Submit a Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

honeyzB Send email
 
May 23, 2018

ASKING FOR MY ADDRESS

The man from POS LAJU called (019 334 1713) and was super rude on the phone. He said "POSLAJU.. WHATS YOUR ADDRESS??" Then i told him i don't know who you are and you're calling me and asking for my address. I am not gonna just pass out my address to someone who has called me. And then he said he's in charge to deliver to all in USJ 9 and i said on the envelope of the package,the address should be written down so find it. What kind of service is this??? And this is not the first time with this same guy.. He has called before and thrown the package into the house above the gate and the things inside was broken just cause he didn't want to ring the doorbell and check if anyone was home!! POSLAJU is supposed to be Malaysia's number one postal provider and reliable! Is this the kind of service you are providing? This is a huge disappointment. Instead to humiliate yourself further, please fire this man holding this phone number (019 334 1713) and save your reputation.
Shacha Zainuddin Send email
 
May 23, 2018

PARCEL TAK TERIMA

EP 33 010 592 1MY

parcel sudah dihantar pada 4/05/2018. tetapi sehingga kehari ini parcel tidak sampai lagi kepada penerima. check system item posted over the counter tidak bergerak-gerak. dah beberapa kali follow up dan 2 kali pegi pos laju nilai tapi masih sama jawapan. barang masih ada atau dah hilang?customer dah bising. tolong check please
Muhd Najmi Send email
 
May 23, 2018

Pos

Saya pos barang dari 16 mei sampai sekarang x sampai lagi tlg lh cpt kn sikit ni barang tersangkut kat item processed tlg lh cpt sikit ni no tracking CD341584401MY
RABIATUL ADAWIYAH Send email
 
May 22, 2018

Berapa lama barang stay at Bulky ECBC PMN

Nak tanya , berapa hari barang stay kat Bulky ECBC tu ? Status "item pick up Bulky ECBC , PMN" what does it's mean ?
Fatihah Ghafar Send email
 
May 22, 2018

Item deliver too late

I post my stuff to customer on 13 May 2018, item dispatched out on 14 May 2018
But then the item not yet delivered until today (22/05/2018)
Last Saturday I already make complain report but then the item not yet received
Now i have to bear the item cost and postage which total RM50
What kind of service you guys provide ?
Please improve !!
Bard Send email
 
May 22, 2018

Lama betul item dispatched out

Dah dua hari dah dispatched out ja. Padahal barang tu dari kedah ke penang ja ha. Klau dah jalan knpa tak update? Klau tak jalan buat apa lama sngt ? Tracking number EH867598335MY

Lama betul item dispatched out

leennda Send email
 
May 22, 2018

BARANG TIDAK DIHANTAR

Lately ini , barang pembelian secara online tidak dihantar ke alamat pejabat.
Apabila check trecking number, item perlu di collect di Service Centre. Prsent 3
Alamat penghantaran adalah pejabat di Putrajaya.

Management POS perlu turun dan lihat keadaaan di POs LAju Presint 3.
Keadaan pejabat yg sempit dan kecil ditambah dgn org yang ramai.
keadaan yg panas, terpaksa menunggu di luar pejabat.

Perkara ini berlaku kerana pertambahan pengunjung yg ingin collect barang yg tidak dihantar.
Sepatutnya dpt dikurangkan sekiranya brg tersebut dihantar mengikut alamat yg diberikan.

Sekian
Ho Yee Chun Send email
 
May 22, 2018

ER254065946MY

mana barang ka sampai ?
ER254065946MY
Venusha Send email
 
May 22, 2018

Pos laju

Barang saya tak sampai2 lagi.. Last update kat website itu 18th May.. Sekarang dah 22/5....Tolong check dan bantar barang2 saya secepat mungkin. Tracking no : EN040016556MY;ER299912553MY.
tohirah Send email
 
May 22, 2018

poslaju balakong the worse

barang sy di pos pada 7/5/18, sampai harini (22/5/18) masih belum sampai dkt sy. sejak beberapa bulan yg lepas poslaju balakong sudah tak keluar hantar brg ke alamat sy, tp pada sistem tracking, dikatanya sy tidak ada di rumah dan sudah call sy untuk pickup.. SANGAT MENIPU! poslaju balakong langsung tak ada call sy dan bila sy call, tak pernah di angkatnya. sebelum ni takpe lg, sy boleh pergi pickup dkt office since office dy dekat je.. tp skrg poslaju BALAKONG sudah berpindah tempat jauh yg amat. hampir ke cheras, sy sbg seorg yg bekerja tidak ada masa utk pergi ambil dan menyusahkan sy sgt2. Kamu dibayar utk menghantar brg sy, tetapi kamu tidak menjalankan tugas. sy sgt kecewa dan tidak akan menggunakan khidmat poslaju lg lepas ni. Gdex is better, sampai depan pintu rumah dy hantar. syabas poslaju.. harap BOD poslaju baca lah komen ni, dan ambil tindakan segera ke atas poslaju balakong.. ini no tracking sy : ER251372854MY
Intan Send email
 
May 21, 2018

Barang stuck kat klia

Barang saya tolong cek kenapa masih tersemat kat klia hub since 16 may? Dekat twitter dah mintak tracking number tapi bila bagi tak reply pape pulak. EN017536813MY. Please check again.
Amirah Send email
 
May 21, 2018

Barang tak sampai

Kenapa barang customer saya masih tak sampai. Dan bila cek tracking number, no record found. Barang tu tak pick up lagi ke macam mana?

