Log inRegister
Submit Complaint

Celcom

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Celcom

PCY Send email
 
Feb 16, 2019

Slow Internet connection

Sgt geram & x puas hati dgn internet connection celcom baru² ni..punyalah slow..Aku byr pakej mahal² tiap bln bukan utk line siput cm ni..eeeee...bill aku almost rm200 (kdg lebih) setiap bln tp internet line cuma KB??? Aku connect line internet phone aku dgn computer ofis aku buka google bbrpa kali x dpt..ingtkan computer aku yg masalah rupanya masalah celcom line pula... Haihhhh geramm betul la..sudahlah kb ,pastu unstable lagi kdg drop pegi 0.00kb like SERIOUSLY???4G pun xde gune lah cm ni.. Cmon la celcom,ni dah nak dekat tahun 2020 la..tp line coverage msh ketinggalan zaman ,tiada kemajuan langsung..mcm kita duduk dlm hutan belantara je..hisssh..Every celcom users dont deserve this..do something la to improve ur connection line..do research mcm mna negara² lain yg coverage pantas kilat buat..rasanya berkali² dah celcom ni asyik upgrade² tp sama je..xtau apa yg korang upgrade sebenarnya.
ashrafazfar Send email
 
Feb 9, 2019

CELCOM BABI SIAL

KEPALA BAPAK KAU SIALKOM AKU DAH PAKAI LEBIH 10 TAHUN DAN INTERNET BAYAR TIAP BULAN HAMPIR 100 LINE MASIH LEMBAB , DUDUK KAT CHERAS KOT BUKAN KAT KAT HULU APE LANCAU LA LEMBAB SANGAT COMPLAIN HARI HARI STILL LEMBAB BODOH KE... AKU BAYAR BUKAN NAK PEKENE LEMBAB KAU ANJIR ... KO INGAT DUIT SENANG NAK CARI KE , UMOBILE YANG LEMBAB CM SIAL TU PUN LAGI LAJU LA BABI DARI PAKAI PLAN "PREMIUM" KO NI EIYY DASAR ANJING MAKAN DUIT KUAT LINE MACAM HARAM.. KIMAK FAKOFF ... SAPA NAK PAKAI SIALCOM NI BETTER TAK PAYAH .. I WARNED U OR YOU CAN GET MENTAL ILLNESS LIKE ME COUSE OF ### SLOW INTERNET FROM SIALCOM
zulhaffiz zarith Send email
 
Jan 19, 2019

Line SLOW !!!!

Line slow gila. i tak pernah bayar lambat bayar bill tapi 3 bulan ni line sangat2 laaa slow.. sangat kecewa dengan celcom. pilih celcom sebab line laju before ni tapi sekarang slow teruk.. tanya la branch celcome dekat bahau, perempuan tu cakap line jam 9pm-10pm memang slow. kenapa diorang perlu bagi jawapan gitu? sedangkan slow dari pagi sampai ke malam! yang paling sakit hati buka FB n Insta boleh buffer teruk!! Tolongla! aku bayar RM98++ month untuk nikmati line yang celcom janji bukan manjang asik sangkut2 je nak tengok tonton pun bantut ah! Mohon celcom bagi servis baik semula seperti sebelum.
Muffinwithegg Send email
 
Jan 18, 2019

Line celcom semakin teruk

Line celcom semakin teruk sudah banyak orang complaint tapi masih belum ada peningkatan adakah pihak celcom memang sengaja mengendahkan atau berasa keluhan pelanggan tidak penting ?
Zulkiflizul Send email
 
