Submit a Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

Sherby Grey Send email
 
Apr 6, 2020

Unsuccessful delivery

Today I got a message from POS laju about unsuccessful delivery due to closure of premise
1) I'm sure my apartment isn't closed as I'm still able to receive parcel from DHL, J&T, Ninja Van etc.
2) why didn't the delivery guy call to confirm whether he's at the wrong place or is it closed? Or I can go meet him at the lift lobby! There's no effort at all, this shows how poor the service is
3) the call centre, as usual, is always busy. So how do u expect people to get their parcel while trying to stay at home with this kind of service?
Villemera Draco Send email
 
Apr 6, 2020

Pis laju Parcel Hub- Item stuck at Pos Laju Parcel Hub

My item stuck at Pos Laju Parcel Hub since 1 April 2020 and the delivery status was not updated todate. The tracking no is ERB536616708MY. Ive tried to contact tha call service but the line was always busy and no one replied on Twitter and emails. ๐Ÿ™๐Ÿ™

Pis laju Parcel Hub- Item stuck at Pos Laju Parcel Hub

rickys328 Send email
 
Mar 31, 2020

POSLaju Cheras NO responding

Please help to chase up POSLAJU Cheras, a few parcel stucked at Cheras hub and not moving at all.

ERB523861126MY
rickys328 Send email
 
Mar 31, 2020

Barang Stucked at POS Laju Cheras

Banyak parcel beli tapi semua stucked dekat POSLaju Cheras, call tak dapat tak ada orang jawab

PosLAJU CODE ERB504078225MY
erranathasya Send email
 
Mar 23, 2020

BARANG TAK SAMPAI 16/3-23/3

Seller start post barang 16/3 then 19/3 barang sampai dekat pos laju cheras ampang. But now dah 23/3 barang still tak out for delivery. Na hold parcel tu sampai bila. Dhla saya order tu makanan(sambal) jangan sampai2 je makanan tu pon dah basi dahla ๐Ÿ˜ก
Rezman Send email
 
Mar 18, 2020

My parcel stuck

Barang stuck kat KLIA hub dari 11/03/2020 sampai sekarang... Tolong proses barang saya secepat mungkin tq.
Aziana Send email
 
Mar 1, 2020

Barang lambat sampai

Selamat bertugas semua warga pos laju malaysia.
Saya minta tolong sangga2. Beri saya update terkini no tracking saya. CD353441192MY Dan tolong hantar barang sy secepat mungkin. Sbb itu barang bukan saya minta. Itu barang saya beli. Saya beli bukan guna tahi hidung bulu katiak. Saya beli guna wangringgit duit RM. itu barang bukan murah. Saya makan nasi berlaukkan lukisan ikan sbb nak dapatkan barang 2. Tolong lah buat perhikmatan dengan baik. Dari 21-02-2020. Sekarang sudah 02-03-2020. Sepatutnya barang saya sudah sampai.

Jangan sampai saya veral kan hal ini.

Tolong lah jaga nama baik kmu orang.

Barang lambat sampai

sahira Send email
 
Jan 28, 2020

parcel tak sampai

barang sepatutnya smpai 17hb yg lalu,tapi smpai sekarang tak terima apa2 barang , kalau saya nak pergi collect notice apa2 pun tkde ,sekejap collect dekat poslaju ezibox sekejap dekat poslaju ipoh,sekarang tiba2 barang dekat balakong , apa ni?tolongla buat sesuatu .jangan ambil mudah . beli barang bukan pakai pasir .

parcel tak sampai

Leeya_5310 Send email
 
Jan 14, 2020

STUCK AT PARCEL HUB

kenapa lama sangat stuck dekat parcel hub? seller dah ship out on 07/01/2020. dulu poslaju betul betul laju. sekarang dah boleh tukar nama dah. sedih sy tengok macam ni ๐Ÿฅบ barang ni sy nak guna. kalau sy tau ambik jangka masa yg panjang. sy tak order online la macam ni. please lah. nak g ane pun tak oleh๐Ÿ˜ž kalau dah tau barang tu 1 weeks tolong lah buka guni tu. hmmmm. dahlah chinese new year dah nak dekat. makin tak lah barang sy tu di hantar ๐Ÿ˜ฉ nah ni no tracking sy ERB169621979MY. kalau tak mampu hantar atau process barang sy. call sy tau. bagitau awal2 boleh sy nak mintak refund or camne.

