Log inRegister
Submit Complaint

Celcom

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Celcom

tulufuny Send email
 
Jul 11, 2018

Mnp from celcom to maxis

Sy buat mnp dr celcom ke maxis untuk 6 talian.

6 jul 2018 pembatalan kontrak untuk 2 talian dibuat kat celcom ttdi
8 jul 2018 buat mnp kat maxis
9 jul 2018 * 3 talian berjaya, 3 gagal
9 jul 2018 * call celcom careline, diberitahu kontrak masih wujud. Pergi complain kat celcom ttdi, diberitahu akan batalkan kontrak, selepas tu pada hari yg sama, diberitahu kontrak telah dibatalkan
10 jul 2018 * mnp gagal, pergi ke celcom ttdi lagi, diberitahu kontrak masih wujud, dan perkara ini akan dselesaikan secepat mungkin
11 jul 2018 * mnp masih belum diselesaikan, sedangkan i dah lama selesaikan bayaran untuk penamatan kontrak

Sekalian memang faham kenapa i nak buat mnp selepas membaca pengalaman sy kat celcom

#celcomttdi
#mnp
#celcom
#celcomterritory
tulufuny Send email
 
Jul 10, 2018

MNP dari celcom ke maxis

Saya memohon MNP untuk 6 talian saya dari celcom ke maxis, selepas menyelesaikan bayaran penalti untuk tamatkan kontrak awal.

Tiga talian telah dimasukkan ke talian maxis tanpa masalah. Lagi tiga talian disekat. Saya membuat lawatan ke cawangan celcom dan mereka berjanji akan buat apa yang dikehendaki, termasuk memutuskan hubungan kontrak dalam sistem supaya MNP akan dapat dijalankan dengan lancar.

Satu hari kemudian, Diberitahu lagi dari pihak maxis MNP gagal lagi. Pihak careline celcom beritahu I kontrak saya sama celcom masih wujud. Pergi ke cawangan celcom lagi, kata pekerja dari cawangan kontrak tidak wujud. Minta pihak maxis buat permintaan MNP lagi.

Apalah customer service, kalau perkara remeh sebegini pun tidak mampu diselesaikan? Menyusahkan consumer aja.

Kalau customer service memang bagus, manakan customer akan bertukar telco.
Hitlerlee Send email
 
Jul 8, 2018

Line slow namati

celcom line macam apa je, sia sia beli data tp takleh buat apa pun. TOLONG BAIKI LAA KALAU TAKNAK HILANG PELANGGANG. OKKKKKKK!!!!
wcoon2007 Send email
 
Jul 6, 2018

Overcharged bill and Poor Customer and Coverage Service

on 19th June 2018 I called your customer service careline to complaint about my overcharge bill. It took about 30 minutes of conversation where I dispute about the game subscription that I didn't take place. Your agent promised to lodge a report and revert in 3 days but I didn't receive any feedback.

on 3rd July 2018 I called again and your customer service agent said the earlier agent didn't lodge the report for me and promise to revert in few hours time regarding the status of over billed charges but again there was no feedback.

today 6/7/2018 I called again but while asking me to hold the line for checking my complaint record, the line cut off and your agent never border to call back.

I would like to express my frustration on the worst service that Celcom provide to its royal customers.
1) Simply charge customer for the service that customer didn't use it.
2) worst customer service that never do the follow up on customer's complaint.
3) Poor coverage especially inside the buildings.

It's frustrating to keep on calling the customer service with no feedback!
Zac Send email
 
Jul 5, 2018

SLOW AS F*** 4G+

The line seems to be getting worst by time. It shows 4G+ on my phone but its REALLY REALLY SLOW. (No Connection even at times). Most of it happens during the night. PLEASE DO SOMETHING. You're really tempting me to switch to maxis.
Nma Send email
 
Jul 4, 2018

Line lembap macam siput

Line lembap sangat dekat Pasir Gudang ni. Tolong lah improve line ni. Dah 2 tahun macam ni. Makin teruk makin lama. Boleh stress setiap hari macam ni bila buat keje internet problem. PLEASE UPGRADE!
Nma Send email
 