Pos dari 8/5/2018 dan hari ni 21/5/2018 masih no record found.

Please la pos laju. Servis tak laju pun.
KAVITA4 Send email
 
May 21, 2018

LOST MY PARCEL

Today is already 21st of may and it been 3 days my item on parcel hub. please urgently sen my parcel,its really urgent,,please understand my situation my tracking number EN050694591MYMY
m.ellina.d Send email
 
May 21, 2018

Call kata barang pos balik harini.

Saya tengah bersabar ni. Tapi saya rasa nak marah. Barang tak lalu pun depan rumah saya. Saya tak ada masa hari dia pos tapi ada orang lain kat rumah (15/5/2018). Seriously slip/notice tak bagi saya dapat mesej kata barang dah ada kat shamelin balik saya cari notice tu malam tak malam saya cari tapi tak ada. Petang tu saya balik ada juga tengok mana tahu posmen ada letak slip ke in case terlepas. Tapi tak ada. Call banyak kali tak dapat jumaat baru dapat call(18/5/2018). Katanya dia akan pos balik hari Isnin (21/5/2018). Dari pagi tadi sampai sekarang saya tunggu tak sampai-sampai. Saya kecewa sangat-sangat. Saya rasa taknak berurusan dah dengan poslaju. Call poslaju hotline ambil masa dan ambil credit habis duit disitu lagi mahal dari barang saya. Kalau posmen taknak datang jangan bagi harapan palsu. Scan bawak keluar tapi tak kunjung tiba. Bawa balik ke cawangan scan suruh ambil. Saya kecewa sangat sebab ini kali pertama saya kena macam ni.
nadeiah abdul ali Send email
 
May 21, 2018

Knp lama sngt transit

IN TRANSIT

May 19, 201809:16 PM
Consignment dispatch out from Transit Office
PosLaju Parcel Hub
May 19, 201804:30 PM
Item processed
PosLaju Parcel Hub
May 19, 201803:09 PM
Item dispatched out
Bulky ECBC, PMN
May 19, 201802:33 PM
Item picked up
Bulky ECBC, PMN

Pos laju brp lama nak transit,lazada hntr ontime acording lazada i kena dpt brg pada 21/5/2018,tp brg still transit kat hub,apa ni nama jer pos laju tp brng smpai lmbt buat lah penghantaran tu ikut masa...

Er269044770my tolong chck n update
khairul muscle Send email
 
May 21, 2018

service lambat sangat

Pos barang dari kl pun mok smpai 2 minggu lebih kah? Service teruk sangat poslaju malaysia
Lurve rose Send email
 
May 21, 2018

EN048518885MY

Item still not receive until today...
Seller dh pos out since 4 May ok..i repeat 4 May...7 May baru masuk sistem.until now and as at today xdapat lagi barang tuh...berapa lama nih nak tunggu?minggu lepas saya sabar lagi sbb husnuzon (bersangka baik) laa nih mmg xsmpai...mmg dh hilang sabar dah nih..nak dkat dua minggu brg xsmpai..hari nih mmg nk pegi pejabat pos utk cek....tolonglah pos laju brapa ramai yg hadapi masalah yg sama...build one team to cater this problem..dulu pon saya pernah hadapimasalah yg sama...siap kata parcel saya xdijumpai, thats means tracking xde...n siap submit form complain lagi...dh submit ade plak...ape masalahnye??

EN048518885MY

mohancl Send email
 
May 20, 2018

EN052349088MY

EN052349088MY sent on 07-05-2018, still has not arrived, lately all my items takes more than 1 week to reach,
your email at [email protected] is full unable to send , guess lots of complaints making your email full

Please improve on services
mohancl Send email
 
May 20, 2018

EN052349088MY

EN052349088MY posted on 07-05-2018 till today item has not arrived. lately all my items posted in the past 3 months takes more than 1 week to reach. Try to contact poslaju at [email protected], email gets rejected saying mailbox full. Lots of people having similar problem I guess
Fah Send email
 
May 20, 2018

Terimakasih

Assalam, selamat sejahtera. Taknak komplen apa. Nak bagitahu je barang dah sampai hehee baru je komplen semalam kat sini. Hari ni sampai pulak eh hahahaha terimakasih poslaju. Walaupun barang lambat sampai, sabar itu indah kahkah tetiba. Haa tapi tu lah. Ni lah barang paling lambat pernah saya terima, nasib baik sampai gak. Seminggu baru dapat. Takleh nak marah marah gak sebab ada yang tunggu lagi lama dari saya kan :') Sekian.
Jennyan Send email
 
May 20, 2018

Where's my parcel?

