Submit a Complaint

POS MALAYSIA

Malaysia

Consumer complaints and reviews about POS MALAYSIA

Rahmat Abu Sumayyah Send email
 
May 16, 2020

Tracking not updated

ERB826467358MY barang sudah dispatched out dari Pos Bukit Mertajam sejak 4hb May. Sampai sekarang tak ada updated barang dekat mana.
Jamilah Caff Send email
 
May 16, 2020

ITEM NOT UPDATED & STUCK AT POS PARCEL HUB

My item ERB861977896MY, not updated from 9th May untill now 16th May. kalau lambat pun, atleast update!! yg peliknya why ah orang lain pos barang 2-3 hari dah sampai, sdgkan barang sy yg duluan di pos. Erghhhhhh
Srsly why pos laju poor service like this! i need my parcel urgently!!


R Send email
 
May 15, 2020

ITEM IS STUCKED AT KLIA HUB

ERB908534765MY

PLEASE I NEED IT BEFORE RAYA
Fazelah Send email
 
May 8, 2020

Parcel stuck at poslaju parcel hub

Barang masih sangkut di poslaju parcel hub sejak 30/04/2020...tolong follow up parcel saya secepatnya ya.. Sy perlukan barang saya urgent.. Tq.

Erb770355614my
Xiaoguazai98 Send email
 
May 6, 2020

Parcel is stuck at parcel hub

Sir, my parcel is stuck at KLIA Hub since 30 April 2020, please do something for it, I need my parcel and it’s for my stuff that I have to do something for my work. Here is my Parcel Tracking number: ERB780502229MY
Zee Airish Send email
 
May 3, 2020

POSLAJU

ERB709254925MY

Kemaskini setakat 23hb April je. Sekarang dah 3 May, masih tak terima parcel & sistem tak kemaskini. Di mana parcel tu sekarang? Barang URGENT ni. Bgtau kat mana saya akan usaha pickup sendiri. Tolonglah

Dah email,askpos & eFeedback tapi tiada maklumbalas apa² tindakan.

#CP20043049540
#CP20050237765

POSLAJU

Nana Rizq Send email
 
Apr 30, 2020

Parcel stuck di klia Hub

Parcel saya CD361641575MY masih stuck di klia Hub dari 15/4 hingga sekarang. Masih tiada apa update dari pihak pos. Saya call no pickup.. Saya email no reply.. Disebabkan kelewatan penghantaran.. Pelanggan sya membatalkan semua barang yang telah dia order. Sya terpaksa menanggung kerugian yang banyak. Pos malaysia sekiranya anda tidak mampu untuk menghantar barang semasa MCO sila inform customer anda sebelum menerima barang di kaunter. Servis yang terlalu teruk oleh POS Malaysia.

Parcel stuck di klia Hub

Head5h0t Send email
 
Apr 29, 2020

Poslaju parcel stuck at KLIA hub

Why so many parcel stuck at Klia Hub? I have been waiting since 27/4/2020 and still showing me Consignment dispatched out from transit office (Klia hub)... Please look into this matter for every consumer that using your service. Thanks

EE809072465TW
Syafa Send email
 
Apr 17, 2020

Barang tak sampai lagi

Bila barang nak sampai ni..tolong la check.. Tak update2
ERB640633356MY

Barang tak sampai lagi

NURR Send email
 
Jan 8, 2020

Request for demo

TRACKING NO ERA788069089MY. barang saya until now masih tak sampai' lagi tarikh submit order 04/12/19 but until now tak sampai lagi. bila i call u guys u guys say barang i dah return to seller sebab takde sape yg tuntut. why u guys before delivery tak call dulu ya? so untuk apa i letak phone no i dkt form delivery tu kalau u guys tak call dulu? very poor service
Tommy Su Send email
 
Jan 7, 2020

Non delivery of Parcel

My parcel addressed to Sabah has been kept at Puchong PO for weeks with no updates given. Remarks state that I would need to pick up parcel from Puchong and that delivery has been unsuccessful. how can they deliver to Puchong if the address is in Sabah? Calls to call centre commented that there was no post code in the label..Why then say delivery unsuccessful?