Jul 4, 2018

Line lembap macam siput

Line celcom dekat Pasir Gudang ni lembap nak mati. Please lh upgrade. Do something. Susah nak buat assignment. Beli data tapi internet lembap.Nak jawab quiz online pon susah. So please sangat-sangat PERBAIKI masalah ni. Dah 2 tahun dekat sini makin lama makin teruk bukan makin improve.
sansan Send email
 
Jul 3, 2018

Poor reception signal

My phone cant access to internet from night of 2nd July until now. i not even able to send sms to my friends or family. This happened before, how come the line can be so terrible even in the city. Maybe it's time to change to another services.
fira Send email
 
Jul 1, 2018

Horrible Wifi

About two weeks ago, I changed my data from Umobile to Celcom because I heard that celcom has more coverage but when I changed my celcom was 4g but still lags in playing mobile legends? seriously. When I play mobile legends with Umobile 4g it NEVER lags. I dont get why celcom is just useless. i take the postpaid Rm98, the calls are suppose to be unlimited but why do u still charge for calls? Like tf! Plus, at the village that I live only had 3g/h+ so that was the reason i changed to celcom because celcom has 4g but when i tested with my brother since he has umobile. Umobile 3g was 100 times faster than celcom 4g. It seems like it wasnt even 4g and my brother was using samsung j1 when im using samsung s7. This is totally unexceptable. If this doesnt get fix, celcom will go down im a hole. I feel it very useless paying so much when u yourself arent satisfied with the service.
raven74 Send email
 
Jul 1, 2018

Line smakin teruk dan tak stable

saya sudah menggunakan celcom hampir 2 tahun, baru2 nie saya tak tahu kenapa line celcom semakin teruk, jadi saya mohon pihak celcom memperbaikinya agar semua pengguna celcom dapat trs kekal menggunakan telko celcom nie.mungkin kalau masih tiada perubahan berkemungkinan ramai akan berpindah ketelko lain yang lebih stabil
Zam301 Send email
 
Jun 30, 2018

Line celcom terukkk

Dulu line celcom kt tmpt aku adalah yg terbaik tapi xpasal2 line celcom jd yg paling teruk kt kawasan aku ni ape halll?? Dh nk masuk 2 tahun mcm ni? Ape tindakan pihak celcom? Tiap2 bulan aku top up rm80 utk internet dgn data bermakna selama dekat nk masuk 2 tahun ni celcom dh untung dari aku je dh dekat rm 1900 lebih?? Tu bru aku sorg?? Klu kt sni ada beribu org yg pakai celcom xke untung celcom dh beratus2 ribu?? Membazir duit je? Xda kepuasan pelanggan langsung? Aku bertahan sebab mengharapkan pihak celcom mampu utk perbaiki masalah ni tp pihak celcom masih belum buat ape2 tindakan lg? Iklan nmpak menarik? Tawaran mcm2 tp klu line mcm ni teruk mcm ni ape yg nk dibangga kn sgt dgn celcom ni? Tolong la perbaiki masalah ni.. klu dh xda pilihan sgt aku akn tukar ke telco lain je..
hohoba Send email
 
Jun 26, 2018

LINE CELCOM SANGAT TERUK

kenapa asal jer hujan lebat dengan guntur kilat atau black out mula la celcom buat perangai.. sudah chat dengan pihak celcom melalui messenger tapi LINE masih macam tu juga.. sampai saat ni 26.06.2018 LINE masih lembap,sekejap H+,sekejap 3G pastu E last2 takda line langsung. Hello CELCOM,orang bayar tiap2 bulan tapi pihak anda tidak memberikan service yang terbaik,agak2nya berbaloi kah customer awak bayar tiap2 bulan...? Jujur kah setiap iklan yang disiarkan dalam tv konon nya TERPANTAS ke apa indah..? macam ni kah service yang terbaik kepada pelanggan..?
Bila kita LIVE CHAT dengan operator macam2 ja soalan ditanya.. dah la takda line,disuruh check tanya soalan yang entah apa,orang pakai line sebab kerja juga..

Please la LINE tu jangan LEMBAP.. malu la sikit bila buat iklan bagai semua macam hebat, tapi sebenarnya teruk.. kami pelanggan setia CELCOM tapi mana khidmat yang terbaik dari anda..?

