Log inRegister
Submit Complaint

U-MOBILE

Malaysia

Consumer complaints and reviews about U-MOBILE

nabila syamimi Send email
 
May 21, 2018

Line too slow

U mobile line in Pauh, Perlis quite slow which has only 2 or 3 bar. In past it was ok but nowadays it's too slow to surve internet. Please tell me what's the problem and fix it. Thank you.
Niihusaini Send email
 
May 19, 2018

LAGG BILA MAIN GAME ONLINE

Saya menetap di taman seri gombak fasa 1. Sy nk buat aduan. Kenapa setiap kali saya nak main game mesti akan lagg teruk kerana tiada line dari umobile. Saya minta pihak tuan tolong memperluaskan coverage 4g di kawasan ini. Mgkin ade antena yang tuan pasang tidak sampai di semua kawasan ini. Kawasan yg lemah liputan di sekitar sempadan taman seri gombak dan bolton. Ade satu tempat pemasangan antena di dewan muhibbah bolton. Myb klw tuan dpt pasang antena 4g dan 3g disana dpt mengurangkan aduan pada umobile.tq
Rhtworld Send email
 
May 19, 2018

Mnp port out

Saya telah membuat banyak kali permohonan di Digi dan sekarang kali ke 7 membuat RESUBMIT. Namun U Mobile telah menafikan dan dengan sengaja menolak permohonan ini dengan alasan yang sama. Permohonan ini dibuat pada 26/4/2018 dan sampai hari ini 19/5/2018 masih tidak selesai. Walaupun Saya telah membuat panggilan ke Customer Service lebih 10 kali dan juga laporan masih tidak selesai. No laporan 20709509. Tindakan U Mobile adalah agak MELAMPAU dan tidak berasas sama sekali. Proses ini telah banyak membuat masa saya dan caj panggilan hanya untuk menghubungi untuk U Mobile selesaikan ni. Sila selesaikan permohonan ini dengan segera dan masalah ini datang dari U Mobile sendiri dan bukan dari DIGI.
leonwoo Send email
 
May 18, 2018

Very Very Slow Internet Speed and Line Coverage

I have been using UMobile like for 2 years++, all this while i had not have any good experience with UMobile in terms of the Internet speed and network coverage.
Sometimes it's like taking forever to load a web content, UMobile really have to look into it, getting really frustrating.
abugarcia Send email
 
May 18, 2018

Umobile Tiada makluman No Coverage & data

Apekene dengan coverage Umobile, dari semalam 17.05.2018 coverage tiade, makluman ape pun xde, senyap krikk krikk cengkerik je kome , teman ingat handphone rosak, teman perodi2 telefon teman, nasib baik adik teman bagitau memang line umobile problem. Teman nak nonton video youtube parti PH ni, anak teman pun guling2 nangis nak nengok shark doo doo... spoil la.. tolong le ambil tindakan segera supaya coverage normal semula atau bertambah baik dari dahulu. Atau rakyat akan sepakat ubah kepada telco yg lain..
Yie Yieyie Send email
 
May 17, 2018

Totally out of network

Why raining day always keep out of network!! Please fix it as soon as possible! Thanks.
Noor surya Send email
 
May 17, 2018

Masalah umobile

Tak tahu kenapa selalu ok je. Tapi harini hanya panggilan kecemasan. Bila call dia kata kod mmi. Ada plak tulis kad tak daftar rangkaian.
faizal ismail Send email
 
May 17, 2018

tiada line

apa ni umobile!!!!! line xde mcm mana ada emergency ke apa ke alaahai
faizal ismail Send email
 
May 17, 2018

line tiada

apa benda la... langsung takde line mcm mana la nk dpat receive call kalau ada emergency .... teruk u mobile ni...
Johan Onn Send email
 
May 17, 2018

selalu tiada line

Line U Mobile yg selalu out of coverage ... menyesal dan sangat2 menyesal port out dari redone ke u mobile
Johan Onn Send email
 
May 17, 2018

selalu tiada line

selalu out of coverage sama ada ketika berada di rumah sendiri di serendah, ataupun ketika berada di kampung, Batu Pahat, Johor.
Perkhidmatan tersangat sangat teruk.
ameerkong Send email
 
May 17, 2018

Sim Card

Sim Card Umobile asyik rosak.. dah tukar rosak.. menyusahkan orang.. hari tu nak tukar kena pergi Time Square.. kena bayar lagi.. masalah nie pengguna kena tanggung ke? dah la susah.. Sim Card cap ayam..
haziq nazim Send email
 
May 16, 2018

Line Semakin Slow

line umobile sejak kebelakangan ni semakin slow di kampung saya..sebelum ni walaupun 3g tetap okay..tapi sekarang dekat luar rumah pun line slow connecting..harap dapat ambil tindakan segera..
haziq nazim Send email
 
May 16, 2018

Line Semakin Slow

line semakin slow..dulu tidak macam ni sejak kebelakangan ini line semakin slow..diluar rumah mahupun didalam rumah..harap umobile dapat ambik tindakan..
AmirulAdliRosli Send email
 
May 11, 2018

Rangkaian sangat teruk

Terpaksa tercegat tepi jalan kawasan rumah untuk mencari rangkaian. Please fix this immediately.
Chong Yen Fook Send email
 
May 11, 2018

Umobile mobile data internet Very Slow Recently

The Umobile Postpaid Mobile data internet very very slow recently at almost all northern region (Penang, Kedah and Perlis). Please fix it as soon as possible. Else, you might lost a ton of customers in Northern region. Thanks.

