Log inRegister
Submit Complaint

Celcom

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Celcom

Celcomyahudi Send email
 
Feb 13, 2018

Ada data tp line mcm xdk data..

Dok bukit raja shah alam kot!!!bukan duduk kmpung...klau la servis cmni..baik duduk kg ja...line lmbab..buang msa sja...skrg tgh cri telco lain..gdbye sialcom
rizalyusoff Send email
 
Feb 9, 2018

SERVIS PENIPU

Tak tau sejak bila tp baru perasan masalah network celcom ni. Mula noticed sejak awal feb 2018. Ditugaskan out station ke kuala lumpur hingga 11 feb 2018. Nak guna maps utk waze tp current location masih di perlis walaupun dah sampai kuala lumpur. Call celcom careline, jawapan yg mudah. Hp aku plak dikatakan problem. Hp baru kot sengal. (sengal dirujuk kpd celcom). Masalahnya member aku pakai maxis ok. 3 org yg pakai celcom, smua problem. Tlg la bagi maklumat network yg tepat pada CSE korang. Ni CSE korang nak solve cukup senang, bgtau hp punya masalah. Suh aku g kedai tepon. Mudahnya. Aku bayar bulanan mahal kot utk plan ni. Jgn uji kesabaran. Mungkin korang rasa x kisah pun sorg cust mcm aku ni switch plan ke telco lain. Ingat, bila sorg cust mula switch telco, it means ur business will slowly goes down. Someone will agree with me and switch to other telco. Me and my other 2 friends for sure will switch telco. Dont u think others who read my complaint will not get influenced by it? Something u should thinking off. Bye
wanlin Send email
 
Feb 9, 2018

Gangguan line celcom

Dah seminggu mobile network celcom tiada, tak boleh nak buat urusan keja yang perlukan panggilan masuk dan keluar..harapkan guna wifi tm kat rmh dan pejabat, tolong atasi secepat mungkin
GST turun harga barang kakak dia!!! Send email
 
Feb 3, 2018

Cara berkesan untuk pengguna Celcom

Hello brother2 sister2. 1 cara nak ajar anda semua tentang line internet celcom yang totally bullshit dan asshole. Kita ramai2 call operator service celcom, lepas tu tanya kat operator tu soalan macam ni. "Macam mana saya mahu tukar ke telco ya? Saya nak jump dari celcom ke telco yang lain. Btw saya nak guna lagi number ni. Just tukar telco je." Confirm mengelibas operator tu buat kerja. Lagi satu, call korang tu direkod. Bila ramai buat macam tu, lagi cepat management celcom quit. Lagi cepat celcom bankrup lagi bagus. Pupus terus celcom dalam hidup rakyat. Peace.
Nurulaziz Send email
 
Feb 3, 2018

LINE SLOW!

Dulu tak ada pn masalah mcm ni.. dah kenapa celcom? Dah nak tutup telco ke? Jual internet mahal2 dahtu buat masalah camni.. dulu kemain celcom la laju sekali dkt area rmh sy ni.. skrg? Nak tunggu lagi sbulan baru intrnet hbis dgn line slow mcm ni matilanak.. bosanlaa wei.. dhla intrnet mahal slow plk tu.. tlg la celcom!! Tlg atasi mslh ni cptttt
Nurulaziz Send email
 
Feb 3, 2018

line internet slow

Apesal line celcom slow sngat skrg ni? Dulu kemain lagi laju.. Asyik buff je bosanlah cemni.. jual internet mahal2 orang beli dahtu jadi cemni.. pehal ni oitt.. dulu sayangg sgt nk tukar nmbor sbb celcom best, skrg aderghlaa.. seganlah! Nk tunggu lagi sebulan baru internet habis dengan slow2 cemni matilanakk.. penat oiii.. dahla malam2 je masalh.. kalau mmg area sy ddk ni line mmg bermslh dari dlu tu xpelh.. xheran sgt.. mslhnya dlu xde pn mcm ni? Knpe ni celcom? Dah nk tutup telco ke ? Byk sgt ni mslh 😌 tlg laaa baiki cepat2...
mhmd Send email
 
Feb 2, 2018

Celcom Phone Care

Jangan percaya Celcom. Celcom kuat menipu.
Saya kena tipu hidup-hidup dengan pakej Phone Care / Swap yang ditawarkan Celcom Center. Pekerja Celcom yang offer pakej ni kata boleh tukar bila-bila masa, tanpa syarat.

