Submit a Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

clmnt29 Send email
 
Mar 5, 2019

Parcel stuck in Transit Office

My parcel has been stuck in Transit Office since it was last updated on last saturday which is 2.3.19 around 3am. I was expecting it arrived yesterday which is monday 4.3.19 but it didn't. I need my parcel urgently & as sson as possible, Poslaju. TQ

Tracking Number: ER756832468MY
MadMan93 Send email
 
Mar 4, 2019

Lambat

Bayaran mahal,tapi servis tidak memuaskan.
I thought pos 'LAJU' only need 3working days to deliver? It's been a week already dude.
Semua orang tak senang nak tunggu2. Orang lain pun ada benda nak buat lepas expected time waiting for the item.
Lepas tu yang lagi teruk,korang bakar jelah fon tu. Orang call tak angkat(tak tau lh kalau no salah,tapi aku dah try semua). Nanti bila orang takde kat rumah,baru nak sebok hantar. Pastu tingglkan kertas suruh amek sndiri kat pos. Dengan tanda '!' d hujung ayat tu. What? Dude r u trying to blame me or what? Blame your company for delivering the item so SLOW. Better change your company name. It makes us expecting more with your 'LAJU' name.
Chenon Send email
 
Mar 3, 2019

Barang Tak sampai

My parcel ER851618236MY delivered to someone else on 26.02.2019. Please check who is the receiver as iā€™m not received it.

Barang Tak sampai

MissJ Send email
 
Feb 27, 2019

Barang Tak Sampai

Barang saya sampai dah lama dekat pos office 21/2/2019 tapi sampai hari ini 27/02/2019 tak sampai2 lagi dekat rumah, saya tunggu lama dah ni šŸ˜Ŗ

Barang Tak Sampai

Eein Send email
 
Feb 22, 2019

Trace tracking tak gerak2

Brg sy dari penang last update 20hb..dlm msia je pon.. Xupdate2 dh knape.. Hadoi pnt dgn poslaju ni.. Bek tukar poslembap je

Trace tracking tak gerak2 Trace tracking tak gerak2 Trace tracking tak gerak2

eypa_ramli92 Send email
 
Feb 21, 2019

ITEM STUCK AT Pos Laju Transit Office (KLIA Hub)

TRACKING NO : EP588304351MY

Saya dah call customer line dan saya diberitahu bahawa item saya akan di pos ke terenganu,walhal saya sudah semak dengan pengirim salinan consignment no poskod adalah betul iaitu 81200 Tampoi Johor Bahru.Sila lihat lampiran dan tolong saya jejak di mana item saya sekarang,untuk makluman saya telah beri kan alamat penuh saya.

Email pn tak ada feedback,pelik lah alamat & poskod sah2 johor !tak tau ap mslah tansit office nih ..tak geti baca ke!mnyusahkan betul lah..1st time bad experience dgn pos lemau nih!

TOLONG AMBIL TINDAKAN SAYA MAU ITEM SAYA SAMPAI SECEPATNYA!

ITEM STUCK AT Pos Laju Transit Office (KLIA Hub)

sharn Send email
 
Feb 20, 2019

trace and track

Rakan saya ada pos barang sehingga hari ni, barang tak dapat di track. tak tahu kenapa sudah bebberapa hari. Saya tidak tahu keadaan barang sudah keluar dari pjabat pos ataupun tidaka
siti norhafizah binti mustapha Send email
 
Feb 14, 2019

item stuck

barang yg saya pos..stuck di tempat yg sama..no movement..saya pos 8.2 dan last update 9.2..afterthat no action from pos laju...tiada pun pihak pos nk upadate or call if have problem bg pihak mereka..so sad. bad experience..
siti norhafizah binti mustapha Send email
 
Feb 14, 2019

item stuck

barang stuck di same status..x bergerak2...very slow dan x inform kita pun if ada masalah..sy pos 8.2...status update smpi 9.2 then x movement...susah lah mcm ni...bad experience
hasmahasni Send email
 
Feb 12, 2019

parcel tak sampai-sampai

Seller poslaju pada 1/2/2019 ... paham lepas raya cina baru sampai, masalahnya rider dah kol tanya location tapi sampai sekarang tak dapat brgnya.. kol cawangan poslaju puchong tak angkat2 dari pagi.
leeyana Send email
 
Feb 9, 2019

Barang x smpaiĀ²

Like seriously? order barang bulan lepas,tapi bulan ni tak sampaiĀ².well i can tell yang pos laju ni memang tak laju.menyusahkan bagi online seller,sebab perkara macam ni akan dtgkan masalah pada kami.sila lajukan proses penghantaran.Barang i stuck dekat pos laju,21/1/19 -- 9/2/19. tapi kat tracking,dia tak update pon.stuck dekat 26/1/19 .tolong lah.bende ni menyusahkan lah.sekian.

