Log inRegister
Submit Complaint

Celcom

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Celcom

zamzam Send email
 
Mar 7, 2018

CELCOM LINE IS PROBLEMATIC

SINCE 6.3.2018, CELCOM LINE HAS BEEN VERY VERY VERY POOR. I HAVE BEEN USING CELCOM FOR MANY YEARS BUT NOW I NEED TO SWITCH TO OTHER TELCO AS CELCOM IS NO LONGER CAPABLE TO FULFILL CURRENT NEEDS
Celcomyahudi Send email
 
Mar 6, 2018

Free slow internet 20 gb

Tq celcom for free 20gb slow data....stupid cmpany in this country...celcom axiata konon...auta ja byk...
badang Send email
 
Mar 6, 2018

bad line

Starts at 8 am , It shows i have a full line . FULL LINE . But i cant make ANY call , sms , INTERNET most importantly . Im so frustrated the way this line treated me.
badang Send email
 
Mar 6, 2018

line xde

On 8 a.m , why suddently i have NO RECEIPTION AT ALL . i cannot make a call , sms , internet and so on . basically my phone just a decoration . wheres the line ???? im very frustrated with this line .
Davidcklim Send email
 
Mar 4, 2018

Celcom

Very very very very very unstable line worst line I ever use...
Davidcklim Send email
 
Mar 4, 2018

Very in stable

Using half way suddenly no internet always like that very very very very very very very very very very in stable is like 5 second 4g+ 5 second 4g then H then no internet at all for like 10 min . Wth is this. Regret Change my line to celcom. Vomit blood. Aready sign contract damn
Imad Send email
 
Mar 3, 2018

Free weekend internet

Baru baru ni data weekday saya baru je habis. Then tggu la weekend sebab quota data weekend tak habis lagi. Sampai hari sabtu internet still slow. Ingatkan weekend celcom ni hari ahad je. Then kawan saya kata internet weekend kan free, sebab tu la slow. So I guess he was right. Sumpah slow gila. Serius menyesal dah ni pakai celcom. Haduihh. Baik la aku pakai umobile. Even data habis pun boleh la main insta. Ni nak load new feed pun kena tunggu 10 tahun. Haduiihh. Maleh eh cenni.
Capt.Ishan Send email
 
Feb 27, 2018

Celcome fools foreginer at KLEA 1airport

I landed Klea 1 airport on 23rd feb 2018 and was heading out and found few telecom sale counter just befor immigration. I compare all offers by telecom company’s and found celcom giving best offer at 45RM 15GB for a month and it was written on paper nd Same was told by sale person as per him this offer was due to Chinaes new year and I can use this 15GB for a month after all formalities I got activated my sim paid 45RM got 15GB data nd 5 rm balance bt in 25 I got msg that my 10 go data validity is finished on 25feb it was surprising as u haven’t use much my data ,anyway I calledup customer care nd complained abt this nd he reply thy can do anything nd ask me to go to airport Kl and I m in labuan so now he ask me to fly back and fight with immigration in arrival hall to let me in so I can talk with celcom sale person . So I ended up wasting 45 rm just for 5 gab nd 5 rm balance only. Because of celcom sale person cheating I lost faith nd believe if thy can do it at airport then what abt inside city . I request to all not to buy celcom .
Capt. Ishan
0196170015
hakyem2020 Send email
 
Feb 24, 2018

Line celcom teruk

Kene keluar rumah baru dapat ckp hp.itu pun kejap2 ade, kejap2 tak de.macam biskut.dah lame hal mcm nie.cuma sekarang makin teruk.tak sangke...lagi 2 tahun nak masuk tahun 2020 yg kononnye malaysia maju tapi kene ckp talipon dekat luar rumah..tolong datang felda mata air perlis nie.tengok ape yang patut kene buat.
Daniel Tazrin Send email
 
Feb 19, 2018

4G tpi line sekat sekat !?

Saya pengguna celcom lama dah . Tpi lately line celcom sekat2 even signal 4G full bar . tiap2 bulan saya topup rm 30 for ur internet but it goes shittier as day go on.
Sebagai mobile gamer , line distruption bukan suatu yg easy to let it slide . Not to mention everyday, in around 12 a.m. line internet mesti hilang !! Bukan sekejap duration dia , dlm 20 - 30 min!
As a user , saya demand solution from celcom or u will loss user's trust
Kinzu Chan Send email
 