Selepas setahun langgan pakej ni bayar bulan-bulan, saya bercadang nak tukar phone. Bila sy call kata nak tukar phone, beribu alasan yang diorang berikan untuk mengatakan saya tidak layak untuk tukar ke phone baru. Ini sangat bercanggah dengan apa yang pekerja Celcom briefing kan kpd saya semasa saya beli phone di Celcom setahun sebelum tu.

Kemudian, sebab tak puas hati, saya buat aduan di MCMC. Beberapa minggu kemudian Celcom call saya bagitahu boleh tukar phone tapi tanpa pilihan. Saya dapat phone yang saya tak minatpun colornya dan berbeza storage.

Lebih teruk lagi, saya dapat set Refurbished ! Ya, bukan new phone ya, semua pelanggan celcom care jangan ingat anda akan dapat telefon baru. Semua akan dapat set refurbished (Phone yg dihantar semula ke kilang utk dibuat semula / dibaiki part2 yg masalah dalamnya, body phone diperbaharui semula utk dijadikan 100% seperti baru.)

Kemudian bulan 6 saya batalkan langganan Phone Care Swap ni sebab rasa tertipu. Bulan 7 saya masih perlu bayar langganan, saya call diorang kata itu bulan last sebab masih dalam proses pembatalan. Bulan 8 dan 9 saya busy tak sempat nak check bill. Bulan 10 saya check bil, langganan masih ada !!! Jadi bulan 6,7,8,9,10 saya masih membayar langganan bodoh ni !

Akhirnya setelah memaki hamun di Page Facebook Rasmi Celcom, aduan ke MCMC, dan berpuluh-puluh call, saya berjaya tamatkan langganan tu.

Banyak lagi kisah disebalik tu seperti staf yang angkat phone berpakat sesama mereka untuk menipu dan dikantoikan sendiri oleh staf mereka, mereka delete post facebook berkenaan Phone Care selepas saya komen diorang menipu, semua jadi kenangan buruk dalam hidup saya.

Jadi sesiapa yang nak langgan Celcom, beringat, tak perlu langgan, jangan langgan Celcom Phone Care. Indah khabar dari rupa. Tidak berbaloi dan menipu semata-mata untuk keuntungan di pihak mereka sahaja.
mhmd Send email
 
Feb 2, 2018

Celcom

Jangan percaya Celcom. Celcom kuat menipu.
Saya kena tipu hidup-hidup dengan pakej Phone Care / Swap yang ditawarkan Celcom Center. Pekerja Celcom yang offer pakej ni kata boleh tukar bila-bila masa, tanpa syarat.

Selepas setahun langgan pakej ni bayar bulan-bulan, saya bercadang nak tukar phone. Bila sy call kata nak tukar phone, beribu alasan yang diorang berikan untuk mengatakan saya tidak layak untuk tukar ke phone baru. Ini sangat bercanggah dengan apa yang pekerja Celcom briefing kan kpd saya semasa saya beli phone di Celcom setahun sebelum tu.

Kemudian, sebab tak puas hati, saya buat aduan di MCMC. Beberapa minggu kemudian Celcom call saya bagitahu boleh tukar phone tapi tanpa pilihan. Saya dapat phone yang saya tak minatpun colornya dan berbeza storage.

Lebih teruk lagi, saya dapat set Refurbished ! Ya, bukan new phone ya, semua pelanggan celcom care jangan ingat anda akan dapat telefon baru. Semua akan dapat set refurbished (Phone yg dihantar semula ke kilang utk dibuat semula / dibaiki part2 yg masalah dalamnya, body phone diperbaharui semula utk dijadikan 100% seperti baru.)

Kemudian bulan 6 saya batalkan langganan Phone Care Swap ni sebab rasa tertipu. Bulan 7 saya masih perlu bayar langganan, saya call diorang kata itu bulan last sebab masih dalam proses pembatalan. Bulan 8 dan 9 saya busy tak sempat nak check bill. Bulan 10 saya check bil, langganan masih ada !!! Jadi bulan 6,7,8,9,10 saya masih membayar langganan bodoh ni !

Akhirnya setelah memaki hamun di Page Facebook Rasmi Celcom, aduan ke MCMC, dan berpuluh-puluh call, saya berjaya tamatkan langganan tu.

Banyak lagi kisah disebalik tu seperti staf yang angkat phone berpakat sesama mereka untuk menipu dan dikantoikan sendiri oleh staf mereka, semua jadi kenangan buruk dalam hidup saya.

Jadi sesiapa yang nak langgan Celcom, beringat, tak perlu langgan, jangan langgan Celcom Phone Care. Indah khabar dari rupa. Tidak berbaloi dan menipu semata-mata untuk keuntungan di pihak mereka sahaja.
Huhuhak Send email
 
Feb 2, 2018

Slow kenapa. Aduhhh.

