank kecil lg... sy nak guna barang tersebut secepat mungkin.. tolong Cel dn delivery secepat mungkin Er74001131my!!!

Barang tidak dihantar Barang tidak dihantar

Fire_straw35 Send email
 
Jan 22, 2019

Not answer call

I call pejabat pos tanah merah berpuluh kali ,fone call angkat bila i cakap hello hello ehh bole pulak letak ,and one more i duk hello berpuluh kali boleh pulak i dengar dorg duk sembang2 bnda lain ,bukan nak jawab call ak properly ,whatttt the !!!!! Ingat kerja aku nak call korang je ke satu hari .come on laa, ingat aku call nak pesan kfc ke ape ,ada something that i want to ask about my postage .please laa customer service tu buat kerja elok2 ,jangan nak menyusahkan orang !!!!
tv9989 Send email
 
Jan 17, 2019

Request to resend not entertained by Pos'Lambat'

Your postman on the above City designated on duty on 15 January 2109 for the afternoon session along Jalan Tuaran mile 2 to 4 (post code 88450) is sleeping on his job.
False remarks by the postman on the memo/ note that not able to delivery due to no one at home and penned down on the memo/ note to resend the next day but never make delivery for the next 2 days, totally unacceptable.

The person in charge or GM/CEO for Poslaju Kota Kinablau should be investigated and held accountable for the poor & irresponsible attitude for the entire teams of Kota Kinabalu Poslaju. This dismal delivery services had occurred many times for the past 6 - 12 months. All these poor delivery services should be stopped immediately with special task force to be set up to nail the culprits in particulars the GM/CEO of Poslaju KK.

Your very disappointed customer.

.
Muhammad Shah Send email
 
Jan 16, 2019

Lembab

Barang aku (ER792454125MY) Lembab betul transit office bt kje ..brg aku dari 21.12.18 sampai skrng blom sampai ..korang mkan gaji buta ke ape
Asmfranc Send email
 
Jan 15, 2019

Order not received

LX114816128US Item delivered to mdrop but no mail was received. Other mails were received in the mail box on the same day, but this package was missing.
How can you even send to the wrong house?
ekcheah Send email
 
Jan 12, 2019

PosLaju Slow Motion

Very disappointed with service

ER821444602MY
Sent from Kluang Poslaju on 9th January yet to receive. Other parcels sent together already arrived two days ago

Is it really Laju ?
ekcheah Send email
 
Jan 12, 2019

Slow Motion

At the time of writing 12th January 2018 1.18pm I have yet to receive a small parcel envelope that has been despatched from Kluang Poslaju on 9th January 2018. Two parcels despatched at the same time to the same address arrived two days ago

Poslaju tracking no. ER821444602MY

Very disappointed with the service

Will try to ask supplier in future to try other courier services
nalvinj Send email
 
Jan 11, 2019

Stuck at Pos Laju Parcel Hub

Checked via online my item had been stuck with the same status "Consignment dispatch out from Transit Office - PosLaju Parcel Hub" more than a day already and happens to my friend also. Both of our Pos Laju tracking number is ER771643824MY & ER770179852MY. Checked at the complainboard many customers having same problem with items stuck at Parcel Hub. Pos Laju please check. Thanks.
Kingslasher714 Send email
 
Jan 11, 2019

Post man with contact number 019-214 5131

The above postman did not clarify whereabout of my parcel while refusing to handover to my security guard, I have received parcels through security guard from other postmen of your company between those days. This resulted in my parcel now at Pos Laju Cheras even though I made 2nd delivery request. I hope it can be re-sent to me promptly.

Tracking Number: ER682341637MY
Kingslasher714 Send email
 
Jan 11, 2019

Postman with contact number 019-214 5131

The above postman did not clarify whereabout of my parcel while refusing to handover to my security guard, I have received parcels through security guard from other postmen of your company between those days. This resulted in my parcel now at Pos Laju Cheras even though I made 2nd delivery request. I hope it can be re-sent to me promptly.