Barang x smpaiĀ²

Fazira1993 Send email
 
Jan 29, 2019

Barang tidak diterima/dihantar

Tracking no Er74001131my 25/1/19 tidak diterima dengan alasan sy xada di rumah.. Ka posmen yg pegang brg sy 2 mls nk naik sebab rumah sy tgkat 4 qrts penjara kajang!!! sedangkan pada hari tersebut sy ada terima brg Er750385268my.. macam mna untuk brg Er74001131my pada tarikh yg sama 25/1/19 boleh kta sy xada di rumah... apa masalah posmen sebenarnya? Sudah byk kali mcm 2.. sy Cek trcking no klau brg dh out for delivery sy mmg akn tnggu brg tersebut dn xakan keluar rumah!!! Sy tunggu Dari 24/1/19 boleh plk 26/1/19 mintak sy ambil di pejabat Pos? Waktu bila sy nk ke pjbt Pos sedangkan suami sy kerja dn lps wktu office Bru blik! Dgn sy ada ank Kecil lg! Myusahkan kerja org betul la! Call x ketuk pntu x! Tiba2 kta xda Di rumah! Sila hntar brg tersebut secepat mungkin! Sy nk guna! Tracking no ER74001131my! Byk kli dh Sabar! Call pejabat Pos pn xjawab jawab!!!!

Barang tidak diterima/dihantar

Fazira1993 Send email
 
Jan 29, 2019

Barang tidak dihantar

Dh byk kali barang tidak dihantar Di rumah alamat qrts penjara kajang... sedangkan saya ada Di rumah.. sy tunggu dri 24/1/19 sebab tgk brg Dh out for delivery.. tiba2 25/1/19 boleh plk kta sy xada Di rumah.. 2 hari berturut-turut tunggu brg.. apa masalah posmen ya? No tpon ada knpa xtpon pn? Xda ketuk pntu pn? Sedangkan pada hari yg sma 25/1/19 sy ada terima brg jgk tracking no Er750385268my.. kenapa untuk brg Er74001131my xterima dgn alasan sy xda kt rumah? Dengan call pos Laju xjwab! Egat senang ka nk p ambil dkt Pos Laju dengan suami sy kerja lps wktu office baru balik.. ank kecil lg... sy nak guna barang tersebut secepat mungkin.. tolong Cel dn delivery secepat mungkin Er74001131my!!!

Barang tidak dihantar Barang tidak dihantar

Fire_straw35 Send email
 
Jan 22, 2019

Not answer call

I call pejabat pos tanah merah berpuluh kali ,fone call angkat bila i cakap hello hello ehh bole pulak letak ,and one more i duk hello berpuluh kali boleh pulak i dengar dorg duk sembang2 bnda lain ,bukan nak jawab call ak properly ,whatttt the !!!!! Ingat kerja aku nak call korang je ke satu hari .come on laa, ingat aku call nak pesan kfc ke ape ,ada something that i want to ask about my postage .please laa customer service tu buat kerja elok2 ,jangan nak menyusahkan orang !!!!
tv9989 Send email
 
Jan 17, 2019

Request to resend not entertained by Pos'Lambat'

Your postman on the above City designated on duty on 15 January 2109 for the afternoon session along Jalan Tuaran mile 2 to 4 (post code 88450) is sleeping on his job.
False remarks by the postman on the memo/ note that not able to delivery due to no one at home and penned down on the memo/ note to resend the next day but never make delivery for the next 2 days, totally unacceptable.

The person in charge or GM/CEO for Poslaju Kota Kinablau should be investigated and held accountable for the poor & irresponsible attitude for the entire teams of Kota Kinabalu Poslaju. This dismal delivery services had occurred many times for the past 6 - 12 months. All these poor delivery services should be stopped immediately with special task force to be set up to nail the culprits in particulars the GM/CEO of Poslaju KK.