Feb 17, 2018

Celcom Line Paling Teruk 2018

Celcom Line Paling Teruk... Aku tak tau.. sejak masuk Awal Bulan Februari ni.. Kenapa Line Celcom Asyik Sangkut Sangkut Je.. Dah la Line Celcom Sangkut sangkut.. Lepastu Line Dia yang Sangkut tu la Buat Phone aku jadi Jem padahal Storan dan RAM aku Masih okay lagi ada ruang.. Dan disebabkan Line Celcom Yang sangkut sangkut ni la Aku Hilang RM60 macam tu je..Aku ni Jenis Kaki Game.. Bayang kan..Aku Top Up RM30 Celcom Untuk Top Up Pada game ..Top Up 2 Kali Tapi 2 Game Tu Game berlainan la.. Tak dapat apa Ganjaran Dalam Game tu ..Sedangkan Aku dah top up dalam game tu dah and duit credit dah tolak.. Duit tolak Dalam Credit tapi dalam Game tak dapat apa Ganjaran pon Lepas dah top upgame.. Aku top up 2 Game beb.. Benda jadi yang sama.. Sebab apa.. Sebab Line Celcom la punca dia..Dia Punya masalah Line dia tu.. Duit yang aku top up game tu tak masuk dalam game tu Sebab Line Sekat dan duit dalam Credit aku pulak Tolak...apa Benda la Celcom ni.. Hanya Tuhan Je yang tau betapa Sakitnya hati aku Bila dah top up game 2 kali tapi tak dapat Ganjaran tu dalam game sebab punca Line Celcom ni la..Kalau Korang Jenis Kaki Top Up Game.. Korang kene Hati hati Dengan Pembayaran Celcom ni..Pastikan Line Korang tak masalah Masa korang nak top up game.. haishh.. Ntah la.. Sekarang ni.. Aku Rasa..Dan aku fikir.. Telco YES paling bagus.. Sebab.. Aku Dengar..Telco YES dah Kalahkan Celcom And Maxis untuk 2018 ni.. Aku tak kisah Kalau Yes mahal.. Janji Aku sebagai pengguna Telco Berpuas hati.. Tak macam celcom.. Line masalah je.. Line Teruk sangat..Tu Baru aku Je sakit hati.. Kalau Budak Budak gamer macam Mobile Legend Tu Syok main game.. And then tiba tiba Line celcom buat hal.. Tak ngamuk ke korang..so.. Aku Terpaksa Boikot Celcom.. Goodbye Celcom.. Aku Dah takkan Guna line Telco kau yang masalah teruk tu lagi. hai Telco YES..Sekian..
Ahmad Qi Syauqi Send email
 
Feb 17, 2018

Internet Line Dropping Hard Each Weeks

Boy oh boy, Last month I bought a new Celcom Sim card just to get Stable internet line after I moved to this town. It was very fast and Stable connection. About 45mbps drop to 35mbps random but still. It was fast. After 2 weeks of using. It drop from 35mbps to 15mbps. For some reason. But still. It was fast. Then, After 3 weeks of using. Boy oh boy, It dropping hard from 15mbps to 5mbps. I wonder why?. Then. This Month. For whole 3 weeks now. The internet speed getting WORSE. The speed was like 1mpbs to 500kbps. Even worst than my 1mbps Stremyx internet speed. Celcom. Please. Stop bullying us. Please fix the internet line here. Don't a douche toward your customer.

Internet Line Dropping Hard Each Weeks

enny88 Send email
 
Feb 16, 2018

Internet slow nak mampus

Wahai celcom. Sy bayar ko tiap2 bulan. Dah la mahal, tp sy ambil sbb sy pengguna lama celcom. Nombor nie dah lebih 10 tahun sy guna. Tapi sejak akhir2 nie, knpa internet slow nak mampus? Atau staff semua dah mampus? Xde yg buat kerja ka?? Nak load wassap? Tunggu kiamat kot. Nak main game lagi la..
Wahai celcom, ko bagi sy free 30gb video walla, tapi internet mcm siput, eh laju lagi siout dr ko. Xyah la bagi yg free klu internt slow. Ko bagi free banyak mana pun, klu internt slow, x guna juga. Internt sy yg berbayar pun x terguna, ini kan pula internet free ko tu. Tutup bisnea je la celcom oii... x lama lg st btukar ke telco lain. Dear celcom, sila tutup bisnes
enny88 Send email
 
Feb 16, 2018

Connection slow nak mampos!

