Log inRegister
Submit Complaint

Celcom

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Celcom

Nadzeri Send email
 
Apr 17, 2018

Line internet problem

Line internet problem di KBN Maran..mohon periksa segera tower di kbn maran
Maie Twinsjohor PA Send email
 
Apr 17, 2018

Celcom sial

kenpa sjak akhr2 nk line mcm sial...tak menentu...nk tgj youtube sgkut...fb sgkut...nk main game sgkut...sglnya...mcm sial...data mericik...tpi line mcm sial...tak ad pendirian...mcm hanat...babi celcom...stress...esok ak tkr line lain...sial
Maie Twinsjohor PA Send email
 
Apr 17, 2018

line celcom tak menentu...mcm sial

ak nak tnya dgn celcom ni...ape sal sejak ni line tak menentu...nak main game...sgkut²...tgk youtube...stuck....ak bli mhl²...bkn murah...siap topup...mcm celaka...baik ak pakai mxis...mcm haram lah ak tgk....siallll
Celcom**** Send email
 
Apr 16, 2018

Tukar handphone?

CIBAI punye CELCOM..ko ingat aku tak bayar service ko ke..menyirap aku dengan line SHITT..line slow!!GPRS kadang NO SERVICE!! Aku call costumer service..tanye asal line teruk..cik celcom tu pon tanye..area mana? Line awak je ke yang slow? Aku pon cakap YE..line aku slow dan ada lagi..aku cakap la asal line 4G tapi 1or2 bar??cik itu pon try settle kan masalah aku..borak punye borak..CELCOM tak dapat detect aku pakai henpon apa! Kiranya dia nak cakap henpon aku ni problem..okay lagi..aku pon tanye..habis tu macam mana??cik tu suruh aku tukar henpon!! Oiiii CELCOM..ko ingat harga henpon tu sama ke dengan harga sim KO haaa.. BAIK ko cakap suruh tukar ke MAXIS atau DIGI atau lain lagi la..kalau tukar henpon pon line macam SIAL buat apa gilerr!!!
Hock Hean Hui Send email
 
Apr 16, 2018

line down

since this morning, we can't make any call event line is 4GB . Hope improve the services immediately.
Thanks.
lee91 Send email
 
Apr 9, 2018

line celcom sangat terok

TOLONG!!!!
PERBAIKI DAN NAIK TARAF LINE SECEPAT MUNGKIN
KAMI BAYAR UNTUK DAPAT KAN DATA,BUKAN FREE
TAPI LINE NYA MENGALAH KAN SIPUT ...
APA MASALAH SEBANARYA CELCOM NIE
SEMUA PROMOTION GEMPAK -GEMPAK..TAPI HUJUNG NYA MELINGKUP...
DEKAT KAMPUNG SEBELAH SEMUA DAH 4G..KAMPUNG SAYA,PAKAI LAH LINE H OR H+..TERKUIL KUIL DEBUANT NYA...JANGAN LAH MEMILIH SANGAT. .DEKAT KAWASAN BANDAR BERDESUP LINE NYAA...SAMPI KAMPUNG KEJE LOADING 24 JAM...JANGAN MEMILIH BULU SANGAT..
SEBELUM KAMI RAMAI RAMAI TUKAR KE TELCO LAIN
LAGI 1...ADAKAH PERLU UNTUK TERIMA 10 ADUAN BARU PIHAK CELCOM NK PERBAIKI...
TOLONG AMBIL TINDAKAN DENGAN SEBERAPA SEGERA
(LEE_91)
Muhammad Adam Send email
 
Apr 8, 2018

Throttled data

Hi, I'm a Celcom First Blue user. Why am i not receiving the full pleasure of my data? I've paid the monthly payments but still i am throttled...please do something celcom (0196057775)
Adrian.S Send email
 
Apr 7, 2018

Slow Mobile Data

Recently, Celcom service (mobile data service) is extremely bad. The internet speed is slow no matter indoor or outdoor. A stable internet speed is what customers pay for, but in return Celcom provide slow internet speed (disconnected from the internet sometimes). I will definitely change to other operators if the problem is not being settled.