Umobile mobile data internet Very Slow Recently

Lim. Send email
 
May 4, 2018

Poor internet and phone line

Internet never up to even 3g or g, the best line here is only h+for one or two blank, often jump to E. Went to sungai petani (town area) also slow h+. Always cannot find the line. Hope have improvement.
Lim. Send email
 
May 4, 2018

Internet too slow

Internet never up to even 3g, the best line here is only h+for one or two blank, often jump to E. Went to sungai petani (town area) also slow h+. Always cannot find the line. Hope have improvement.
stellos90 Send email
 
May 2, 2018

Internet tooooo slow

3G line too slow. cannot load video on FB.
Keep on buffering. Not worth it using unlimited data but cannot use.
Kingz Send email
 
Apr 17, 2018

Line toooooo sloooooww

Line umobile kat senai emng teruk laa. Teruk sgt.. Duk kg pun bagus dri bndr.. Ingtkan duk bndar line makin ok. Nak kate qouta xde, padah ber GB2 lagi.. Adoiiii
HenshinKataka222 Send email
 
Apr 11, 2018

Worst Line (data and Phone line)

Phone line di area Masai (kota puteri) and Kulai amat teruk. Sebelum ni elok, now, even phone line is no service, macam mana nak buat call atau receive call? Mana la tau emergency ke.

Jangan kata phone line, even data line is worst. WTH??? come on la, offer sampai 7 - 10GB internet quota, tapi kalau satu single line pn tak ada, baik tak payah, membazir masa dan duit je.
Amrul Send email
 
Apr 10, 2018

Line very slow.change to new telco

Umobile line very slow. Even loading google chorme take time. So sorry umobile im change to other telco even abit expensive but the quality much better than u.
Location at dengkil.very near with putrajaya!
No.improvement at all..complaint never replied.
Bye umobile..very disappointed
fil j Send email
 
Apr 2, 2018

Line teruk di Kg Ketapang Tengah, Pekan, Pahang

Line umobile di Kg Ketapang Tengah Pekan Pahang sangat menghampakan. Kadang-kadang no service. Bila line no service susah bagi kami untuk menerima panggilan. Sangat menghampakan servis umobile. Tolong perbaiki servis anda untuk memudahkan pengguna anda. Terima kaseh.
fil j Send email
 
Apr 2, 2018

Line umobile yang sangat teruk

Kenapa line umobile di Kg Ketapang Tengah Pekan Pahang sangat teruk? Kadang-kadang no servis. Bila jadi macamni susah bagi kami. Tolonglah perbaiki perkhidmatan anda. Sangat-sangat bad service la umobile ni. Menghampakan.
azam9275 Send email
 
Mar 31, 2018

Slow Coverage

Coverage di Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang sangat perlahan terutama di waktu cuti umum dan hujung minggu. Ini adalah kawasan pelancongan yang mana ramai pelancong datang ke sini pada hari cuti dan hujung minggu. Oleh itu mohon pihak U Mobile mempertingkatkan kualiti perkhidmatan di Cameron Highlands agar dapat memberi kepuasan kepada pengguna U Mobile di sini dan pelancong yang menggunakan U Mobile. Sila upgrade perkhimatan kepada 4G kerana agak memalukan jika di kawasan yang menjadi tumpuan ramai tetapi U Mobile masih tidak dapat menyediakan perkhidmatan 4G di sini. Sekian, mohon ambil tindakan sewajarnya untuk membaiki mutu perkhidmatan U Mobile. Terima kasih

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Egyptian paralympic comiittee - suspended domain name
    Dear , our domain name and emails suspended...
    Egyptian paralympic committee - domain name suspended
    Dear , our domain name and emails suspended...
    Renault - complaining about new kwid
    I am a first time car owner and purchased a brand new...
    Eskom - Eskom Employment Records vs. Unclaimed benefits
    Good Day I am Sylvester Pretorius a pensioner, I am...
    Parcel hub shah alam - Barang tak sampai dari 15 May sehingga 21 May 2018
    Kenapa barang tak bergerak selepas 16 May 2018... Sampai...
    POS MALAYSIA - Barang belum sampai
    Barang belum sampai lagi.. Barang urgent nk guna.. Pos...
    POS LAJU - LOST MY PARCEL
    Today is already 21st of may and it been 3 days my item on...
    Edgars - Cell phone
    The edgars branch in greenstone mall is a disgrace to the...
    Cakkhu Vision - Item Stuck at PosLaju Parcel Hub
    My item stuck at PosLaju Parcel Hub since 15th May 2018....
    BB&T - Hidden fees
    I went into BB&T May 15 to the bank teller because the...

    Share this site with others

         
          

    Recently Updated Complaints

    Egyptian paralympic comiittee - suspended domain name
    Dear , our domain name and emails suspended...
    Egyptian paralympic committee - domain name suspended
    Dear , our domain name and emails suspended...
    Renault - complaining about new kwid
    I am a first time car owner and purchased a brand new...
    Eskom - Eskom Employment Records vs. Unclaimed benefits
    Good Day I am Sylvester Pretorius a pensioner, I am...
    Parcel hub shah alam - Barang tak sampai dari 15 May sehingga 21 May 2018
    Kenapa barang tak bergerak selepas 16 May 2018... Sampai...
    POS MALAYSIA - Barang belum sampai
    Barang belum sampai lagi.. Barang urgent nk guna.. Pos...
    POS LAJU - LOST MY PARCEL
    Today is already 21st of may and it been 3 days my item on...
    Edgars - Cell phone
    The edgars branch in greenstone mall is a disgrace to the...
    Cakkhu Vision - Item Stuck at PosLaju Parcel Hub
    My item stuck at PosLaju Parcel Hub since 15th May 2018....
    BB&T - Hidden fees
    I went into BB&T May 15 to the bank teller because the...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username