Line skrg mcm teruk knp sejak 2 mggu ni. Game langsung xboleh masuk. Pastu tetiba no service. Kena tutup data. Restart fon baru ada balik. Sbelum2 ni okey ja. TLONG AMEK TINDAKAN SEGERA sbb ramai kwn tgh nak hasut tukaq telco lain. Terima kasih
keri09 Send email
 
Feb 1, 2018

LINE CELCOM NO SERVICE

Line celcom hari ni kenapa?? asyik no service je.. dari pagi sapai sekarang xok.. bukan nak bagi notis awal-awal..banyak kerja tergendala ..dear celcom please take fast action la.. and improve your service immediately..
keri09 Send email
 
Feb 1, 2018

LINE CELCOM NO SERVICE

LINE CELCOM KAT SHAH ALAM GHARI NI KENAPA?? DARI PAGI ASYIK NO SERVICE..BUKAN NAK BAGI NOTIS AWAL2..BANYAK KEJE TERGENDALA LA..
Sidwunan Send email
 
Jan 31, 2018

Slow macam siput babi

Line area kota marudu slow 4g putus2..tukar line 3g haram jadah langsung x jalan.download file 90mb 1jam tunggu,apa hal ni!
Yiwentay Send email
 
Jan 29, 2018

Internet service very very bad

Why the internet service at Genting Highland so slow?
Until cannot log in even FB.
Not only today, already more than 2 weeks.
For what we pay money for every month but network service cannot use!!
Sometimes WeChat massage also can’t receive.
Please follow up and give me reply.

Internet service very very bad

langkawi kecewa Send email
 
Jan 23, 2018

line 4g mamcam haram jadah

tolong la celcom. tolong la jangan upah lembu buat kerja. buang la staff lembu. cuba pakai rakyat malaysia jadi staff. ke celcom sekrang dah tukar x jual telco. celcom dah jadi penternak lembu ke apa. tolong buat press conference kalau celcom sudah tukar bisnees. senang rakyat malaysia tukar telco lain. makin lama pakai celcom sudah makin teruk prestasi line disini. saya doakan celcom bangkrap dan saya haramkan hasil celcom yang telah diambil tetapi perkhismatan tidak memuaskan. saya haramkan dunia dan akhirat pekerja-pekerja celcom yang makan hasil duit saya bayar perkhidmatan yang teruk ini.
alancheong Send email
 
Jan 22, 2018

sloooooooooooowww connectivity

very bad connection since the morning
a 30-45min process took 3.5hrs to complete
pages take ages to load
particularly bad for local sites and pages
foreign sites and pages load relatively quicker, but still not up to par
Ghost Hunter Send email
 
Jan 19, 2018

LINE MACAM HARAM

Tolong la Celcom woi, berapa lama lagi line nk problem??? Nk tunggu sampai pelanggan tukar telco lain ke??? Pikir la sikit, ape guna buat data kalau macam xde data, bodoh ke apa?? IMPROVE YOUR SERVICES
Black Hunter Send email
 
Jan 18, 2018

LINE MACAM SIPUT

Tolong la Celcom woi, kalau dah hari-hari line tak ada, susah la wei, memang nak suruh pengguna bla guna telco lain ke? Iklan nak gempak, servis cam haram. Pikir la sikit, kau ingt org topup, beli data tu utk hiasan je ke? Nama je 4G, G tu ape? Gampang??
Maxsciem Send email
 
Jan 8, 2018

Line internet mcm celaka

Aku hairan lar ngan celcom bodoh nih, stiap hari bukan setiap bulan slalu dlm pkl 0000-0200 mesti line internet putus. Aku bayar daa lar mahal tapi servis mcm cilaka bodo lagi. Bila aku lodge report diaorg ckp line ok. Menyusahkan hdup pengguna ja. Nak kata diorg tukar timing x jugak sbb aku daa buat combine data pagi mlm. Lahanat btul
hairulidzuan Send email
 
Jan 8, 2018

Servis Celcom mengecewakan

Dah msuk 3 bulan servis 4g celcom tak seperti apa yg digambarkan...line slow kadang2 xde langsung...byk kerja2 yg tertangguh sebab masalah ni...harap dpt ambil tindakan segera sblm celcom hilang pelanggan...
misswho Send email
 
Jan 8, 2018

CELCOM POOR INTERNET CONNECTION

Wasting my money buy the add on late night data but cant even use the data. This slow connection happened almost everyday..and even i have lot of data..but fcking slow connection.. its as if i have no data at all. Im gonna stop using celcom if this still happened. Im staying in kuala lumpur.. area coverage is not an issue. Your service is the problem. Please fix it.
misswho Send email
 