Celcom, Brand of Disappointment.
Nel Send email
 
Apr 6, 2018

Overcharge

I have change to maxis from Celcom due to uncountable bad experience, I try to settle the outstanding fees, but I unable to check the bill online, I didn't receive any letter for any fees, I try to walk in to celcom centre but they told me unable to check, it's like a treasure hunt course, tough and a lot myth to solve.
Finally able to call them and they said they charge me one month postpaid fees instead of pro-rated for 4 days. Was been threaten, if u don't pay, be prepared to be blacklisted in Ctos.
Zulutango Send email
 
Apr 6, 2018

4G CELCOM SLOW, X SEPERTI YG DIHARAPKAN... MACAM SIPUT

Saya pengguna celcom gold nk komplen sikit ttg mutu perkhidmatan internet celcom 4G di Gemas Negeri Sembilan teramatlah slow mcm 2G....bayar mahal servis macam harammmm...pihak celcom please tgk2 kan kot2 ade ape2 problem ke ape ke atau celcom ni menipu customer dr segi internet
haqimzamzuri Send email
 
Apr 5, 2018

line slow . babiii

Aku nk complain psal line , slowww nk mmpusss .Semalam aku ada urusan penting nk kene settle . kau tahu ape yg jadi? . data hilangg . Babi betull punye syrikat rangkaian . aku punye urusan postpone abis . BODOHHHH ANJING LAUNCAU . bukan sekali dua jdi mcm2 ni , byk kali kot babi .Aku sabar j .tapi kli ni sabar aku hilng . abis urusan tergendala .Citer arini pon sama la . langgan yng bulanan sia2 j anjing , line macam babi . nk main game pn x blih , sosial media yang post smlm lgi .loading manjangg . tahniah berniaga macam babi . mkn la duit haram . BODOHHH .tukar digi ke maxis ke lagi baik r taikkk .sialllll!!!
bakrim Send email
 
Apr 3, 2018

Rebate 6% gst

Salam..dan hai just nak kongsi sapa2 disini pernah topup Rm9.43 je dan rebate 6% tak pernah dapat,saya juga penguna maxis setiap kali top mesti ade akan sms bg tau 6% gst telah dimasukakn..29/3/2018 sy telah complaint ke celcome service center melalui email.tau tau hari ni 2 april 2018 rm 4.32 rebate telah dimasukkan ke dlm acc sy.ok lah tu rm.4.32 ikut2 kan lebih dr itu sbb sy mengunakan celcome hampir 1 tahun.sy pn tak faham cara pembayaran 6% gst bg telco celcome ni mcmc mn.sy nak tgk next reload mcm mn? Takkan setiap kali topup nak kene complaint br dapat. Klu sy yg bersalah tlng btulkan..
bakrim Send email
 
Apr 2, 2018

Rebate 6% gst

Salam..dan hai just nak kongsi sapa2 disini pernah topup Rm9.43 je dan rebate 6% tak pernah dapat,saya juga penguna maxis setiap kali top mesti ade akan sms bg tau 6% gst telah dimasukakn..29/3/2018 sy telah complaint ke celcome service center melalui email.tau tau hari ni 2 april 2018 rm 4.32 rebate telah dimasukkan ke dlm acc sy.ok lah tu rm.4.32 ikut2 kan lebih dr itu sbb sy mengunakan celcome hampir 1 tahun.sy pn tak faham cara pembayaran 6% gst bg telco celcome ni mcmc mn.sy nak tgk next reload mcm mn? Takkan setiap kali topup nak kene complaint br dapat. Klu sy yg bersalah tlng btulkan..
DJI Send email
 
Apr 1, 2018

UN-SUBSCRIPTION FEES

In March statement I received an extra charge indicated "MOBILE CONTENT SERVICES" of an amount RM15.00, therefore i called up the free toll to check, and it said the charges were subscribed with a "GAMEHERO" from CELCOM, and we definitely did not subscribe and have no knowledge of it.

I hereby attached SMS messages we received and weekly having an auto-renewal RM3.00/1 week, and the March 18 mobile statement for your reference, is unethical for CELCOM to do business in such way.

I need an immediate response and explanation, please do waive off the charges.

Please provide the compliant contact center number, I need to send a personal message or email.

From,
UNHAPPY CELCOM USER

UN-SUBSCRIPTION FEES UN-SUBSCRIPTION FEES UN-SUBSCRIPTION FEES UN-SUBSCRIPTION FEES UN-SUBSCRIPTION FEES UN-SUBSCRIPTION FEES UN-SUBSCRIPTION FEES UN-SUBSCRIPTION FEES

Meichan Send email
 
Mar 27, 2018

CREDIT BALANCE DEDUCTION

I just fill my top up RM10 yesterday to renew my weekly late night internet and as usual sms will notify me that it's been renewed, since I feel so sleepy I didn't bother to check if the data is there and today I check my subscription *118*1*1*3# unfortunately there's no late night internet weekly, I'm wondering where my RM7 went to- did celcom accidentally charge me? if I'm charged because of my credit advance then why my credit advance only get cut by RM2+? My credit balance left now is RM0.

