Submit a Complaint

POS LAJU

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS LAJU

fariniramli Send email
 
Jul 23, 2018

PARCEL DELAY

BARANG CUSTOMER SAYA MASIH TIDAK SAMPAI SEJAK 01 JUN 2018
TRACKING No EH794724821MY.
mohon poslaju semak semula status penghantaran sebab telah lebih sebulan.
fariniramli Send email
 
Jul 23, 2018

PARCEL DELAY

PARCEL DELAY DARI 19 JULAI 2018
tracking no ER352826483MY
tolong semak.
Nurul1987 Send email
 
Jul 23, 2018

Parcel lambat sangat sampai

Dah lebih 10 hari consignments dispatched out from the transit (pusal mel nasional) then xde update ape2 dah... tunggu dah mcm org gile kat rumah.. dah la nak gune urgent. Kalau bole pergi ambil sndiri xpe jugak. Lame sgt, sbb tu nak naik angin. Kalau stakat 3,4 hari bole la sabar lg.. tlg la hantar parcel sy asap. EC830974458MY. Tysm
nasrulriduan Send email
 
Jul 23, 2018

request for second dilevery

assalamualaikum.. sekarang barang saya sangkut kat KLIA hub. boleh resend balik tak item tu.. bi no rujukan..


Poslaju | Nombor Tracking. ER348658483MY

Alamat:
nadzatul hanini bt abdul wahab
0195063029
lot 1204, belakang sekolah paya salak, padang rengas, perak, Padang Rengas, 33700, Perak
Mrauz Send email
 
Jul 22, 2018

Cas yang berlainan walau barang sama

Salam sejahtera,
Saya ingin membuat aduan keatas ke tidak jujuran dalam sistem dalam pos laju amalkan,
Saya mempunyai masalah timbangan berat dan juga ukuran, saya di maklum kan pihak pos laju akan memgambil kire jumlah yang lebih berat dari hasil timbangan dan ukuran dimana kite dalam lihat pihak pos laju hanya mengambil untung atas angin dan dalam islam ini adalah sangat2 tidak digalakan(jawap di akhirat).

Saya dapati pada barangan yang saya hantar ada yang dikenakan cas dan ada yang tidak kenakan cas walaupon barangan itu sama berat dan sama bungkusannye dan saya ada bukti yang kukuh untuk membuat aduan ini ke hak pengguna, saya alu2 kan pihak pos laju untuk berbincang dengan saya sebelum aduan ke pihak kementerian saya lakukan.

Saya memberi contoh treking number barang saya yang ada dikenakan cas ada yang tidak dikenakan cas
-ER353100410MY (Di cas sebab melebihi 5kg)
-ER323820355MY (tidak di cas) - penang
Dora Send email
 
Jul 21, 2018

Irresponsible

I pay my delivery charge but staff poslaju can throw my parcel infront of me.....main campak je...muka pun mcm tak Ada mood nak kerja...setiap bulan dpt gaji kerja la betul2....Kita bukan hantar free....
AngelaK93 Send email
 
Jul 20, 2018

Attitude problem

019-2596890 perkerja Yang malas Tak mau hantar ke rumah ,terus call customer bagi alasan terus ,attitude problem....

Attitude problem

Nur Nurul Send email
 
Jul 20, 2018

Please tukar nama pos laju kpd pos lembab semalaysia

POS LAJU KEPALA BATAS, PULAU PINANG..Dua kali item out for delivery tapi sampai kesudah xsampai2..ingat org xda keja lain hari2 tunggu korang kat rumah nak receive brg..update kat tracking status out for delivery, kita pon tunggu la tp haram xsampai2..dua hari turut2 out for delivery kepala bana hampa..1minggu aku tunggu brg aku, lebih baik aku guna pos biasa bodoh..call pon sampai ke sudah xangkat..100x call pon xkan angkat..ingat free ke org guna service korang..hantar email complaint ke pos laju HQ pon sama ja..haram xreply..pengecut..Dari org atasan sampai ke bawah sama ja perangai..ambil mudah, sikap kelas ketiga..makan gaji buta ja semua..tolong la ubah cara kerja korang..at least org call jwb la sekurang2nya org dpt jawapan..

Please tukar nama pos laju kpd pos lembab semalaysia

nadira5 Send email
 
Jul 20, 2018

Barang tak sampai. Tracking number tk update

EN205596418MY

Pos laju tak update status di tracking number. Barang urgent ni heish. Pos laju ke pos tak laju?
nadira5 Send email
 
Jul 20, 2018

Tracking tak update barang tak sampai

EN205596418MY

Barang ni urgent tapi sampai skrg tak smpai2 lg. Status tracking number pun tak update. Ni pos laju ke pos tak laju?
ainiain Send email
 
Jul 19, 2018

ER348712405MY

My item still pending on transit. Pos from 12 jul until now 18/7 still no update shipping progress. This the twice time pos laju making problem. Please consider it. Need urgent. Already 1 week still pending. Pos from rawang to klang only. Take so long timeπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Please check back. Please please please.tq
ER348712405MY
luanluantan Send email
 
Jul 19, 2018

EH628533730MY

Late delivery!
Item posted on 7/Jul/2018 and not yet receive on 19/Jul/2018.
Called the center but the stuff advise me to call another number, then the number given is not able to get through.