Jan 1, 2019

Line celcom lembab

Aku heran lah line celcom nie knpa mcm babi slow jer bayar Bill, isi topop nk bukak apa pon tk boleh tau2 Internet dh habis. Apa cita nie? Mna pengarah celcom nie apa yg kau buat? Sakit hati betul2 lah mkn duit jer line celcom nie. Bila org komplen buat bdoh jer jnji duit masuk. Setan haram jadah Betul lah line celcom nie memg babi tul lah nk jer aku jumpa pengarah celcom nie aku nk pijak kepala kau. Sebab kau me yusah kan org yg byar duit tuk guna LAINE kau. Duit kau sapu, line yg kau jual teramat selom mcm haram jadah.. Bila org komplen kau cakap kami sedang menaiktaraf kan perkhidmatan kepala bapak kaudari dulu sampai skrg tkkn tk siap2?? Lpas nie tuna pkai LAINE lain lah sakit hati geram je pkai line celcom nie. Babi,, sial, lahanat, DAJJAL laknatullah tul lah kau pengarah celcom baik kau mampos jer cepat2 makan duit haram puijhhhh
Jstand Send email
 
Dec 26, 2018

TAK JADI NAK COMPLAINT

Saya tak jadi nak komplain sebab bila baca komplain rakan rakan semua.. cuma tunggu habis kontrak je dan tukar ke telco lain.. bil tetap bayar tapi mcm sedekah je la.. internet cuma 3g ada dalam kawasan 20 kaki persegi.. luar daripada itu takde G terus.. hahaha.. sabo je la hati.. duduk plak kat tempat hulu.. tapi telco kuning 4g dan laju.. hrmm.. kompius.. kompius..
Muhammad Izzat Send email
 
Dec 15, 2018

Celcom

Slalu.. Selalu DISCONNECT... Line sangat SLOW... 4G tp Terlalu slow.. Byar Mhal tp SLOW.. mmg menyesal tukar ke line...skrang nie Line Celcom Terok gila.. Tgh Guna tb2 DISCONNECT.. smpai thap kna On/Off Airplane mode byk kali.. Bila nk settle pon xtau Celcom nie.. bulan2 byr ok ja.. tp servis celcom trlampau terok....
azanimdpm Send email
 
Dec 14, 2018

Line internet slow

Saya pengguna celcom dah lebih 10 tahun. Anak isteri serta org2 kawasan saya ramai guna celcom. Line 4g penuh. Internet jarang2 melebihi speed 1mbps. Nak kata jauh tak juga sebab tempat kami dengan bandar kota bharu 5 km je. Dengan pekan wakaf bharu 2 km. Fully 4g tapi internet slow sejak dari dulu
goodguy Send email
 
Nov 30, 2018

Late night youtube consume internet quota

I think celcom is doing good job. They offer unlimited late night youtube but it consumes internet quota. What a joke. Why offer something that is not working then?? Celcom 1 star. Do something about it.
cik leha Send email
 
Nov 14, 2018

line lepas 12 malam tiba hilang

kenapa line internet tiba-tiba hilang lepas 12 malam tanpa notis...
susah lah macam tu, bagi yang buat bisnes online...
sebab time tulah untuk kitorang ada masa untuk setting apa-apa yang dalam talian.
tapi celcom buat hal....ni memang dah tak ada kesabaran dah nak kena tukar network.

NO MORE CELCOM
Mad person Send email
 
Nov 13, 2018

Internet down

Stupid celcom..every midnight internet will down..no internet connection..what the hell are doing celcom..stupid..
Efren Send email
 
Nov 6, 2018

Unexplained additional Bill charges

I applied for a Platinum postpaid plan for RM 148.00 per month but when I received the bills it was more than the contract I've signed - it became RM224.+ and when I look for the charge detail it was not clearly specified how it became that amount but only said "additional charges". What the heck is it?
I want to cancel my contract with Celcom already for just about 3 months into it! Please help.
AtukJoker Send email
 
Oct 29, 2018

Coverage

Dear Celcom,
your coverage and internet speed are getting more n more dissapointed.
I live in the centre of Kuala Lumpur yet the service are quite depressing.
Still hoping u can take care of this ASAP!
Lily Rose Send email
 
Oct 18, 2018

Celcom

Why is celcom getting worse?
1. The celcom freebies didnt last for a month even if i did not use it that much. Isnt "freebies" suppise to be FREE ???
2. Where the hell is the reload bonus? I miss that "unlimited weekend internet.
3. Why is the add on charge rm 2 now? Isnt it suppose to be rm 1 for 2MB??
4. The line is so slow!
5. MEMANG CELCOM TERUK LAH!!
Anchester Send email
 
Oct 12, 2018

Internet line very slow

Hi,

Why Celcom suddenly has very low reception? I am currently at Kimanis, Sabah experiencing this problem. The internet signal is very slow (signal in EDGE, sometimes even GPRS or no signal at all)? Please fix this ASAP.

