Log inRegister
Submit Complaint

Celcom

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Celcom

Lily Rose Send email
 
Oct 18, 2018

Celcom

Why is celcom getting worse?
1. The celcom freebies didnt last for a month even if i did not use it that much. Isnt "freebies" suppise to be FREE ???
2. Where the hell is the reload bonus? I miss that "unlimited weekend internet.
3. Why is the add on charge rm 2 now? Isnt it suppose to be rm 1 for 2MB??
4. The line is so slow!
5. MEMANG CELCOM TERUK LAH!!
Anchester Send email
 
Oct 12, 2018

Internet line very slow

Hi,

Why Celcom suddenly has very low reception? I am currently at Kimanis, Sabah experiencing this problem. The internet signal is very slow (signal in EDGE, sometimes even GPRS or no signal at all)? Please fix this ASAP.

Thank you.
Joycelim Send email
 
Oct 11, 2018

port out not success

HI,
Can help me check my number 0177217708
Why i want port out to other telco,
celcom reject got contract,
Pls follow my case asap....
Urgent port out ,but give me the reason have contract.....
mrsyariff Send email
 
Oct 10, 2018

50 sen auto deduction once every day

Hi Celcom. Any way to check or to track how celcom auto deduct my xpax credit everyday. ? Even i not using for sms or call ir internet, my credit decrease 50 sen per day.!
noorlailyafzan Send email
 
Sep 16, 2018

LINE TERUK

PACKAGE FIRST GOLD . LINE TERUK DI MANA2 SATU BAR SAJA BUKA FB PON TAK BOLEH. INGAT TIAP2 BULAN BAYAR BUTA KAT CELCOM KA. PERGI CELCOM CENTRE MCM LAYAN2 TAK LAYAN BAGI FEEDBACK PON SAMA SAJA TAK BUAT APA2 LINE DOK MCMTU JA. KLAU LINE TAK ELOK BAGI 20GB PON TAK GUNA LAH..HARAM BUTA JA BAYAR SETIAP BULAN..." TOLONG LA CELCOM DUIT TIAP2 BULAN NAK SURUH BAYAR" TAPI SERVIS MCM HARAM. ADA 4G PON BOLEH BUAT APA?
ishak Send email
 
Sep 13, 2018

IFLIX

setiap bulan pihak celcom mengenakan charge RM9 ke dlm bil saya utk tujuan langganan iflix.

utk pengetahuan, saya TIDAK PERNAH pun melanggani/download apps iflix ini.

apabila saya membuat aduan ke 1111, jawaban mereka ialah tidak dpt berbuat apa2 sbb TIDAK MEMPUNYAI KUASA keatas butiran/charge yg telah dibilkan.

saya menghubungi pula pihak IFLIX dan setelah membuat semakan, pihak iflix memberi jawaban melalui beberapa siri email yg nama dan no. telefon saya TIADA di dlm database mereka..

jadi soalan saya, scammer haramjadah mana yg mengenakan charge setiap bln di dlm bil saya ini???

utk rujukan:
nama saya : ISHAK
no. telefon: 019 929 8556

IFLIX IFLIX

ishak Send email
 
Sep 13, 2018

scammer (IFLIX)

setiap bulan pihak celcom mengenakan charge RM9 ke dlm bil saya utk tujuan langganan iflix.

utk pengetahuan, saya TIDAK PERNAH pun melanggani/download apps iflix ini.

apabila saya membuat aduan ke 1111, jawaban mereka ialah tidak dpt berbuat apa2 sbb TIDAK MEMPUNYAI KUASA keatas butiran/charge yg telah dibilkan.

saya menghubungi pula pihak IFLIX dan setelah membuat semakan, pihak iflix memberi jawaban melalui beberapa siri email yg nama dan no. telefon saya TIADA di dlm database mereka..

jadi soalan saya, scammer haramjadah mana yg mengenakan charge setiap bln di dlm bil saya ini???

utk rujukan:
nama saya : ISHAK
no. telefon: 019 929 8556

scammer (IFLIX) scammer (IFLIX)

Hanafi Nahiya Send email
 
Aug 28, 2018

Celcom melampau

Selamat tengah Hari. Saya ingin menyatakan rasa kecewa dengan perkhidmatan celcom Hari ini. Say afa melanggan pelan internet rm30 untuk 5gb dan kuota telah habis di guna kan semalam. Pagi tadi saya melanggan semula pelan rm10 2gb untuk seminggu. Saya da terima reply message dari celcom yg mengatakan saya berjaya melanggan pelan internet until seminggu. Lepas tu says buka data. Tak sampai 15 minit saya dapat mesej dari celcom mengatakan internet says guna pay per use. Kredit rm70 telah di tolak dr akaun prabayar saya. Saya rasa kecewa sangat dengan apa yang berlaku ni. Saya pelanggan celcom dengan no ini hampir 20 tahun tapi Tak sangka pulak perkhidmatan menjadi macam ni. Saya betul2 rasa Tak puashati
No tell saya 0198003945
Email : hanafinahiya@yahoo.com