Wahai celcom. Sy bayar ko tiap2 bulan. Dah la mahal, tp sy ambil sbb sy pengguna lama celcom. Nombor nie dah lebih 10 tahun sy guna. Tapi sejak akhir2 nie, knpa internet slow nak mampus? Atau staff semua dah mampus? Xde yg buat kerja ka?? Nak load wassap? Tunggu kiamat kot. Nak main game lagi la..
Wahai celcom, ko bagi sy free 30gb video walla, tapi internet mcm siput, eh laju lagi siout dr ko. Xyah la bagi yg free klu internt slow. Ko bagi free banyak mana pun, klu internt slow, x guna juga. Internt sy yg berbayar pun x terguna, ini kan pula internet free ko tu. Tutup bisnea je la celcom oii... x lama lg st btukar ke telco lain. Dear celcom, sila meninggal.
nurli Send email
 
Feb 15, 2018

RUGI INTERNET DATA

Disebabkan line celcom yang bermasalah teruk ni saya kerugian data internet yang telah saya kumpul. Saya melanggan data internet harian. Tetapi bila data internet tak habis dia akan dibawa kehadapan. Disebabkan line celcom yang terlampau terok. Saya kehilangan data saya. Sebelum tamat tempoh data saya telah melanggan data internet yang baru tetapi mengambil masa yang lama untuk menukar pelan data saya. Ia berlangsung selama hampir 1 jam. Apabila berhasil ianya telah melimpasi tamat tempoh pelan data saya yang lama. Jadi saya kehilangan semua data2 yang terkumpul. Saya nak balik data saya. Bukan salah saya tapi salah celcom.
mocha00 Send email
 
Feb 14, 2018

Celcom data penipu

Celcom makin lama makin menipu . aku buat 3kali internet RM5 for 4gb dalam masa yang sama .. so total jadi 12gb , aku download file bersaiz 10.2gb .. tapi file download bru 57% internet aku dah tinggal 1.8gb ?
come on la celcom , aku tiap2 bulan habiskan duit sekitar RM250-300 untuk service korang yang tak boleh pakai ni .. hargai sikit customers . banyak sangat tipu orang celcom ni .
Very disappointed
Celcomyahudi Send email
 
Feb 13, 2018

Ada data tp line mcm xdk data..

Dok bukit raja shah alam kot!!!bukan duduk kmpung...klau la servis cmni..baik duduk kg ja...line lmbab..buang msa sja...skrg tgh cri telco lain..gdbye sialcom
rizalyusoff Send email
 
Feb 9, 2018

SERVIS PENIPU

Tak tau sejak bila tp baru perasan masalah network celcom ni. Mula noticed sejak awal feb 2018. Ditugaskan out station ke kuala lumpur hingga 11 feb 2018. Nak guna maps utk waze tp current location masih di perlis walaupun dah sampai kuala lumpur. Call celcom careline, jawapan yg mudah. Hp aku plak dikatakan problem. Hp baru kot sengal. (sengal dirujuk kpd celcom). Masalahnya member aku pakai maxis ok. 3 org yg pakai celcom, smua problem. Tlg la bagi maklumat network yg tepat pada CSE korang. Ni CSE korang nak solve cukup senang, bgtau hp punya masalah. Suh aku g kedai tepon. Mudahnya. Aku bayar bulanan mahal kot utk plan ni. Jgn uji kesabaran. Mungkin korang rasa x kisah pun sorg cust mcm aku ni switch plan ke telco lain. Ingat, bila sorg cust mula switch telco, it means ur business will slowly goes down. Someone will agree with me and switch to other telco. Me and my other 2 friends for sure will switch telco. Dont u think others who read my complaint will not get influenced by it? Something u should thinking off. Bye
wanlin Send email
 
Feb 9, 2018

Gangguan line celcom

Dah seminggu mobile network celcom tiada, tak boleh nak buat urusan keja yang perlukan panggilan masuk dan keluar..harapkan guna wifi tm kat rmh dan pejabat, tolong atasi secepat mungkin
GST turun harga barang kakak dia!!! Send email
 
Feb 3, 2018

Cara berkesan untuk pengguna Celcom

Hello brother2 sister2. 1 cara nak ajar anda semua tentang line internet celcom yang totally bullshit dan asshole. Kita ramai2 call operator service celcom, lepas tu tanya kat operator tu soalan macam ni. "Macam mana saya mahu tukar ke telco ya? Saya nak jump dari celcom ke telco yang lain. Btw saya nak guna lagi number ni. Just tukar telco je." Confirm mengelibas operator tu buat kerja. Lagi satu, call korang tu direkod. Bila ramai buat macam tu, lagi cepat management celcom quit. Lagi cepat celcom bankrup lagi bagus. Pupus terus celcom dalam hidup rakyat. Peace.
Nurulaziz Send email
 
Feb 3, 2018

LINE SLOW!