Jan 8, 2018

Poor internet connection

Im staying at old klang road and my internet connection were poor. It is happened every day.. even i do the add on late night with lot of data.. still useless!! I cant even watching a single movie without long buffering and etc. It wasting my time and im so disappointed! I am wasting my money
... hoping to enjoy the add on late night data,,, very useless and wasting money!!! Not worth it!! Even u give 100g also not worth it if the line very slow and im not staying at kampung which i know might have some internet connection issue. Im fcking staying at old klang road!! Lol.
fazlie158 Send email
 
Jan 4, 2018

Celcom 4G internet speed too slow

4G speed too slow. Internet speed using 4G very slow, feel like using 2G. Sometimes even cannot open website. Open Youtube but keep loading for a long time.
andynkp Send email
 
Jan 3, 2018

poor connection when playing mobile legend

what happened to celcom? i have poor connection into mobile legend games since 30 dec 2017 until today without improvement. it is same either indoor or outdoor. No issue with other telecom services like digi and maxis. please fix this or else i would consider to switch company.
irene98 Send email
 
Dec 25, 2017

SLOW

I thought it was the area problem but nope, surprise motherf*cker! I am now in another state and the line is still bloody slow like hell. Other users of Celcom also experienced the same thing. It's not the hardware or area, it's freaking CELCOM.

Because of this miserable line, I can't even upload my works properly and lost it all from the cloud storage...several online purchases also faced problems because of the stupid line. Checking in for flights also faced major errors.

Cibaiiiiiiiiiiiiiiiiii
rohimah Send email
 
Dec 25, 2017

Credit lost after reload

When I reload, message kata successful reload and baki ada so and so. The minute nk subscribe to internet, tiba-tiba baki hilang. So try reload lagi, dapat balik baki, tak sampai satu minit. Baki hilang semula. Dah banyak kali jadi. Dah complain tp as if no action taken.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    OPPO - OPPO F9 STOLEN
    Your name: Jastene T. Ramos Address: Calamba, Cabadbaran...
    POS MALAYSIA - ER700753177MY
    Hi! Item received by Izuan from ECPC Subang Jaya. Macam...
    Cargotec Terminal Solutions Malaysia Sdn Bhd - Illegal employment of Bob Dunablin
    I hereby withdraw my complaint "Illegal employment of...
    McDonalds /Caspers Company - Rude employee 8:20 AM 12-16-18
    Ordered a Med. DR. pepper with extra ice the person was...
    Skansen Kennel - Long time customer
    We purchased 2 giants and 1 standard from Skanson Kennels....
    Multichoice DSTV - My account disconnected for no reason
    It is almost three weeks that my account is disconnected....
    Green Dot MoneyPak - Ready to start class action lawsuit against...
    I am ready to begin a class action lawsuit against...
    ABC Good Morning America - MICHAEL STRAHAN
    HOW CAN A MAN WITH NO TALENT,BE MAKING SO MUCH...
    microsoft*store msbill.info wa - Charged
    IMy Wells Fargo debit card was charged $6.99 on 12/17/2018...
    DRI*ADOBE SALES SHANNON, CO. IE - Request for cancellation
    I ask for cancellation transaction from my credit card end...

    Recently Updated Complaints

    OPPO - OPPO F9 STOLEN
    Your name: Jastene T. Ramos Address: Calamba, Cabadbaran...
    POS MALAYSIA - ER700753177MY
    Hi! Item received by Izuan from ECPC Subang Jaya. Macam...
    Cargotec Terminal Solutions Malaysia Sdn Bhd - Illegal employment of Bob Dunablin
    I hereby withdraw my complaint "Illegal employment of...
    McDonalds /Caspers Company - Rude employee 8:20 AM 12-16-18
    Ordered a Med. DR. pepper with extra ice the person was...
    Skansen Kennel - Long time customer
    We purchased 2 giants and 1 standard from Skanson Kennels....
    Multichoice DSTV - My account disconnected for no reason
    It is almost three weeks that my account is disconnected....
    Green Dot MoneyPak - Ready to start class action lawsuit against...
    I am ready to begin a class action lawsuit against...
    ABC Good Morning America - MICHAEL STRAHAN
    HOW CAN A MAN WITH NO TALENT,BE MAKING SO MUCH...
    microsoft*store msbill.info wa - Charged
    IMy Wells Fargo debit card was charged $6.99 on 12/17/2018...
    DRI*ADOBE SALES SHANNON, CO. IE - Request for cancellation
    I ask for cancellation transaction from my credit card end...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username