Thank you.
Joycelim Send email
 
Oct 11, 2018

port out not success

HI,
Can help me check my number 0177217708
Why i want port out to other telco,
celcom reject got contract,
Pls follow my case asap....
Urgent port out ,but give me the reason have contract.....
mrsyariff Send email
 
Oct 10, 2018

50 sen auto deduction once every day

Hi Celcom. Any way to check or to track how celcom auto deduct my xpax credit everyday. ? Even i not using for sms or call ir internet, my credit decrease 50 sen per day.!
noorlailyafzan Send email
 
Sep 16, 2018

LINE TERUK

PACKAGE FIRST GOLD . LINE TERUK DI MANA2 SATU BAR SAJA BUKA FB PON TAK BOLEH. INGAT TIAP2 BULAN BAYAR BUTA KAT CELCOM KA. PERGI CELCOM CENTRE MCM LAYAN2 TAK LAYAN BAGI FEEDBACK PON SAMA SAJA TAK BUAT APA2 LINE DOK MCMTU JA. KLAU LINE TAK ELOK BAGI 20GB PON TAK GUNA LAH..HARAM BUTA JA BAYAR SETIAP BULAN..." TOLONG LA CELCOM DUIT TIAP2 BULAN NAK SURUH BAYAR" TAPI SERVIS MCM HARAM. ADA 4G PON BOLEH BUAT APA?
ishak Send email
 
Sep 13, 2018

IFLIX

setiap bulan pihak celcom mengenakan charge RM9 ke dlm bil saya utk tujuan langganan iflix.

utk pengetahuan, saya TIDAK PERNAH pun melanggani/download apps iflix ini.

apabila saya membuat aduan ke 1111, jawaban mereka ialah tidak dpt berbuat apa2 sbb TIDAK MEMPUNYAI KUASA keatas butiran/charge yg telah dibilkan.

saya menghubungi pula pihak IFLIX dan setelah membuat semakan, pihak iflix memberi jawaban melalui beberapa siri email yg nama dan no. telefon saya TIADA di dlm database mereka..

jadi soalan saya, scammer haramjadah mana yg mengenakan charge setiap bln di dlm bil saya ini???

utk rujukan:
nama saya : ISHAK
no. telefon: 019 929 8556

IFLIX IFLIX

ishak Send email
 
Sep 13, 2018

scammer (IFLIX)

setiap bulan pihak celcom mengenakan charge RM9 ke dlm bil saya utk tujuan langganan iflix.

utk pengetahuan, saya TIDAK PERNAH pun melanggani/download apps iflix ini.

apabila saya membuat aduan ke 1111, jawaban mereka ialah tidak dpt berbuat apa2 sbb TIDAK MEMPUNYAI KUASA keatas butiran/charge yg telah dibilkan.

saya menghubungi pula pihak IFLIX dan setelah membuat semakan, pihak iflix memberi jawaban melalui beberapa siri email yg nama dan no. telefon saya TIADA di dlm database mereka..

jadi soalan saya, scammer haramjadah mana yg mengenakan charge setiap bln di dlm bil saya ini???

utk rujukan:
nama saya : ISHAK
no. telefon: 019 929 8556

scammer (IFLIX) scammer (IFLIX)