Dulu tak ada pn masalah mcm ni.. dah kenapa celcom? Dah nak tutup telco ke? Jual internet mahal2 dahtu buat masalah camni.. dulu kemain celcom la laju sekali dkt area rmh sy ni.. skrg? Nak tunggu lagi sbulan baru intrnet hbis dgn line slow mcm ni matilanak.. bosanlaa wei.. dhla intrnet mahal slow plk tu.. tlg la celcom!! Tlg atasi mslh ni cptttt
Nurulaziz Send email
 
Feb 3, 2018

line internet slow

Apesal line celcom slow sngat skrg ni? Dulu kemain lagi laju.. Asyik buff je bosanlah cemni.. jual internet mahal2 orang beli dahtu jadi cemni.. pehal ni oitt.. dulu sayangg sgt nk tukar nmbor sbb celcom best, skrg aderghlaa.. seganlah! Nk tunggu lagi sebulan baru internet habis dengan slow2 cemni matilanakk.. penat oiii.. dahla malam2 je masalh.. kalau mmg area sy ddk ni line mmg bermslh dari dlu tu xpelh.. xheran sgt.. mslhnya dlu xde pn mcm ni? Knpe ni celcom? Dah nk tutup telco ke ? Byk sgt ni mslh 😌 tlg laaa baiki cepat2...
mhmd Send email
 
Feb 2, 2018

Celcom Phone Care

Jangan percaya Celcom. Celcom kuat menipu.
Saya kena tipu hidup-hidup dengan pakej Phone Care / Swap yang ditawarkan Celcom Center. Pekerja Celcom yang offer pakej ni kata boleh tukar bila-bila masa, tanpa syarat.

Selepas setahun langgan pakej ni bayar bulan-bulan, saya bercadang nak tukar phone. Bila sy call kata nak tukar phone, beribu alasan yang diorang berikan untuk mengatakan saya tidak layak untuk tukar ke phone baru. Ini sangat bercanggah dengan apa yang pekerja Celcom briefing kan kpd saya semasa saya beli phone di Celcom setahun sebelum tu.

Kemudian, sebab tak puas hati, saya buat aduan di MCMC. Beberapa minggu kemudian Celcom call saya bagitahu boleh tukar phone tapi tanpa pilihan. Saya dapat phone yang saya tak minatpun colornya dan berbeza storage.

Lebih teruk lagi, saya dapat set Refurbished ! Ya, bukan new phone ya, semua pelanggan celcom care jangan ingat anda akan dapat telefon baru. Semua akan dapat set refurbished (Phone yg dihantar semula ke kilang utk dibuat semula / dibaiki part2 yg masalah dalamnya, body phone diperbaharui semula utk dijadikan 100% seperti baru.)

Kemudian bulan 6 saya batalkan langganan Phone Care Swap ni sebab rasa tertipu. Bulan 7 saya masih perlu bayar langganan, saya call diorang kata itu bulan last sebab masih dalam proses pembatalan. Bulan 8 dan 9 saya busy tak sempat nak check bill. Bulan 10 saya check bil, langganan masih ada !!! Jadi bulan 6,7,8,9,10 saya masih membayar langganan bodoh ni !

Akhirnya setelah memaki hamun di Page Facebook Rasmi Celcom, aduan ke MCMC, dan berpuluh-puluh call, saya berjaya tamatkan langganan tu.

Banyak lagi kisah disebalik tu seperti staf yang angkat phone berpakat sesama mereka untuk menipu dan dikantoikan sendiri oleh staf mereka, mereka delete post facebook berkenaan Phone Care selepas saya komen diorang menipu, semua jadi kenangan buruk dalam hidup saya.

Jadi sesiapa yang nak langgan Celcom, beringat, tak perlu langgan, jangan langgan Celcom Phone Care. Indah khabar dari rupa. Tidak berbaloi dan menipu semata-mata untuk keuntungan di pihak mereka sahaja.
mhmd Send email
 
Feb 2, 2018

Celcom

Jangan percaya Celcom. Celcom kuat menipu.
Saya kena tipu hidup-hidup dengan pakej Phone Care / Swap yang ditawarkan Celcom Center. Pekerja Celcom yang offer pakej ni kata boleh tukar bila-bila masa, tanpa syarat.

Selepas setahun langgan pakej ni bayar bulan-bulan, saya bercadang nak tukar phone. Bila sy call kata nak tukar phone, beribu alasan yang diorang berikan untuk mengatakan saya tidak layak untuk tukar ke phone baru. Ini sangat bercanggah dengan apa yang pekerja Celcom briefing kan kpd saya semasa saya beli phone di Celcom setahun sebelum tu.