Celcom user : 0198958466

CREDIT BALANCE DEDUCTION

Meichan Send email
 
Mar 27, 2018

CREDIT BALANCE DEDUCTION

I just fill my top up RM10 yesterday to renew my weekly late night internet and as usual sms will notify me that's been renewed and since I was feeling sleepy I didn't bother to check if the data there, so today I check my subscription *118*1*1*3# and unfortunately there's no late night internet weekly, I'm wondering where my RM7 went to- did celcom accidentally charge me? If I'm charged because of my credit advance then why my credit advance only get cut by RM2+? My credit balance left now is RM0.

CELCOM USER :
0198958466

CREDIT BALANCE DEDUCTION

andywong Send email
 
Mar 25, 2018

Illegal data roaming charges by CELCOM

I am writing to complain about the roaming charges for a total amount of RM310.37 CELCOM charged me for the month from December 2017 to February 2018.

The roaming charges were imposed while I was in Johor Bahru, Malaysia. Although I have forwarded my PASSPORT to prove that I was in Malaysia at that time and also confirm that I have switched off the data-roaming setting on my phone, yet CELCOM refuse to grant me a full rebate. All they say is the roaming charges are valid. That is their standard reply to customers who are complaining about this problem. How on earth can they impose roaming charges when I am not using my phone in overseas? They don't consider the proof I have submitted. The worst part is I get to know that CELCOM practice double standard. My colleague who experienced the same issue got a full rebate. THIS IS NOT FAIR TO ALL CELCOM CUSTOMERS.

Another friend who is a MAXIS customer got his full rebates for the same problem.

It is time to boycott CELCOM.


Regards,
A CELCOM Customer
0124080625

Illegal data roaming charges by CELCOM Illegal data roaming charges by CELCOM Illegal data roaming charges by CELCOM

hanifhanaphi Send email
 
Mar 25, 2018

Line macam haram

Aku langgan internet 4gb dengan harga RM5 untuk satu hari.Last last tak boleh guna langsung data tu.Aku ingat nak try download game.Tapi nak bukak play store pun tak boleh.Woi Celcom ko ni memang suka cari duit haram ke.apasal aku bayar Rm5 tapi tak boleh pakai pun internet.Tapi kadang 2 internet ko laju pulak.wei tolongla baiki sikit line tu.Menyampah aku nak pakai celcom ni.kau buat la macam2 promo tapi kalau masalah line ni pun tak boleh selesai.Korang tutup company jelah.berlambak lagi syarikat telefon yang lebi baik.takpe la celcom.nanti aku tukar u mobile pulak.makin kurang la customer ko.
Iqbal0837 Send email
 
Mar 23, 2018

Line lembap

Aku Dari dulu sampai Skang sabar je ngan line celcom.line dh la lembap gile babi.nk main game pon Susah tau.dh la topup 10 ringgit,beli mingguan tapi tk dpt yg 4GB.tengok tengok duit aku tolak ngan line tk dpt walaupon 2GB😠😬
zahar1971 Send email
 
Mar 23, 2018

beli data internet mingguan

saya telah beli data internet minggguan celcom pada 21 Mac 2018 dan telah tolak dari credit saya
tapi sampai sekarang tak dapat data internet...
ini bukan 1st time kena
tolong betulkan keadaan ini dan jangan bagi pelanggan lari
Jokershail Send email
 
Mar 22, 2018

Data line celcom

Sumpah mcam haram sial celcom ni, terbaik ? Laju ? Hebat ? Pale buto lah celcom. Kadang je laju . kadang mcam sial slow . paling babi nya tengah emergency tiba2 data hilang and paling sial line2 sekali hilang . buat line celcom tu elok sikit lah ni kalau asik data hilang line hilang no service baik kau tutup je company celcom ni lebih bagus . aku tukar ke umobile atau maxis lebih elok dari celcom anjing mcam ni . buat line kata laju bagus lah tapi sikit pun tak puas . menyusah kan je . ape ke patot orang tngah emergency apa semua time tu lah line nak hilang apa . eh tutup jelah company celcom kau tu kimak . celcom ke xpax ke buat lah promosi berape bnyak pun berapa murah pun tapi kalau line tu mcam sial jgak baik tutup je company kau !
Ghost Hunter Send email
 