Hanafi Nahiya Send email
 
Aug 28, 2018

Celcom melampau

Selamat tengah Hari. Saya ingin menyatakan rasa kecewa dengan perkhidmatan celcom Hari ini. Say afa melanggan pelan internet rm30 untuk 5gb dan kuota telah habis di guna kan semalam. Pagi tadi saya melanggan semula pelan rm10 2gb untuk seminggu. Saya da terima reply message dari celcom yg mengatakan saya berjaya melanggan pelan internet until seminggu. Lepas tu says buka data. Tak sampai 15 minit saya dapat mesej dari celcom mengatakan internet says guna pay per use. Kredit rm70 telah di tolak dr akaun prabayar saya. Saya rasa kecewa sangat dengan apa yang berlaku ni. Saya pelanggan celcom dengan no ini hampir 20 tahun tapi Tak sangka pulak perkhidmatan menjadi macam ni. Saya betul2 rasa Tak puashati
No tell saya 0198003945
Email : [email protected]

Celcom melampau Celcom melampau

vfksbcnvvvk Send email
 
Aug 23, 2018

Line Teruk

Semua Warga Malaysia mari kita haramkan duit topup kita dimakan oleh seluruh warga celcom serta anak cucu mereka kerana internet servivs teruk walapun sudah subcribe dan telahduit kita. semoga warga celcom ditimpa bala dan bencana..amin. lagi cepat mati lagi baik. pelangan tegur buat bodo.caj pelangan x pula bodo.
mazlina Send email
 
Aug 23, 2018

line 4g lemah luaskan coverage

coverage amat lemah..line 4g kadang2 ada tp 1 bar sahaja kemudian hilang.mmg tak boleh nak surf internet..bila keluar rumah tak sampai 1km macam tu line terus ok dan laju jadi 3 @ 4 bar..harap pihak celcom boleh luaskan lagi coverage di permatang tok brain penaga..terima kasih
Nurul Send email
 
Aug 22, 2018

Scammer tolak kredit

Scammer entah dari mana tiba2 htr sms thank you for subsribing bla bla blaaa then terus tolak rm5 kredit.. dah 3 kali kena. padahal x pernah klik mana2 ads pon.. what the hell celcom ??!!!
Unknown User Send email
 
Aug 20, 2018

WTH Celcom coverage?!

Why celcom coverage is too suck. speed below than 10KB/s??? Even 4g. Its in town Please, Don't be suck like this.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Skout - Skout' too many login attempts
    Seems like this is a common issue with the app but I come...
    POSLAJU DATO ONN - barang tak sampai
    tracking number : EH 893754229MY tracker tulis Item...
    POS LAJU - trace and track
    Rakan saya ada pos barang sehingga hari ni, barang tak...
    TN-PAY4TN.COM - Fraudes
    Me quitaron dinero de mi cuenta sin aprobacion
    POSLAJU KLIA HUB - ITEM STUCK
    EP588304351MY DARI 16HB MAC KENAPA MASUK NI DAH 4 KALI...
    Keranique - Don't waste your $
    I read another review and it was like reading my own...
    Viceland commercial - Porn commercial
    What in the world! Watching a TV show and a vulgar, absurd...
    Kylin TV - KyLin TV phone service has not yet refund the return...
    I had filed complaint in this board in last October 9...
    US Pharmacy - US Pharmacy
    A few years ago I added a new number to my plan. Not...

    Recently Updated Complaints

    Skout - Skout' too many login attempts
    Seems like this is a common issue with the app but I come...
    POSLAJU DATO ONN - barang tak sampai
    tracking number : EH 893754229MY tracker tulis Item...
    POS LAJU - trace and track
    Rakan saya ada pos barang sehingga hari ni, barang tak...
    TN-PAY4TN.COM - Fraudes
    Me quitaron dinero de mi cuenta sin aprobacion
    POSLAJU KLIA HUB - ITEM STUCK
    EP588304351MY DARI 16HB MAC KENAPA MASUK NI DAH 4 KALI...
    Keranique - Don't waste your $
    I read another review and it was like reading my own...
    Viceland commercial - Porn commercial
    What in the world! Watching a TV show and a vulgar, absurd...
    Kylin TV - KyLin TV phone service has not yet refund the return...
    I had filed complaint in this board in last October 9...
    US Pharmacy - US Pharmacy
    A few years ago I added a new number to my plan. Not...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username