Log inRegister
Submit Complaint

Celcom

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Celcom

Erica Ho Send email
 
Jun 13, 2017

No Service

I have chosen Celcom over other service providers because I found the data is more stable and faster but now the line is getting worse. The coverage is getting weak. I experienced a lot of interceptions during calls & most of the time it gets disconnected. Today (13/6/17) is the worst! The data & line bar are COMPLETELY OUT OF SERVICE! What for I pay for RM85 every month but I'm not enjoying the benefits that I paid? Kindly get to the root cause at the soonest possible before all of us turn our back on you.
syazh Send email
 
Jun 13, 2017

no service

there is no service for celcom user dekat kuala lumpur this morning. dari kawasan perumahan sampai kuala lumpur, segambut. Why this is happening? Kuala Lumpur should be convenient for everybody to use line fon la kan. susah la dari tadi emergency call je. Please celcom, better do something. Thanks.
vickygurl Send email
 
Jun 13, 2017

service

Why cant we mke any calls or message ...since we all studying and working.hw to contact others...hw if emergency.
why this celcom keep on making trouble
if any service intruption why cant you inform 1 day earlier..
MFathiNazli Send email
 
Jun 13, 2017

Internet no service

Internet tiada servis di kawasan kota damansara. Kenapa ya?. Takde bagi tau apa-apa pon. Mana tau kalau ada nak upgrade sistem ke ape ke takpe la ini tiba2 hilang line internet.
stupidcelcom Send email
 
Jun 13, 2017

INTERNET SLOW LINE MACAM TAHI

NI APA KES NAK WHATSAPP PUN KENA ON OFF DATA. KALAU TAK ON OFF MEREPUT NAK TUNGGU MSG DELIVERED. BELUM PART CALL LAGI. NAK CALL PUN TAK BOLEH NO SERVICE BODOH APA. CELCOM GOLD KONON KELAJUAN 0.00K/S KEJAP 0.02K/S NAK NAIK SIKIT 0.71K/S ADA HATI DENGAN ADVERTISEMENT NO KELENTONG. CELCOM KORANG BOLEH BACA JELA KAN COMPLAINTS DEKAT SINI NAK FIX HARAMMM. SEMOGA CELCOM LINGKUP TAK LAMA LAGI.
hitman_891209 Send email
 
Jun 13, 2017

Celcom coverage

Celcom.. I cannot make any phone call.. it keep on silent when I make a call.. no ringing at all.. please fix it.. what happen if someone have to make important or emergency call then it turn out to be like this?? We pay the bill acordingly, so provide a good service please..
Siput Sedut Send email
 
Jun 13, 2017

No kelentong

KALAU ADA BENDA HIDUP YANG PATUT DIPADANKAN UNTUK CELCOM..JAWABNYA IALAH.. SIPUT SEDUT !!!!!
Feng. 98 Send email
 
Jun 12, 2017

Abnormal services of Celcom 4G data

Recently I have been complained about the interruption I faced while using 4G data. Just a day ago, I faced another problem which is my 4G data works normally for the weekends which is Saturday and Sunday. But this moening when I use 4G data again, I couldn't google for anything and even it allows me to gooogle for things, it take a long times to load it... Please help me check what's going on with the Celcom Data Network. Thank you!
melgonjeng Send email
 
Jun 9, 2017

Data conn teruk

Saya dah naik angin satu badan sebulan dua ni.
Malas nak repot lagi kat 1111
so saya katakan tidak lagi pada celcom.
Akan terminate hujung bulan 6 ni nanti untuk 3 akaun sekaligus.
Tak mampus takde celcom.sekarang tengah testting service YES.
Bo,leh belah ko celcom. Setiap sen ko tipu dengan corrupt
data conn pengguna, aku tak halalkan pun masuk perut ko anak beranak sam,pai mampus.
Tunggguuu.. di akhirat.
Afif26 Send email
 
Jun 5, 2017

Internet slow

Line internet slow sangat . Guna pakej First gold plus..setiap bulan ada 40 gb data . Tp download n upload line 1gb pun x sampai . Line 4g kot . Habis bt apa sy pakai data banyak2 cmtu kalau nak guna pun x blh . X larat nak complain dah . Tlg la fix benda ni dgn segera . Jgn kerja dok scam kami pengguna celcom ni ja...haihhh..tekanan aku!!!
streetmonkey Send email
 
Jun 5, 2017

Data Connection worsen

Please check data connection in Seri Kembangan Puchong Area especially near Seri Indah Apartment, Seri Kembangan.
Apparently, right after black out few weeks ago, data connection has gone from bad to worse. Before, I can atleast surf the internet and do my work. Im patient enough to wait after 12AM to do my work since data connection before 12AM is unbearably slow eventhough my connection is 4G. The only time I can use my data other than Whatsapp is from 12AM to 9AM.

But now, I cant even open Google without waiting for atleast 3min to load it. My connection stated clearly that I have 4G connection but the data connection barely reach 2G. Ive checked with my neighbors and all of them encounter the same problem. Now, I cant even surf the internet after 12AM.
How am I suppose to do my work then?
its going to be a waste to buy the data when I cant even use it.