Mar 14, 2018

Line Macam Haram

Guna data, bayar mahal2, tapi slow nak mampus, baik aku pakai basic internet je. Sumpah bazir duit, subscribe data tapi macam tak ada function, nk layan internet susah, media social (Dah aku buat data utk bende tu) pastu yang paling bangang, nk buat kerja pon tak boleh, susah la macam ni. Cuba la naik taraf sikit Celcom, problem banyak sangat. Kalau susah sangat just shut down je senang. Tak payah nak sibuk2, buat semak
plainjane Send email
 
Mar 14, 2018

Data

Beli Rm30 data utk 5GB dpt promo free 10GB basic internet utk tiga hari..bila tengah syok layan yotube bagai cek data..free 10GB basic internt msih tk digunapakai instead badic internet 5GB tubdah berkurang..alahai..apanda kadi dengan service celcom di tahun 2018 ni?Semakin teruk..dah 11 tahun guna celcom tpi ni pertama kali secice celcom teruk..sangat mengecewakan.
Meor Send email
 
Mar 14, 2018

Mobile data

Waste of my money for buying internet data..... Soooo puking slow like using basic internet =_=……I'm gonna change to umobile, tq for ur worst plan, celcom
Qingzhu Send email
 
Mar 11, 2018

Lost of signal coverage

Was a hotlink user back then, just changed to xpax last november. I never regret my choice, the data plan is good, the connection is superb. Just one problem I would like to bring up is that there's still a certain place in my village that has no celcom line when there has it before. I wish it to be fixed, Celcom. The location is at KG. Telupid Sabah.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Pfizer Tetracycline - Julie Yanush
    I was a very sick child. Penicillin rendered me unable to...
    UDR Management - OVER CHARGES, unresponsive, harrassment
    HI , I’m A resident at one of the properties in marina...
    KFC Malaysia - Perkhidmatan perlu diperbaiki
    1) Staf perlu lebih mesra pelanggan dan murah senyuman,...
    Harbor Breeze Ceiling Fan - Knocking noise
    Our fan constantly has a knocking noise. Tried to...
    McDonald's malaysia - Late and wrong Delivery
    Ordered at 10am, hoping they can deliver at 12pm. Added...
    POS MALAYSIA - item pending at klia transit hub
    please send my parcel as soon as possible. it's very...
    POS LAJU MALAYSIA - PARCEL TAK SAMPAI
    DAH 3 HARI BARANG MASHI DI HUB KLIA. HARAP PIHAK POS LAJU...
    Parcel - No delivery service. Pos official website no update
    Parcel CD344012252 dah diterima. Itupun penerima datang...
    Bunnings - Bunnings "customer service?"
    I was in the Bunnings store at Marion (Adelaide) today of...
    Bunnings Hardware - Bunnings "customer service?"
    I was in the Bunnings store at Marion (Adelaide) today of...

    Share this site with others

         
          

    Recently Updated Complaints

    Pfizer Tetracycline - Julie Yanush
    I was a very sick child. Penicillin rendered me unable to...
    UDR Management - OVER CHARGES, unresponsive, harrassment
    HI , I’m A resident at one of the properties in marina...
    KFC Malaysia - Perkhidmatan perlu diperbaiki
    1) Staf perlu lebih mesra pelanggan dan murah senyuman,...
    Harbor Breeze Ceiling Fan - Knocking noise
    Our fan constantly has a knocking noise. Tried to...
    McDonald's malaysia - Late and wrong Delivery
    Ordered at 10am, hoping they can deliver at 12pm. Added...
    POS MALAYSIA - item pending at klia transit hub
    please send my parcel as soon as possible. it's very...
    POS LAJU MALAYSIA - PARCEL TAK SAMPAI
    DAH 3 HARI BARANG MASHI DI HUB KLIA. HARAP PIHAK POS LAJU...
    Parcel - No delivery service. Pos official website no update
    Parcel CD344012252 dah diterima. Itupun penerima datang...
    Bunnings - Bunnings "customer service?"
    I was in the Bunnings store at Marion (Adelaide) today of...
    Bunnings Hardware - Bunnings "customer service?"
    I was in the Bunnings store at Marion (Adelaide) today of...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username