STUCK AT PARCEL HUB

Leeya_5310 Send email
 
Jan 14, 2020

PARCEL TAK SAMPAI

07/01/2020 dah ship out daripada seller sampai hari ni tak sampai sampai. dah kenapa ni? sy nak pakai lah barang sy tu. tak di jangka juga kena ambik masa selama ni. kalau sy tau ambik jangka masa yg panjang. lebih baik sy tak order online. nak g ane pun tak oleh๐Ÿฅบ padahal dari selangor ke kuching sarawak je kot. so sedih. tolong lah hantar barang sy tu. buka lah guni bagi item yg 1 weeks๐Ÿ˜ข tolong kami bantu kami๐Ÿ˜ข poslaju kan laju selama ni. kenapa kali ni boleh stuck pulak dah ๐Ÿ˜ž chinese new year ada seminggu lagi ni haa. cepat lah. come on babe ๐Ÿ˜ญ

PARCEL TAK SAMPAI

zz Send email
 
Jan 12, 2020

sila hantar barang

Saya mengalami berapa masalah tentang EHA086311529MY.

1.Semasa saya lawat pos laju sc subang jaya pada 11th hari bulan January 10am , staff beritahu parcel telah mengirim balik ke sender. Puan sana cakap Parcel hanya akan berhenti di sana untuk 7 hari bukan 14hari.

2.Tetapi minggu lepas 4th January sabtu pos laju tak buka juga, tak mungkin saya ambil leave untuk ambil benda, perlu cari rezeki.

2.Dan parcel tersebut tidak dihantar satu sekali pun, perlu saya sendiri pergi ambil, semasa ambil bagi tahu sudah send balik ke sender. Tetapi sender tidak receive juga.

Saya juga tidak menerima apa apa notis di rumah dan tracking website pada tempoh tersebut. Parcel hilang macam tu sahaja.

Nombor item: EHA086311529MY
Asrafkage Send email
 
Jan 10, 2020

Barang sampai dekat salah oranh

Barang hanta ke salah org di ecpc... Sedangkan sya di kedah.. Tracking no ERB011254672MY.. PLS HANTA KEMBALI KE ALAMAT YG DI KEDAH.. POS LAJU TIDAK INFORM UNTUK AMBIL DIMANA LPAS TU TERUS HANTA KE ECPC.. ZZZ. SERVICE POS LAJU.. Pls contact 0174432204

Barang sampai dekat salah oranh

Syahril Send email
 
Jan 10, 2020

My item stuck on transit since 3 January

Mohon sangat2....dah seminggu tunggu tpi x smpi2 jgak..brg urgent nak guna๐Ÿ™๐Ÿป๐Ÿ™๐Ÿป
Qistina Balqis Send email
 
Jan 9, 2020

barang tidak dihantar

Tolong check no tracking EN 931355096MY. Dari 31/12/2019 lagi status in transit. sampai hari ni status masih sama! Nak tunggu berapa lama lagi? Tiap hari call khidmat pelanggan tak jawab. email pun tak respon. service pos laju makin teruk gila !!!!
kindafifa Send email
 
Jan 8, 2020

ITEM STUCK IN TRANSIT

ERB157030665MY

My item stuck while dispatched out from Transit Office.
Since 3 JAN 2020 !!

POSLAJU WHY SO SLOW.....................PLS UPDATE ASAP

ITEM STUCK IN TRANSIT

benny lum Send email
 
Jan 8, 2020

please re-deliver !

I sent my wife to hospital the day your postman came to deliver the parcel / letter.
Now I ask for help , to re-deliver the same parcel / letter . I called the offcie , always engaged tone.
I call toll-free line, No one picks up.
I write emails, no one replies.
What kind of company is this ????
I ask for help but nobody there ???
Better close down your Poslaju.
How to complain ???
Who to complain ????