Celcom melampau Celcom melampau

vfksbcnvvvk Send email
 
Aug 23, 2018

Line Teruk

Semua Warga Malaysia mari kita haramkan duit topup kita dimakan oleh seluruh warga celcom serta anak cucu mereka kerana internet servivs teruk walapun sudah subcribe dan telahduit kita. semoga warga celcom ditimpa bala dan bencana..amin. lagi cepat mati lagi baik. pelangan tegur buat bodo.caj pelangan x pula bodo.
mazlina Send email
 
Aug 23, 2018

line 4g lemah luaskan coverage

coverage amat lemah..line 4g kadang2 ada tp 1 bar sahaja kemudian hilang.mmg tak boleh nak surf internet..bila keluar rumah tak sampai 1km macam tu line terus ok dan laju jadi 3 @ 4 bar..harap pihak celcom boleh luaskan lagi coverage di permatang tok brain penaga..terima kasih
Nurul Send email
 
Aug 22, 2018

Scammer tolak kredit

Scammer entah dari mana tiba2 htr sms thank you for subsribing bla bla blaaa then terus tolak rm5 kredit.. dah 3 kali kena. padahal x pernah klik mana2 ads pon.. what the hell celcom ??!!!
Unknown User Send email
 
Aug 20, 2018

WTH Celcom coverage?!

Why celcom coverage is too suck. speed below than 10KB/s??? Even 4g. Its in town Please, Don't be suck like this.
Unknown User Send email
 
Aug 20, 2018

WTH Celcom coverage?!

Why celcom coverage is too suck. speed below than 10KB/s??? Even 4g. Please, Don't be suck like this.
tinging Send email
 
Aug 19, 2018

celcome line

kenapa line Celcom hilang saja,dalam rumah tidak ada lime,kat luar rumah ada line,setakat E saja..semakin hari semakin teruk line celcom.kat area KAMPUNG PETANAK,96400 MUKAH.SARAWAK
Achek Send email
 
Aug 14, 2018

Line tak stabil

Hello celcom....
Kenapa line wlupun 4G tp tak stabil
Download video whatsapp lambat,video fb jadi buffering....
Main Mobile Legend lagi hangin,kejap hijau kejap merah....
Klu duk dalam rumah lg tak ada line,takkan nak main hp kena duduk luar umah...macam nak tukar ke maxis plak..noob betoi celcom niiii........
Ronny Send email
 
Aug 12, 2018

Line celcom slow

Mohon pihak CELCOM pantau TOWER kawasan perumahan TAMAN PUSAT KEPONG KUALA LUMPUR,line sangat teruk... dalam rumah pun sangat susah dapat line,di luar rumah pun sekejap ada sekejap tiada line.

Kami berharap sangat ada peningkatan/penambahbaikan line CELCOM.

SEKIAN DAN TERIMA KASIH
Rarasya Send email
 
Aug 12, 2018

Penolakan kredit jika reload lebih

Kenapa celcom tidak menyekat penolakan kredit pelanggan oleh syarikat2 iklan yg entah ape2.. jika reload prepaid lebih, mesti akan berlaku penolakan kredit rm4/week..ape benda nii, padahal aku tak sebscribe ape2 pon.. kalau reload rm5, tolak rm4, baki aku tinggal rm1, xsempat nak buat ape2.. rasa mcm bodoh je sbb 4 kali dah aku kena mcm ni.. bila aku call celcom centre ckp aku ada tekan iklan ape2, n aku call syarikat iklan tu pon die just ckp aku subscribe iklan diorg. Mana bukti aku subscribe, padahal korg saje je nk kaut keuntungan dgn cara mudah.. haramjadah ko, padahal aku xde pon nk subcribe iklan yg ntah ape2..pleasee la celcom n syarikat2 iklan, jgn nak kaut keuntungan dgn cara tipu mcm ni..kredit yg dah ditolak tidak akn dpt refund balik.. such a shitπŸ’©.. hanya CELCOM je yg selalu buat penolakan kredit ats iklan2 bodoh tanpa izin pengguna.. please upgrade your poor security on your telcom CELCOM..other telco tak pernah pon nk makan kredit pengguna sesuka hati.. Aku rasa tiba masanya aku tukar talian telco yg lain 😑🀬🀬
gaman007 Send email
 
Aug 10, 2018

internet sangat-sangat teruk

Area : Kota Marudu,Sabah,

saya pengguna celcom selama 13 tahun..line internet celcom boleh dikatakan agak stabil dikawasan ini.... beberapa bulan selepas celcom mengubah plan/menyelaras plan yang terkini perkhidmatan internet mula turun dengan mendadak dari 1.5 mbps ke 30 -150 kbps all day sahaja...do something celcom 4G LTE..terima kasih
Pauziah Send email
 
Aug 10, 2018

Celcom

Line celcim lambat gila
Dah bayar pun bayar lmbat
Klu pihk celcom hantar email suruh membuat bayarn.Pelanggan bayar.Tpi mash lembap jgk.Apa ni....
i-GaBaneZ Send email
 
Aug 3, 2018

poor reception signal

Area : 12th miles, Taman Borneo Height, Jalan Puncak Borneo, 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia.