Tracking Number: ER682341637MY
cbill Send email
 
Jan 10, 2019

ITEM STUCKED IN SAME STATUS FOR ONE WEEK PLUS

Mohon check parcel sy ER697573235MY..Pos pada 31.12.2018 sampai sekarang belum sampai..tracking poslaju hanya update pada 02.01.2019 lepas tu dh takde..
Alvtest87 Send email
 
Jan 9, 2019

Barang Tak Sampai Lagi - No Update

Hi Pos Laju,

Sila tolong semak untuk tracking number - ER684708574MY yang sudah seminggu kerana memerlukan penghantaran ini dengan segera untuk member gift pada Sabtu ni.

Thank you.
azmina Send email
 
Jan 3, 2019

BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH.

Posmen poslaju kerap tidak menghantar barang ke rumah (Pangsapuri Seri Melati, Bandar Seri Putra Bangi)

Posmen juga kerap meminta penerima turun mengambil sendiri barang kerana rumah penerima di tingkat dua dan posmen memberi alasan rumah tinggi. Sedangkan penerima ada anak-anak kecil.

Posmen kerap meninggalkan barang di Kiosk Tesco Bandar Puteri sedangkan penerima tidak keluar kemana-mana. Posmen tidak terus membuat penyerahan di rumah penerima tanpa alasan yang munasabah.

Posmen sering bersikap dingin (marah2) jika penerima bertanya "kenapa kerap barang tidak dihantar ke rumah?".

Kami membayar kos bayaran pos laju, tetapi kenapa layanan diberi sangat mendukacitakan???

BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH. BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH.

azmina Send email
 
Jan 3, 2019

BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH.

Maaf, aduan ini terpaksa dibuat kerana posmen (bhg pos laju) terlalu kerap tidak menghantar barang di rumah walaupun penerima ada dirumah area Pangsapuri Seri Melati, Bandar Seri Putra Bangi. Diantara alasan-alasan pihak pihak posmen:

1- Rumah tingkat 2 tinggi dan kadang kala meminta penerima turun sendiri ambil barang dibawah, sedangkan penerima mempunyai anak2 kecil.

2- Barang kerapkali tidak dihantar ke rumah, dan penerima terpaksa pergi ke kiosk Tesco Bandar Puteri Bangi untuk mengambil barang.

3- Posmen bersikap dingin dan seringkali marah2 bila penerima bertanya kenapa tidak hantar barang ke rumah.

Perkara ini pernah berlaku dahulu, dan apabila dibuat aduan, posmen tidak lagi buat hal. Namun perkara ini dilihat telah berulang kembali dan semakin kerap. Mohon tindakan dan teguran kepada posmen-posmen yang sambil lewa menghantar barang penerima.
Apa yang kami kesalkan, kami bayar kos pos laju tapi layanan kami terima sangat mendukacitakan.

BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH. BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH.

SIM SUPER Send email
 
Jan 3, 2019

poslaju slow or lost my parcel

TWO SAME PLACE PARCEL SHIP OUT SAME DAY 1 DELIVERED BUT 1 STILL STUCK IN THE POSLAJU..GO TO COUNTER ASK FOR MY PARCEL THEN THEY SAID STILL IN THE AIRPORT MIRI..OH NO..WHY 1 DELIVERED Y STILL STUCK..STILL NO UPDATE FOR THE TRACKING NUM..er686038470my
Annarosli Send email
 
Jan 2, 2019

Barang tak diterima

Saya beli barang di shopee,bila check status barang dah delivered kepada Zakaria..Siapa Zakaria? Dah tanya jiran,tiada satu pun nama tu..
Tracking no: ER691022512MY

Barang tak diterima Barang tak diterima

Alifadam Send email
 
Jan 1, 2019

PARCEL NOT PROCEED

EH931985225MY barang dh stuck dekat 6 hari.
Kenapa still x gerak.. Stuck kat parcel hub... Apa benda nama poslaju kalau mcm ni.. Ni poslambat namanya
Kanweljeet Kaur Send email
 