Now they told me parcel returned to sender. Where can I get restituion for the loss?

poslaju better be anserable and respond to this complaint.

My Tracking Number RH137396154TR

Your tell me what went wrong.

PC Su
Roselind Busang Send email
 
Dec 19, 2019

ECPC Subang Jaya

Saya ada 3 parcel Pos Laju Bintulu hantar balik ke ECPC Subang Jaya (Received by Sender). Adakah kita bayar postage tu untuk collect sendiri kah atau bayar untuk hantar ke alamat yang kita bg? Tolong jawab saya.. saya sangat2 kecewa dengan penghantaran yang sungguh menyakitkan ini..

1) ERA694285464MY
2) ERA735903455MY
3) ERA735865925MY

Kesemua parcel tu sudah sampai Pos Laju Bintulu, tetapi kenapa tidak terus hantar ke alamat yang diberi ataupun kalau tak larat nak hantar, kenapa tak call. Nombor HP pun ada tertera kat parcel tu kan. Kenapa terus return kepada sender. Macam mana nak hantar balik ke sini lagi..Saya sangat berharap parcel saya cepat diuruskan.
tsamuel87 Send email
 
Dec 3, 2019

Barang tidak sampai

Saya sudah kirim barang untuk pindah sebanyak 4 kotak sejak 18 Nov dari KL ke Kuching.Sebelum hantar barang tanya kaunter berapa lama, mereka jawab dalam masa seminggu bekerja. Tetapi lebih 2 minggu sudah belum jga barang sampai.. Status online masih d KL.. Belum keluar dari pos tersebut.
Kepada pihak atasan pos Malaysia, adakah anda melihat perkara ini dan sudah ada kah cara mengatasi masalah ni.We paid for this service not free!!...please take action ASAP.
ivm Send email
 
Nov 20, 2019

Parcel still at ECPC Subang Jaya

I failed to take my parcel due to the cyber attack on Pos Malaysia system incident last month. So my parcel has been sent back to ECPC Subang Jaya and it's been a few days now. When will they send my parcel back to Sabah?

Tracking Number: ERA506519821MY
Xmari0nettex Send email
 
Nov 5, 2019

Poslaju - Collect sendiri

Pandai betul staff poslaju di keningau.. bila barang sampai terus SMS suruh collect sendiri.. baru tu pandai bagi mesej warning/peringatan suruh p angkat bagi 3 hari terakhir.. msg da macam bank mintak hutang... oiii orang bayar postage bukan untuk pigi collect sendiri!! Skrg ni zaman e-commerce orang beli barang online posmen hantar depan pintu rumah!! Senang betul kamu ni ah
Alvinjmes Send email
 
Nov 4, 2019

ITEM STUCK AT ECPC SUBANG JAYA

I ordered an item at shopee on 20 SEPTEMBER 2019 and it was shipped on 22 SEPTEMBER 2019. It arrived at delivery facility at Bintulu Mail Processing Centre on 30 SEPTEMBER 2019. But then it was delivered to the ECPC SUBANG JAYA and received on 18 OCTOBER 2019. Until then, there is no update on the tracking status. The item was received by ISKANDAR. Please do your job right. I don't think that you can afford to take responsibility if something bad were to happen due to your bad service. You can't even do your job right, how can you deal with problems you will get upon giving people such a poor service? Just resign if you are to lazy to work. Don't ruin your company. Or maybe the company itself is corrupted? Please do take action ASAP.

TRACKING NO: ERA463884811MY
Alvinjmes Send email
 
Nov 4, 2019

ITEM STUCK AT ECPC SUBANG JAYA

I ordered an item at shopee on 20 SEPTEMBER 2019 and it was shipped on 22 SEPTEMBER 2019. It arrived at delivery facility at Bintulu Mail Processing Centre on 30 SEPTEMBER 2019. But then it was delivered to the ECPC SUBANG JAYA and received on 18 OCTOBER 2019. Until then, there is no update on the tracking status. The item was received by ISKANDAR. Please do your job right. I don't think that you can afford to take responsibility if something bad were to happen due to your bad service. You can't even do your job right, how can you deal with problems you will get upon giving people such a poor service? Just resign if you are to lazy to work. Don't ruin your company. Or maybe the company itself is corrupted? Please do take action ASAP.