It's been 4 days since last update at tracking system. Item send at 15th May until now still haven't received. I urgently needed the item and you all delivered it so slow!! Where's the latest status of my parcel?! Please update it as soon as possible (Track no. ER254472879MY) if not I'll file a police report on this issue.

Where's my parcel?

Agasshi24 Send email
 
May 20, 2018

Oder Awal Barang Tetap X Sampai Lagi!!!😡😠

Ni nk dekat berapa hari. Beli barang kat Lazada beberapa hari lepas on 15 may oder bli barang...16 may dah packed up barang. Dah siap shipped kt Poslaju lagi. Up till now tunggu2 barang tak sampai lagi. Maaf ye...apa problem...kenapa lambat sangat servis anta barang? Bukan nak cakap apela...kurier Lazada sendiri paling cepat anta. Servis pon terbaik. Kurier poslaju ni terukla..tak sangka pulak jadi macam ni. Sebelum ni anta okey jek.

Hello...ni dekat Johor Bahru kot. Takkan lama sangat. Lainla kalau dekat KL ke kat mana...bolela cuba faham. Ni area JB. Still cannot fullfilled kemahuan customer. Ape nak jadi dah ni.

Please check my parcel : ER265438595MY

Oder satu barang pon bole lambat servisnya.
Nama jek Poslaju Malaysia.
Memalukan negara sendiri jek. Berapa lama nih nak kene tunggu. Kesabaran manusia ada hadnya. Especially tgh time bulan ramadhan. 😥😥 Rasanya kurier lain lagi okey. Poslaju jek de major problem. Kalau deliveryman x cukup. Hirela lagi ramai. Barula servis jadi terbaik. Ni dekat JB ada 4 deliveryman jek. Haiyahhh!!

Oder Awal Barang Tetap X Sampai Lagi!!!😡😠

Fah Send email
 
May 19, 2018

Barang belum sampai

As salam, selamat sejahtera. Barang saya dah dipos 14 Mei. Tapi sekarang dah 19 Mei tak sampai lagi. Check tracking number, unsuccesful delivery. Barang penting tu, lapan bulan saya tunggu nak beli. Saya doakan semoga abang abang poslaju semua sihat selalu. Leklok bawak motor ye hantar barang saya hm :) Sekian. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.
Anson Liew Send email
 
May 18, 2018

Item Not Received

I order item from lazada.com on 06/5/2018, they gave me receive date 19/05 - 25/05. On 08/05 I had received information from lazada.com said that my item already pick up ready by poslaju & it's on the way, so I also waiting for my item but until now 18/05 already still I never get my item!!!
Anson Liew Send email
 
May 18, 2018

Item Not Received

I order item from lazada.com on 06/5/2018, they gave me receive date 19/05 - 25/05. On 08/05 I had received information from lazada.com said that my item already pick up ready by poslaju & it's on the way, so I also waiting for my item but until now 18/05 already still I never get my item!!!

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    McDonalds - Customer service
    Me and my family visited McDonald’s to pick up some...
    JET - Incompetency
    I went to jet store in Daveyton Mall paid for clothing...
    casing - PLEASE DO UR WORK AS SOON AS POSSIBLE
    already 5 days delay. please check ERB348472271MY .
    PayPal - Unauthorized credit inquiry
    PayPal has made an unauthorized inquiry into my credit...
    Syncb/ppc PayPal - Unauthorized inquiry
    PayPal has made an unauthorized inquiry into my credit...
    Syncb/ppc - Not authorized
    PayPal has made an unauthorized inquiry to my credit...
    Pos laju balakong - Did not receive my parcel yet
    Saya ingin brtanya, bila ye saya boleh dapat parcel saya?...
    POSLAJU BALAKONG - Parcel
    Boleh saya tahu, bila ye barang saya ERB237158444MY akan...
    Bag - DELAY & PENDING STATUS!!!!
    My parcel is pending what’s the problem with poslaju...
    Nelnet - Loan processing
    Nelnet consolidated all student loans that were not behind...

    Recently Updated Complaints

    McDonalds - Customer service
    Me and my family visited McDonald’s to pick up some...
    JET - Incompetency
    I went to jet store in Daveyton Mall paid for clothing...
    casing - PLEASE DO UR WORK AS SOON AS POSSIBLE
    already 5 days delay. please check ERB348472271MY .
    PayPal - Unauthorized credit inquiry
    PayPal has made an unauthorized inquiry into my credit...
    Syncb/ppc PayPal - Unauthorized inquiry
    PayPal has made an unauthorized inquiry into my credit...
    Syncb/ppc - Not authorized
    PayPal has made an unauthorized inquiry to my credit...
    Pos laju balakong - Did not receive my parcel yet
    Saya ingin brtanya, bila ye saya boleh dapat parcel saya?...
    POSLAJU BALAKONG - Parcel
    Boleh saya tahu, bila ye barang saya ERB237158444MY akan...
    Bag - DELAY & PENDING STATUS!!!!
    My parcel is pending what’s the problem with poslaju...
    Nelnet - Loan processing
    Nelnet consolidated all student loans that were not behind...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username