EH628533730MY

mohdzamri1984 Send email
 
Jul 19, 2018

PARCEL INCUBATOR AT 2 WEEKS UNDELIVERED

TRACKING NO: #ER241714355MY
Got email message Jul 10, 201801:26 PM Arrive at delivery facility atPusat Service Poslaju Kulai Jaya.

until now undelivered
Shaekiz16 Send email
 
Jul 18, 2018

NOT WORTH TO PAY FOR EXPRESS!

I sent my package with perishable goods and paid for express amounting to RM58.00, the tracking sucks, no update the package from is KL to Miri, they said it should arrive 2-3 days as I paid for express, the 3rd day still did not arrive at the destination. Your service is the worst!

NOT WORTH TO PAY FOR EXPRESS!

Redza79 Send email
 
Jul 18, 2018

Update tak masuk akal

Dispatch out dari 3 Transit office. Tapi tak masuk akal bila ni jadi.
Jul 17, 2018
04:46 PM
Consignment dispatch out from Transit Office
Pos Laju Kuching

Jul 17, 2018
04:18 PM
Consignment dispatch out from Transit Office
Pos Laju Miri

Laju betul sampai dari Miri ke Kuching. Setau saya dari Miri ke Kuching naik flight pun 55 minit baru sampai. Ni 28 minit dah sampai. Laju betul Poslaju. Tapi saya tinggal kat Miri, so kenapa nak kena hantar dari Miri ke Kuching, instead of Miri ke rumah saya je.

Update tak masuk akal

Unarzita saiun Send email
 
Jul 18, 2018

No record

En533611794my. Where is my items?, posted on 10/07 but still "no record found". when i can receive my items? please help, why the system so bad?
Syaheera Yusof Send email
 
Jul 18, 2018

Tracking no update

tracking number ER262131315MY

sebulan lebih parcel belum sampai-sampai lagi. . tracking pun sampai sekarang no update

Tracking no update

jairam0905 Send email
 
Jul 18, 2018

PARCEL NOT YET RECEIVED!!

Tracking no ( ER348118917MY ) still stuck on the status of "Item dispatched out" at Cawangan Serahan Klang Selatan on 13/07/2018.The parcel suppose to be received on 16/07/2018 but until today, 18/07/2018, me still haven't received any update regarding my parcel.

Pos Laju service damn slow!
Please take fast action!

Thanks.

PARCEL NOT YET RECEIVED!!

shirleyaui Send email
 
Jul 18, 2018

PARCEL DELAY & NO UPDATE

Tracking no : EH629611699MY
no update in the tracking system and I still haven't receive my parcel after a week++.
hajarradzi28 Send email
 
Jul 18, 2018

ER332307325MY

teruk betul tracking pos laju ni

shah alam -Kelana jaya - petaling jaya - kelana jaya

what the...... barang kena hanta ke petaling jaya je kenapa patah2 balik..

call mmg tk berangkat confirm

please la pos laju kenapa servis makin lembab after bulan puasa n raya!
wagnerchun Send email
 
Jul 18, 2018

Item not delivered

Item (tracking number: ER349035745MY) arrived at facility johor bahru but still not delivered until today. I have called several numbers 1300-300-300/2352143/2372195 in these few days but nobody picked up. what are they staff doing? sleeping???

when can i receive my item? when when when?

I think pos laju can change to pos lambat..

one word, terrible...

Item not delivered

Jay Chow Send email
 
Jul 17, 2018

Late delivery and no updated on tracking system

May i know when can delivered my parcel ???
11/07/2018 until now no updated !!
(EP449938261MY)
MY customer complaint about the late delivery!!!!
Call no people pick up phone ...
WHY SO SLOW YOUR SERVICES ? ? ?
Please give me the reason ...
And do not hesitate to call me anytime at 017 6288630 Jay
Thank you

Late delivery and no updated on tracking system Late delivery and no updated on tracking system

J98 Send email
 
Jul 17, 2018

When can delivered my parcel

Tracking no : EP526491606MY

The tracking system no update since 14th July
akshu25 Send email
 
Jul 17, 2018

Where is my parcel

Where is the update of 2 more days.. Why are your staffs getting over lazy.. Such a useless and irresponsible fellows.. Making customers get over angry.. Really fed up with your services.. Complaint also no use.. Because all are dump.. Only taking workless salary.. Such a crack.. Worst post service ever.. I never seen this kind of service.. Try to work for ur salary dont ever be lazy.. Improve your service.. I want my parcel soon.. Or else i will review about your service in social media.. Worst service

Where is my parcel

Aira Send email
 
Jul 17, 2018

Barang delay

Check barang item dispatched out 12/7..tapi tak sampai-sampai even dah 5 hari. Kata POS LAJU. No status update lepastu. Please update.
Tracking no : EP534223972my

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username