Please assist us to rectify the signal reception problems at our residential area as per mentioned above.

For info. most of the time 'emergency calls" will appear on our hp screen and we also can hardly make a call or texting.

Grateful if Celcom team could immediate action on this matter.

Your prompt cooperation is very much appreciated.

Thanks & Regards,
Floraringgau93​ Send email
 
Aug 1, 2018

Internet slow

Saya memang pengguna celcom y setia. Sudah 8tahun Sy guna perkhidmatan ini. Bagi sya celcom adalah terbaik. Tetapi semenjak beberapa bulan nie, line macam lembab. Sedangkan sy menggunakan 10GB = RM50 untuk 1bulan seperti biasa. Nak buka app shopee pun susah nak bukak. N then, quata mudah habis. Hairan betul sya. Sekarang sya tinggal d area demak laut, kuching, Internet terlalu slow πŸ˜•. Please do something for ur customers. This is no good for your reputation. Thats all I want to say.
P/s : adakah sya perlu menggunakan Telecom pula? (ini Hanya bertanya sahaja, Jgn ambil hati)
God bless you
dayangku Send email
 
Jul 30, 2018

very very bad line at bintulu, sarawak

saya pengguna Celcom yang setia. sekarang ni saya dah hilang kepercayaan terhadap service celcom sebab tiada apa pun usaha tindakan dan perubahan kebaikan terhadap line celcom di Bintulu ini. dah bertahun masalah line slow disini. saya nk bg tahu pihak celcom, bahawa purata pengguna di sini menggunakan talian anda. tetapi lama kelamaan, seorang demi seorang telah berpindah ke talian yg lain. sebabnya ialah talian celcom di sini teramat lah slow. kami berharap selepas ini pihak n good for me celcom dapat lah menyelesaikan masalah line slow di Bintulu ini secepat mungkin.. harap maklum terima kasih
Irfan417 Send email
 
Jul 27, 2018

Very very bad line

Lately, I bought internet plans at celcom to get fast internet. But, the line is zero so even if it is 4G, no line no goodlah. So, I think it is wasting my money for bought something useless. So, please fix this because right now Celcom might be worse than other internet services.
nickhilmi06 Send email
 
Jul 26, 2018

Can't connect to the internet

Hello sir/miss.. I'm want to complaint regarding the celcom internet line coverage.. I don't why, suddenly I can't connect to the internet.. before that it was good but I don't know whats wrong with the celcom internet service? until now I still can use the celcom mobile data.. I hope you can fix this problem immediately because its always happened.. this issue must be fix as soon as possible.. I hope the incharge people will do the best.. sorry and thank you..
MrWhite Send email
 
Jul 25, 2018

line is so bad

please fix the problem ASAP.... when i using video call, it was very slow and it comes out (unstable call connection), please update it and fix it.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Clark Shoes - Clark's Shoes...will Never buy again!
    I am consoled to find out that I am not the only one...
    Singtel - Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    samsung company - Samsung
    Name Robinath momin address sirmola maze garo gaon age 21...
    TN-PAY4TN.COM - Taken money from my account without authorization
    Tn-pay4tn.com was allowed to take a payment of...
    Illegal working - Aashir zuberi and his wife urooj aashir
    Hi there i would like to get your attention towards...
    Adclub.biz / led screen - Some Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Adclub.biz - Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Nabisco “Original” Saltines - Terrible new recipe
    What have you done to saltine crackers?!?!?!? The box...

    Recently Updated Complaints

    Clark Shoes - Clark's Shoes...will Never buy again!
    I am consoled to find out that I am not the only one...
    Singtel - Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    samsung company - Samsung
    Name Robinath momin address sirmola maze garo gaon age 21...
    TN-PAY4TN.COM - Taken money from my account without authorization
    Tn-pay4tn.com was allowed to take a payment of...
    Illegal working - Aashir zuberi and his wife urooj aashir
    Hi there i would like to get your attention towards...
    Adclub.biz / led screen - Some Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Adclub.biz - Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Nabisco “Original” Saltines - Terrible new recipe
    What have you done to saltine crackers?!?!?!? The box...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username