Please check the connection near Seri Indah Apartment, Seri Kembangan.
Syazana Send email
 
Jun 4, 2017

Celcom service TOO BAD!

Sejak kebelakangan ni (beberapa bulan dah), coverage celcom kejap ada kejap tak ada. Seriously, aku fade up gila and feeling so sick dgn celcom. Beli internet mahal2 tp tak boleh guna and line mcm aii malas nak cakap. So celcom, please fix it as soon as possible. Penat lah asyik2 line hilang je.
Faezah Send email
 
Jun 3, 2017

No internet service

This bad service (both internet & even line for call) since early May. Sometimes only show NO SERVICES...what for i pay bill almost RM100 every month for nothing?! Refer to your promotion free calls with internet total 40gb looks like rubbish..PLEASE DO SOMETHING!!!
Aqim Send email
 
Jun 3, 2017

NAK TENGOK MEREKA PEDULI ATAU TIDAK

Salam..kepada celcom careline sy nak buat report pasal internet celcom kebelakangan ni semakin hari semakin tak baik..apa masalah sebenarnya? Nak caka quota takde sy dh beli quota 5gb tapi still tak berfungsi..sekarang mcm nak jimat data pengguna pulak..sebagai pengguna sy nak kena bersuara jugak,bukan apa,bila kmk dah hilang sabar dengan apa yang kami hadapi sekarang cik atau tuan atau puan tahu apa yang akan kami lakukan..sy dh guna celcom ne sejak dari sekolah lagi..tapi,celcom sekarang dengan dahulu tak sama lagi dah boleh di katakan celcom sekarang ne banyak masalah tentang line internet dia..drop sungguh dari simcard internet2 yang lain..
Kami bersuara supaya cik atau tuan dan puan yg berkenaan dapat mengatasi masalah ini.. tolong kami sebagai pengguna dan kami juga akan menolong anda..terima kasih..
Aqim Send email
 
Jun 3, 2017

NAK TENGOK MEREKA PEDULI ATAU TIDAK

Salam..kepada celcom careline sy nak buat report pasal internet celcom kebelakangan ni semakin hari semakin tak baik..apa masalah sebenarnya? Nak caka quota takde sy dh beli quota 5gb tapi still tak berfungsi..sekarang mcm nak jimat data pengguna pulak..sebagai pengguna sy nak kena bersuara jugak,bukan apa,bila kmk dah hilang sabar dengan apa yang kami hadapi sekarang cik atau tuan atau puan tahu apa yang akan kami lakukan..sy dh guna celcom ne sejak dari sekolah lagi..tapi,celcom sekarang dengan dahulu tak sama lagi dah boleh di katakan celcom sekarang ne banyak masalah tentang line internet dia..drop sungguh dari simcard internet2 yang lain..
Kami bersuara supaya cik atau tuan dan puan yg berkenaan dapat mengatasi masalah ini.. tolong kami sebagai pengguna dan kami juga akan menolong anda..terima kasih..
Ed369 Send email
 
Jun 2, 2017

Do they care?

Saya rasa pihak Celcom tak kesah dengan masalah yang dihadapi pengguna celcom kerana selagi pengguna tak boikot, mereka akan terus bersikap acuh tak acuh...kalau di kompaun oleh MCMC pun seumpama tahi hidung je bg pihak celcom berbanding berjuta ringgit yang mereka terima setiap hari, bulan dan berbilion setiap tahun. Jadi, keputusan semuanya di tangan pengguna, kalau tak puas hati boikot je. Kalau nak cakap kualiti internet di Malaysia nie, hmmm...nak lawan vietnam jauh sekali. Nak jadi negara maju ke macam nie? Konon nak masuk 5G, 4G pun tak cover abis semua area... No kelentong promotion? Mmg celcom kaki kelentong dari dulu lagi, apa boleh buat area saya xde pilihan lain untuk internet. Sebab semenjak celcom pasang tower kat area saya, terus menyekat coverage digi yang dulunya saya rasa, x5 lebih baik dari celcom. Jadi kesimpulannya, Celcom memang menipu pengguna dlm diam tanpa disedari.
Feng. 98 Send email
 
Jun 2, 2017

4G interruption

Recently, my Celcom First Gold Plan data isn't working normally for almost 1 week. I can't even log in to my Facebook and refresh my Instagram. Only messages for Whatsapp and WeChat can be send out and receive... Please solve it as soon as possible. Thank you!
Rusyaidi Send email
 
Jun 2, 2017

Servis internet Di besut mcm cilake

Internet kadang2 terputus xleh connect dgn server game..nk up 5g pun tp 4g pun da mcm hampeh..data mhal..mmg servis mcm jilake..AK kadang2 xleh nk connect asyik2 dpt H kadang3 Naik 4g to xguna sbb data xsambung dgn server
Rusyaidi Send email
 