Dec 31, 2018

Parcel information not updated

Says telah hantar kan barang saya pada 22.12.2018. Tetapi sampai sekarang tracking number EN290470544MY menunjukkan bahawa barang saya belum dihantarkan. Saya telah cuba menghubungi beberapa cawangan pos laju untuk menanya tentang pacel saya tetapi tak ada sesiapa pun menolong saya. Tolong update kan saya tetang parcel saya EN290470544MY
Shah Yem Send email
 
Dec 31, 2018

barang tak diterima

item tidak diterima. check tracking EH943634518MY tetapi Item delivered to NIZAM. Siapa Nizam? poslaju dato onn sila bertangungjawab. perkhidmatan berbayar kan.
harap pihak poslaju dapat membantu.

barang tak diterima

Nur Send email
 
Dec 30, 2018

New Update

It's been 3 days ago since my parcel EU012477089MY have stuck at delivery facility and there's no latest updates about my parcel please add some new latest update as i want the parcel as soon as possible please thank you
Alifadam Send email
 
Dec 30, 2018

PARCEL NOT PROCEED

Parcel EH931985225MY stuck dekat PARCEL HUB dari 27.12.2018 hingga harini.. Kenapa x ada update eh? Tolong mintak hantar secepat yg mungkin. Sebab nak guna barang esok dh nak bukak sekolah..

PLEASEEEEEEEEEEE
intan payung Send email
 
Dec 30, 2018

barang lambat sampai

barang tak sampai
tolong cek ep516134967my
dah berapa hari consignment dispatch out from transit office dari butter worth

barang lambat sampai

aqis Send email
 
Dec 28, 2018

Barang tak sampai

Item dah out untuk delivery tapi barang tak sampai2 . nak guna barang secepat mungkin EH604071542MY

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Kroger - Mailers
    I can not believe that I am forced to spend time creating...
    FOODS Co. - never ending mailers every week
    I can not believe that I am forced to spend time creating...
    Kroger - Bombarding me and my city with Useless Mailers Flyers
    I can not believe that I am forced to spend time creating...
    BMTC - Not stopping bus at bus stops
    Though there is a well constructed bus stop in front of...
    POS LAJU - BARANG TAK SAMPAI
    Tracking No.- EH811768802MY ITEM X SAMPAI2 LAGI DARI...
    U-MOBILE - Slow Internet Connection
    Slow internet connection in house at Taman Indah Jalan 7/7...
    Duty Free Depot - I didn’t receive my full order
    I had made a order on April 4,2019. But 6 cartons and get...
    Marcos Pizza - Delivery
    I live in Tallahassee, Fl and order from Marco's...
    PCH Games - Sites not working/ tokens not awarded for the past
    Am not receiving lotto match, neither regular nor the...
    mr g dell - you used by m/card without my permission
    I want my money back. you took $129.00 from my mastercard...

    Recently Updated Complaints

    Kroger - Mailers
    I can not believe that I am forced to spend time creating...
    FOODS Co. - never ending mailers every week
    I can not believe that I am forced to spend time creating...
    Kroger - Bombarding me and my city with Useless Mailers Flyers
    I can not believe that I am forced to spend time creating...
    BMTC - Not stopping bus at bus stops
    Though there is a well constructed bus stop in front of...
    POS LAJU - BARANG TAK SAMPAI
    Tracking No.- EH811768802MY ITEM X SAMPAI2 LAGI DARI...
    U-MOBILE - Slow Internet Connection
    Slow internet connection in house at Taman Indah Jalan 7/7...
    Duty Free Depot - I didn’t receive my full order
    I had made a order on April 4,2019. But 6 cartons and get...
    Marcos Pizza - Delivery
    I live in Tallahassee, Fl and order from Marco's...
    PCH Games - Sites not working/ tokens not awarded for the past
    Am not receiving lotto match, neither regular nor the...
    mr g dell - you used by m/card without my permission
    I want my money back. you took $129.00 from my mastercard...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username