Kemudian, sebab tak puas hati, saya buat aduan di MCMC. Beberapa minggu kemudian Celcom call saya bagitahu boleh tukar phone tapi tanpa pilihan. Saya dapat phone yang saya tak minatpun colornya dan berbeza storage.

Lebih teruk lagi, saya dapat set Refurbished ! Ya, bukan new phone ya, semua pelanggan celcom care jangan ingat anda akan dapat telefon baru. Semua akan dapat set refurbished (Phone yg dihantar semula ke kilang utk dibuat semula / dibaiki part2 yg masalah dalamnya, body phone diperbaharui semula utk dijadikan 100% seperti baru.)

Kemudian bulan 6 saya batalkan langganan Phone Care Swap ni sebab rasa tertipu. Bulan 7 saya masih perlu bayar langganan, saya call diorang kata itu bulan last sebab masih dalam proses pembatalan. Bulan 8 dan 9 saya busy tak sempat nak check bill. Bulan 10 saya check bil, langganan masih ada !!! Jadi bulan 6,7,8,9,10 saya masih membayar langganan bodoh ni !

Akhirnya setelah memaki hamun di Page Facebook Rasmi Celcom, aduan ke MCMC, dan berpuluh-puluh call, saya berjaya tamatkan langganan tu.

Banyak lagi kisah disebalik tu seperti staf yang angkat phone berpakat sesama mereka untuk menipu dan dikantoikan sendiri oleh staf mereka, semua jadi kenangan buruk dalam hidup saya.

Jadi sesiapa yang nak langgan Celcom, beringat, tak perlu langgan, jangan langgan Celcom Phone Care. Indah khabar dari rupa. Tidak berbaloi dan menipu semata-mata untuk keuntungan di pihak mereka sahaja.
Huhuhak Send email
 
Feb 2, 2018

Slow kenapa. Aduhhh.

Line skrg mcm teruk knp sejak 2 mggu ni. Game langsung xboleh masuk. Pastu tetiba no service. Kena tutup data. Restart fon baru ada balik. Sbelum2 ni okey ja. TLONG AMEK TINDAKAN SEGERA sbb ramai kwn tgh nak hasut tukaq telco lain. Terima kasih

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    TeleCheck - Check denied
    I am beyond pissed! I went to get food and gas only to be...
    Hallmark channel - Christmas movies
    playing Christmas movies during Christmas in July is...
    Ecco Shoes - Sole totally disintegration
    The soles of Three different pairs of brand new ecco shoes...
    Peak Sails - Sail Built Wrong, no resppnse from Peak
    In January 2017, I ordered a new mainsail for my Dufour 36...
    MIBFA - 6 years unpaid provident fund
    mibf is useless and serious action need to be taken...
    M.I.C.K.Silva - Coca cola lucky winner application form
    COCA-COLA BOTTLING COMPANY ENGLAND Headquarters(Executive...
    Smart Phone - SMART PHONE LOST
    LOST OF MY SMART PHONE NAME- RABINDRA KU...
    Money Network - Unauthorized Disputes
    First off ima start by saying on only 16 I work at fast...
    Samsung UK Promo - samsung officail blog
    This is our Samsung Headquarter Official E-mail ID. For...
    Airtel - Number deactivated or Disconnected
    sim card deactivation Dear sir, My SIM (9894048580)...

    Share this site with others

         
          

    Recently Updated Complaints

    TeleCheck - Check denied
    I am beyond pissed! I went to get food and gas only to be...
    Hallmark channel - Christmas movies
    playing Christmas movies during Christmas in July is...
    Ecco Shoes - Sole totally disintegration
    The soles of Three different pairs of brand new ecco shoes...
    Peak Sails - Sail Built Wrong, no resppnse from Peak
    In January 2017, I ordered a new mainsail for my Dufour 36...
    MIBFA - 6 years unpaid provident fund
    mibf is useless and serious action need to be taken...
    M.I.C.K.Silva - Coca cola lucky winner application form
    COCA-COLA BOTTLING COMPANY ENGLAND Headquarters(Executive...
    Smart Phone - SMART PHONE LOST
    LOST OF MY SMART PHONE NAME- RABINDRA KU...
    Money Network - Unauthorized Disputes
    First off ima start by saying on only 16 I work at fast...
    Samsung UK Promo - samsung officail blog
    This is our Samsung Headquarter Official E-mail ID. For...
    Airtel - Number deactivated or Disconnected
    sim card deactivation Dear sir, My SIM (9894048580)...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username