Jun 2, 2017

Internet slow and can't connect to the game server

Sy ingin mnyatakan bahawa servis internet Di jerteh skrg mcm taik..internet tidak stabil..kadang2 hnya Naik h Dan xleh connect dgn server..kadang2 tiada terus..dlu oke he skrg mcm hampeh..nk up 5g pun stabil on yg mno ado la dlu...da le data mhal internet asyik2 putus2
shahliza Send email
 
Jun 2, 2017

Line slow sangat2

Tolong beritahu apa masalahnya sehingga line internet dalam linkungan 0,08KB - 1.79 KB sehari. Sangat lembab. Kami dijanjikan 20gb semasa weekdays dan 20gb semasa holidays dalam celcom gold plan. Jauh panggang dari api. Sangat tidak boleh diterima. Kemana perginya 20gb itu ...siapa yang sedut dari akaun kami.

Rasa macam nak pergi serang mana2 blue cube ni ...dah tahan dah rasanya...your service sucks big time!!!!!!!
thehive Send email
 
Jun 2, 2017

Celcom service

Bad services, not user-friendly and definitely one of the biggest rip-off in telecommunication history. Great promotion but no ideal service to back it up. The higher-ups seems to not give a care about the complaints received and can be considered ignorant to the point of stupidity. Line sometimes disappears, making any online business/assignments being interrupted frequently. Not an ideal service if living outside of city. Wilayah Celcom much?
anna12 Send email
 
Jun 1, 2017

servis internet makin hari makin teruk

kenapa servis celcom makin lama makin teruk????? payment tak penah delay tapi setiap kali nak guna internet, sgt sgt sgt mengecewakan! slow nak mampus. sila perbaiki mutu perkhidmatan anda jika tidak mahu kehilangan pelanggan kerana servis anda makin lama makin teruk mcm sampah! tidak berkat duit yg diambil dari pengguna jika servis yang diberikan tidaks etara dgn nilai yg diberi. tidak mustahil CELCOM hanya akan tggal kenangan shj nti krn mutu servis sesampah ini yg dipersembahkan kpd kami pengguna anda!!!
anna12 Send email
 
Jun 1, 2017

servis cam #$@%^&

teruknya servis celcom sekarang kenapa??? dah bayar on time, x penah delay payment pun still lembap internet. kenapa??? makin lama makin teruk. sila perbaiki mutu perkhidmatan anda jika tidak mahu kehilangan pelanggan. karang, sia2 je gah sekejap tapi kembali jadi sampah sbb servis yg semakin hari semakin sgt sgt sgt teruk!
Ramzi Send email
 
May 31, 2017

Internet slow

Apa ni celcom?dah buat bayaran pun internet macam celaka...maka tidak hairanlah kalau ramai beralih ke telco lain..sungguh mengecewakan sekali..lewat bayar sikit kena barr..hampeh!..
fadli Send email
 
May 30, 2017

not shown coverage area

dulu ada line.3 bar paling kurang.sekarang emergency ja.no service.please upgrade system.or tambah pencawang dekat kawasan siong baling kedah

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Hallmark channel - Lack of Diversity
    I have enjoyed the fantasy escape your frivolous Christmas...
    Viceland - viceland commercials
    Racist and divisive inflammatory commercials. You should...
    Tnpaym.com - stealing from me
    Hello, can please look into this for me? I was charged...
    TN-tnpaym.com - whats this charge for?
    Hello, can please look into this for me? I charged $1.41 X...
    WageWorks - Denial of Claims
    No matter how you submit to have anything paid, the claim...
    Getaroom.com - Over Charged
    Stay away....Was over charged by $150 for the same nights...
    Amazon Marketplace - unauthorizied charges
    12/8/2017 There was a PENDING charge of $539.99 for items...
    PSI Seminars - PSI Seminars Money Cult
    PSI Seminars wants you to be out of your minds, by being...
    TE Data - 0402800330
    بخصوص خط ارضي مشترك عليه نت...
    STC - no internet access
    HONORED SIR, SINCE FOUR DAYS MY INTERNET IS NOT...

    Share this site with others

         
          

    Recently Updated Complaints

    Hallmark channel - Lack of Diversity
    I have enjoyed the fantasy escape your frivolous Christmas...
    Viceland - viceland commercials
    Racist and divisive inflammatory commercials. You should...
    Tnpaym.com - stealing from me
    Hello, can please look into this for me? I was charged...
    TN-tnpaym.com - whats this charge for?
    Hello, can please look into this for me? I charged $1.41 X...
    WageWorks - Denial of Claims
    No matter how you submit to have anything paid, the claim...
    Getaroom.com - Over Charged
    Stay away....Was over charged by $150 for the same nights...
    Amazon Marketplace - unauthorizied charges
    12/8/2017 There was a PENDING charge of $539.99 for items...
    PSI Seminars - PSI Seminars Money Cult
    PSI Seminars wants you to be out of your minds, by being...
    TE Data - 0402800330
    بخصوص خط ارضي مشترك عليه نت...
    STC - no internet access
    HONORED SIR, SINCE FOUR DAYS MY INTERNET IS NOT...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username