So please UBAH anda punya PERKHIDMATAN.. jangan lembap..!!!!!!!!!
Izzul Islam Send email
 
Jun 26, 2018

Poor Coverage

Please take action on your coverage.Celcom network that display 4g is totally bullshit right now.Is this we get after we pay $ on u celcom?
Izzul Islam Send email
 
Jun 26, 2018

Poor Coverage

Koyak mental macam ni kalau line display 4g tapi pegi lagi laju kura-kura.Celcom tolong lah,jangan sampah sangat!!!dulu bangga jugak lah dengan celcom sbb suma ok,but now sendiri mau ingat lah.
NazMimie Send email
 
Jun 22, 2018

Tulis Wilayah Celcom Tapi Internet Teruk

Sudah Memasuki bulan 6/2018 Talian Celcom Buat masalah apabila melayari internet. Tanda 4G ditelefon tapi buka laman web Google pun susah. Sahih la jika guna telefon pintar yang biasa isyarat kurang jelas tapi yang terkenal seluruh dunia. Jadi bukan masalah telefon tapi masalah isyarat yang lemah Rugi Bayar bulan-bulan tapi internet teruk. Sebelum Ini Isyarat Kuat semenjak awal tahun 2018 sudah semakin parah. Telefon 1111 beri alasan sama hubungi bahagian teknikal bila sudah hubungi bahagian teknikal suruh pula setting telefon tukar Apn Celcom 4G,restart telefon tapi masih sama. Bayar bil beratus ringgit guna data sebulan tidak pernah habis sebab internet perlahan tapi menanggung bayar bulan-bulan.
Reidson Send email
 
Jun 21, 2018

more

The telco service had deduct my credit, but there is no subscription made by my account. when i streaming youtube, it last for 10 second. my connection will lost but my mobile still on...i have tried many smartphone that i have but the result still the same. everytime i want to streaming youtube, i need to change my preferred network. please CELCOM, i have use your network over 10 years and this problem gotten more worse. youcan check this my number...0199671032...hopefully that your company can manage this problem mostly with my phone no. ...
norsyahirahmokhtar Send email
 
Jun 20, 2018

Unauthorized deducted credit amount

The telco service had deduct my credit, but there is no subscription made by my account.
norsyahirahmokhtar Send email
 
Jun 20, 2018

deduction of credit as not subscribed any Add-on internet plan

My credit amount had been deducted but I had not subscribed any Add-on plan.
whiterzsue Send email
 
Jun 19, 2018

Line slow

Hi celcom..
Minta tolong check coverage and upgrade line kat kampung saya..
Ada 3G/4G signal tp line xde..

Thanks

Line slow

huang4320 Send email
 
Jun 15, 2018

The Line is slow like a tutle

Last time my friend told me celcom is good and having average internet dunno how many years ago. but when i chg the celcom then i only realize celcom internet speed if fcking unstable and slow like a madafaka....i have used celcom almost 1 year, it really suffer ... even other service provider and provide more stable internet and cheaper somemore. i do believe if celcom continue this shit, there are more and more ppl leaving to other network provider... . sh*t
pamela008 Send email
 
Jun 13, 2018

Coverage sangat teruk

Coverage di bandar tasik puteri jalan 6/4 sangat teruk sekarang. Sebelum nie tak ada masalah dapat 4G...sekarang nie dalam rumah pun hanya dapat E saja.
Monthly ambil pakej 40gb rm98 mmg ambil sbb nak guna internet. Tetapi amat mengecewakan. Minta celcom buat sesuatu sbb rasa x berbalui pulak byr tiap2 bulan tp susah nak dapat coverage
hahahaha Send email
 
Jun 13, 2018

line teruk

dah 2 hari line celcom buat hal....rugi je beli internet 2 gb...kenapa line slalu slow..ikut kn hati nk je tukar telco lain..nasib tk de line telco lain kt kawasan ni...
KATERINA LEMA Send email
 