TRACKING NO: ERA463884811MY
ADELINE9657 Send email
 
Nov 4, 2019

PARCEL DI ECPC SUBANG JAYA

PARCEL SAYA SUDAH SAMPAI DI ECPC SUBANG JAYA, TRACKING NO : ERA548466237MY PADA 29.10.2019 MASA : 0613, SUDAH SATU MINGGU SUDAH MY PARCEL TIDAK SEND OUT SEND TO SARAWAK. MASIH DEKAT ECPC SUBANG JAYA, CALL PUN TIDAK ADA ORANG JAWAB, PLEASE....UPDATE
Nadiah zakaria Send email
 
Nov 3, 2019

Kenapa lambat buat penghantaran

Saya membuat penghantaran motor dr sc subang ke sandakan sabah pd 10/10/19 da hampir sebulan blm ada apa-ii perkembangan bila tgok tracking still kat epsc subang stuck kat sini knpa ar wei skrg da tanggal berapa da 3/11/19 knpa xgerak lg bayar bukan ringgit bukan ratus knpa buat keja mcm ni atleast info apa-ii perkembangan harap pihak tuan puan dapat membantu permasalahan sy ni kenapa teruk sgt EHA041744944MY PLEZ TAKE NOTE
Zulfaqar Send email
 
Oct 9, 2019

Penghantaran terlalu lewat..motosikal

Number tracking saya EHA062247137MY
26/9/19-30/9/2019 di poslaju p.pinang
1/10/19-8/10/19 di Butterworth
8/10/19 pagi di subang Jaya hingga ke Hari ini .
Kenapa boleh jadi macam ini??
Mohon perjelasan Dari pihak POS Laju
Zulfaqar Send email
 
Oct 9, 2019

Motosikal

Number tracking saya EHA062247137MY
26/9/19-30/9/2019 di poslaju p.pinang
1/10/19-8/10/19 di Butterworth
8/10/19 pagi di subang Jaya hingga ke Hari ini .
Kenapa boleh jadi macam ini??
Mohon perjelasan Dari pihak POS Laju
Fatin Send email
 
Sep 30, 2019

Ecpc subang jaya lambat

My motorcycle arrived ecpc subang jaya on 25/9/2019. Today Monday 30/9/2019 still there?? Why so lambat gila buat kerja. Nak peram motor tu sampai jadi perkasam ke apa? Nk buat eksperimen motor tu kalau lama2 tinggal kat ecpc boleh bertukar jd iron man? Please lah buat kerja dgn cpt. Ecpc Subang Jaya got soo many complaints. Better tutup je lah. Buat jual nasi lemak. Pos laju. Tapi ni pos lembab. Please do your job faster!! Faster!! If you guys so busy got no time for this. Do hire more people n dont be lazy around! EH8909186**MY
Nuradam Send email
 
Sep 27, 2019

Item stuck at ECPC Subang Jaya

I just post my motorcycle from kuala selangor on 20 /9/2019 and arrive at ECPC Subang Jaya on 24/9/2019. But untill now which is 27/9/2019 my item still not move. Stuck at ECPC Subang jaya! Please make it faster! My tracking number is EHA034436639MY . Pls give some response!
Isa Send email
 
Sep 12, 2019

My Parcel Status in ECPC SUBANG JAYA

Kenapa barang saya ada di ECPC SUBANG JAYA ? Kenapa tidak membuat penghantaran kali kedua kepada saya? Mohon penghantaran kali kedua untuk dua barang saya ini ..

Nombor item : ERA258713062MY & ERA079633449MY
Isa Send email
 
Sep 12, 2019

My Parcel Status in ECPC SUBANG JAYA

Kenapa barang saya ada di ECPC SUBANG JAYA ? Kenapa tak buat penghantaran kedua kepada saya ? Mohon penghantaran kali kedua dibuat untuk dua barang tersebut .

Nombor item : ERA258713062MY & ERA079633449MY


Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username