EH 983 68 457 4MY
Anderson Yeo Send email
 
Jan 7, 2020

PLEASE! FASTER!

ERB159952335MY
ALMOST ONE WEEK STILL HAVEN'T ARRIVED AT MY HOME
Aderianemon Send email
 
Jan 6, 2020

EP695109228MY

Barang belum hantar, dari 25/12/2019.urgent
Lalalal Send email
 
Jan 6, 2020

Parcel stuck

My parcel stuck since 31st december 2019 ! Why did you didnt update my parcel ! PLEASE CHECK AND UPDATE ASAP ! Brg tu nak kene guna lah weii .ERB143356653MY
Lalalal Send email
 
Jan 6, 2020

Parcel stuck

My parcel stuck since 31st december 2019 ! Why did you didnt update my parcel ! PLEASE CHECK AND UPDATE ASAP !
Lalalal Send email
 
Jan 6, 2020

Parcel stuck

My parcel stuck since 31st December 2019 please check and update asap ! ERB143356653MY
Nur Fatihah Send email
 
Jan 4, 2020

ITEM STUCK IN TRANSIT

ITEM STUCK AT TRANSIT
PLEASE CHECK MY ITEM EH992210016MY
Fad Zack Send email
 
Jan 4, 2020

Delivery Time

AKU TAKNAK CAKAP BANYAK, YANG AKU TAHU BARANG AKU URGENT! POOR SERVICE.

Delivery Time

ddzki Send email
 
Jan 3, 2020

Slow service by PosLaju!

My parcel (EP691855388MY) still at Pos Laju Transit Office since 27 December 2019. They didn't work is it?? I need it as soon as possible so please lah weii poslaju!

Slow service by PosLaju!

lit1234 Send email
 
Dec 31, 2019

POS Laju Item not received

Please check UC661473513MY, item in transit since 6 December 2019, more than 24 days in transit. please check and update asap.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Multichoice DSTV - Wrong customer feedback
    Ever since the lockdown I have been having problems with...
    POSLAJU BALAKONG - Have not recieved my parcel (EN132962507MY) since 10 MARCH...
    My parcel has arrived the Poslaju Balakong since 10 of...
    POSLAJU KLIA HUB - ITEM STUCK
    My item ( EN376022035MY ) still stuck at KLIA hub from 17...
    DSTV - Unnecessary cut of dstv
    Useless multi choice keeps on addidng mo ies to once...
    LINA ANAK ASAT - item tidak ada pergerakan dari 21 mei
    harap item tersebut,ada pergerakan tracking nom...
    Parcel - Update tracking number
    can you please update j&t tracking number...
    J & T - J & T Delivery
    can you please update the tracking number immediately from...
    hackerslist.co - SCAM-FRAUD
    I would not TRUST these guys at all....Once they recieve...
    POS LAJU - Parcel stuck
    Parcel dispatched out from KLIA hub since 16th May to...
    Serum - Parcel stuck d KLIA HUB
    Parcel saya since 16/5 sampai sekarang tiada updte , tu...

    Recently Updated Complaints

    Multichoice DSTV - Wrong customer feedback
    Ever since the lockdown I have been having problems with...
    POSLAJU BALAKONG - Have not recieved my parcel (EN132962507MY) since 10 MARCH...
    My parcel has arrived the Poslaju Balakong since 10 of...
    POSLAJU KLIA HUB - ITEM STUCK
    My item ( EN376022035MY ) still stuck at KLIA hub from 17...
    DSTV - Unnecessary cut of dstv
    Useless multi choice keeps on addidng mo ies to once...
    LINA ANAK ASAT - item tidak ada pergerakan dari 21 mei
    harap item tersebut,ada pergerakan tracking nom...
    Parcel - Update tracking number
    can you please update j&t tracking number...
    J & T - J & T Delivery
    can you please update the tracking number immediately from...
    hackerslist.co - SCAM-FRAUD
    I would not TRUST these guys at all....Once they recieve...
    POS LAJU - Parcel stuck
    Parcel dispatched out from KLIA hub since 16th May to...
    Serum - Parcel stuck d KLIA HUB
    Parcel saya since 16/5 sampai sekarang tiada updte , tu...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username