Your very disappointed customer.

.
Muhammad Shah Send email
 
Jan 16, 2019

Lembab

Barang aku (ER792454125MY) Lembab betul transit office bt kje ..brg aku dari 21.12.18 sampai skrng blom sampai ..korang mkan gaji buta ke ape
Asmfranc Send email
 
Jan 15, 2019

Order not received

LX114816128US Item delivered to mdrop but no mail was received. Other mails were received in the mail box on the same day, but this package was missing.
How can you even send to the wrong house?
ekcheah Send email
 
Jan 12, 2019

PosLaju Slow Motion

Very disappointed with service

ER821444602MY
Sent from Kluang Poslaju on 9th January yet to receive. Other parcels sent together already arrived two days ago

Is it really Laju ?
ekcheah Send email
 
Jan 12, 2019

Slow Motion

At the time of writing 12th January 2018 1.18pm I have yet to receive a small parcel envelope that has been despatched from Kluang Poslaju on 9th January 2018. Two parcels despatched at the same time to the same address arrived two days ago

Poslaju tracking no. ER821444602MY

Very disappointed with the service

Will try to ask supplier in future to try other courier services
nalvinj Send email
 
Jan 11, 2019

Stuck at Pos Laju Parcel Hub

Checked via online my item had been stuck with the same status "Consignment dispatch out from Transit Office - PosLaju Parcel Hub" more than a day already and happens to my friend also. Both of our Pos Laju tracking number is ER771643824MY & ER770179852MY. Checked at the complainboard many customers having same problem with items stuck at Parcel Hub. Pos Laju please check. Thanks.
Kingslasher714 Send email
 
Jan 11, 2019

Post man with contact number 019-214 5131

The above postman did not clarify whereabout of my parcel while refusing to handover to my security guard, I have received parcels through security guard from other postmen of your company between those days. This resulted in my parcel now at Pos Laju Cheras even though I made 2nd delivery request. I hope it can be re-sent to me promptly.

Tracking Number: ER682341637MY
Kingslasher714 Send email
 
Jan 11, 2019

Postman with contact number 019-214 5131

The above postman did not clarify whereabout of my parcel while refusing to handover to my security guard, I have received parcels through security guard from other postmen of your company between those days. This resulted in my parcel now at Pos Laju Cheras even though I made 2nd delivery request. I hope it can be re-sent to me promptly.

Tracking Number: ER682341637MY
cbill Send email
 
Jan 10, 2019

ITEM STUCKED IN SAME STATUS FOR ONE WEEK PLUS

Mohon check parcel sy ER697573235MY..Pos pada 31.12.2018 sampai sekarang belum sampai..tracking poslaju hanya update pada 02.01.2019 lepas tu dh takde..
Alvtest87 Send email
 
Jan 9, 2019

Barang Tak Sampai Lagi - No Update

Hi Pos Laju,

Sila tolong semak untuk tracking number - ER684708574MY yang sudah seminggu kerana memerlukan penghantaran ini dengan segera untuk member gift pada Sabtu ni.

Thank you.
azmina Send email
 
Jan 3, 2019

BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH.

Posmen poslaju kerap tidak menghantar barang ke rumah (Pangsapuri Seri Melati, Bandar Seri Putra Bangi)

Posmen juga kerap meminta penerima turun mengambil sendiri barang kerana rumah penerima di tingkat dua dan posmen memberi alasan rumah tinggi. Sedangkan penerima ada anak-anak kecil.

Posmen kerap meninggalkan barang di Kiosk Tesco Bandar Puteri sedangkan penerima tidak keluar kemana-mana. Posmen tidak terus membuat penyerahan di rumah penerima tanpa alasan yang munasabah.

Posmen sering bersikap dingin (marah2) jika penerima bertanya "kenapa kerap barang tidak dihantar ke rumah?".

Kami membayar kos bayaran pos laju, tetapi kenapa layanan diberi sangat mendukacitakan???

BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH. BARANG TIDAK DIHANTAR DI RUMAH WALAUPUN PENERIMA BERADA DI RUMAH.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints


    Recently Updated Complaints


         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username