Jun 13, 2018

masalah internet celcom langsung tidak dapat diguna

saya bernama Katerina ingin membuat aduan tentang masalah internet celcom ditempat saya yang langsung tidak dapat digunakan.sebagai seorang bekas pelajar kami sangat memerlukan internet untuk membuat sebarang urusan atas online.tolong pihak berwajib menyelesaikan masalah ini.internet yg telah lama tidak dapat digunakan di kawasan kami.
KATERINA LEMA Send email
 
Jun 13, 2018

masalah internet celcom langsung tidak dapat diguna

saya ingin membuat aduan tentang internet yang telah lama tiada dan tidak diselenggara di kawasan kami.line biasa ada tetapi untuk internet langsung tidak dapat diguna pakai.mohon pihak yang berwajib tolong check.kerana sebagai seorang bekas pelajar dan juga pelatih saya sangat memerlukan internet untuk check online pasal keputusan posting dan sebagainya.tolong sangat.
celcomcrap1234 Send email
 
Jun 13, 2018

Account holder someone else

Celcom is considered the pioneer in mobile telecommunication service in Malaysia. But look at it now. useless customer service. mixing up HP holder;s line with someone else account. mobile data AUTOMATICALLY comes on without the owner knowing about it and bills go skyrocket high, mostly ignorant operators doing things in circles without ever getting to help their customers problems .

In 2012 Celcom announced in its directive to our organisation to end our corporate package and to change to personal line with a supporting letter from our company. each member who took the package has gotten a letter from our organisation in it stating it is now a personal line and requesting Celcom do do the necessary as PER CELCOM's DIRECTIVE.. I brought my letter to a Celcom center as instructed and requested to be changed to personal line.

However, it is now 5 years and my account is under different person as its holder. Each time I want to do something - like to upgrade or reconnect the line, they are saying my IC does not match the account holder's IC and therefore can't help. I somehow located the holder and got the Transfer of Subscribership (TOS) done with the help of the alleged account holder with his name, IC and signature.

Now my bill comes with his name on it. Who is working there in Celcom?. A bunch of nitwits?

Better close down lah. USELESS. You all cannot do business.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    POSLAJU KLIA HUB - Parcel stuck
    Hi my parcel have been stuck at POSLAJU KLIA HUB. Would...
    POS LAJU - Pos ekspress is stuckk
    My parcels have not been updates since 17th and 21st June...
    KTMB - Registered but not valid
    1. Very hard to register in the online system. 2. System...
    TeleCheck - Check Declined at Walmart
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    TeleCheck - Check Declined
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    Aramark uniforms - aramark uniforms
    they changed the contract date from 3 years to 5 ,...
    Ckcd auth it *score - withdraw of 24.00
    I did not authorize withdraw or purchase cancell
    Radhakrishna - Radhakrishna
    Plzzz telecast Radhakrishna or atleast upload Radhakrishna...
    serial - For cut the Radhakrishna serial
    Plzzz telecast Radhakrishna utleast in hotstar plsss...
    Scorp Tech - Vinothkumar has cheated Rs. 70,000 from me by sending a...
    Hi, My name is Mohamed Khudus (9003224332). I have lost...

    Recently Updated Complaints

    POSLAJU KLIA HUB - Parcel stuck
    Hi my parcel have been stuck at POSLAJU KLIA HUB. Would...
    POS LAJU - Pos ekspress is stuckk
    My parcels have not been updates since 17th and 21st June...
    KTMB - Registered but not valid
    1. Very hard to register in the online system. 2. System...
    TeleCheck - Check Declined at Walmart
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    TeleCheck - Check Declined
    My husband and I went into Walmart on June 25 to pick up a...
    Aramark uniforms - aramark uniforms
    they changed the contract date from 3 years to 5 ,...
    Ckcd auth it *score - withdraw of 24.00
    I did not authorize withdraw or purchase cancell
    Radhakrishna - Radhakrishna
    Plzzz telecast Radhakrishna or atleast upload Radhakrishna...
    serial - For cut the Radhakrishna serial
    Plzzz telecast Radhakrishna utleast in hotstar plsss...
    Scorp Tech - Vinothkumar has cheated Rs. 70,000 from me by sending a...
    Hi, My name is Mohamed Khudus (9003224332). I have lost...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username