Log inRegister
Submit Complaint

KFC Malaysia

Malaysia

Consumer complaints and reviews about KFC Malaysia

Sandra96 Send email
 
Oct 21, 2018

Bad delivery service

Tadi sy buat panggilan telefon untuk delivery service, tapi malangnya staff yang angkat panggilan sangat-sangat kurang ajar dan tidak beradap! Sy bagitahu alamat sy elok-elok, tp dia siap marah-marah sy sebab dia keliru alamat sy di mana. Area sy di Kota Samarahan, Sarawak, tapi yg jawab panggilan adalah HQ di semenanjung. Sy sudah bagi alamat dengan detail di Desa Ilmu, dia siap cakap lagi alamat sy dalam area UITM. Kalau nak bertekak pasal alamat, baik jangan buat service macam ni. Lepas tu dia boleh lagi tinggikan suara dia sebab tak dapat pastikan alamat. Kalau macam ni lah sikap staff kfc, sy tak akan berurusan dengan delivery service lg. Betul-betul menyusahkan dan membuang masa!!!!
Vas Deffent Jeinteei Send email
 
Oct 3, 2018

Bad Service was Serve for Service Tax We Paid

I Mr.Vasdeffend Jeinteei, I went to Alor Gajah KFC on 1st October to bought
KFC, since last year if i feel to eat KFC I bring my family to Tampin KFC or
Masjid Tanah KFC because lot of problem with your Staff who working in
night shift.
The problem that I face last night is, one of your Staff (FARIZAH), really not happy
the way she serve.
i. There lot of Fried Chicken we request it, that for other customer who going to come.
if really want please wait for 20 minutes. Before we leave the counter new Fried chicken
already arrived, why she say need to wait 20 minutes.
ii. Request to change the Fried Chicken which already pack, we open the package,
she say cannot you already touch the fried chicken.
iii. We request for Spicy but she say not enough have to mix with Original.
iv. When she return the balance there was short of 2 ringgit go and request for it.
This happen for customer front of we.
In this Alor Gajah KFC lot of problem if we buy a barrel 15pcs there was short of 2 to 3 pcs.
There was one time short of 5pcs.
WHY THIS TYPE OF BAD SERVICE WAS SERVE TO US, FOR THE SERVICE TAX WE PAY.
So hope positive action from KFC Management.
Vas Deffent Jeinteei Send email
 
Oct 3, 2018

Bad Service

I Mr.Vasdeffend Jeinteei, I went to Alor Gajah KFC on 1st October to bought
KFC, since last year if i feel to eat KFC I bring my family to Tampin KFC or
Masjid Tanah KFC because lot of problem with your Staff who working in
night shift.
The problem that I face last night is, one of your Staff (FARIZAH), really not happy
the way she serve.
i. There lot of Fried Chicken we request it, that for other customer who going to come.
if really want please wait for 20 minutes. Before we leave the counter new Fried chicken
already arrived, why she say need to wait 20 minutes.
ii. Request to change the Fried Chicken which already pack, we open the package,
she say cannot you already touch the fried chicken.
iii. We request for Spicy but she say not enough have to mix with Original.
iv. When she return the balance there was short of 2 ringgit go and request for it.
This happen for customer front of we.
In this Alor Gajah KFC lot of problem if we buy a barrel 15pcs there was short of 2 to 3 pcs.
There was one time short of 5pcs.
WHY THIS TYPE OF BAD SERVICE WAS SERVE TO US, FOR THE SERVICE TAX WE PAY.
So hope positive action from KFC Management.
Raikonen Send email
 
Sep 21, 2018

Service teruk

Service delevery yang teruk
Hantar ayam tapi tiada sos. Macam mana nak makan? Perlu keluarkan duit lagi untuk beli sos sebab nak makan ayam kfc?? Kfc larkin perdana memang tiada sos ke????
Kalau macam ni servicenya sampai bila-bila kfc tak akan naik... ! Sila ambik tindakan dan selesaikan masalah kecuaian service kfc. Sudah banyak kali berlaku hantar ayam tapi tiada sos..!!
P101 Send email
 
Sep 14, 2018

Food poisoning

My kids had cheesy wedges at noon. I had snack plate
Half an hour after eating the wedges my daughter complaint of nausea and didn’t feel well and started vomiting

My son started vomiting in the evening
That was the only food they had shared
Highly suspecting that the wedges causing the food poisoning
My kids had to see a dr and tmr we’re having plans to have holidays in Singapore. This is affecting our holidays with bad experience with KFC
Saiful Adli Send email
 
Sep 13, 2018

KIPAS ROSAK

Sejak awal tahun 2018 hingga kini sudah masuk akhir tahun 2018 semua kipas di luar premis KFC cawangan AEON Mall AU2 @ Setiawangsa,Keramat,Kuala Lumpur masih lagi rosak.PERBAIKILAH SECEPAT MUNGKIN.TINDAKAN AMAT SEGERA. Lagi satu no. pin Wi-Fi sering kali bertukar.MENYUSAHKAN PARA PELANGGAN SETIA & TETAP.Janganlah berkira benar bila nak bagi perkhidmatan percuma.Saiz ayam sudahlah semakin kecil harga semakin mahal.TIDAK BERBALOI LANGSUNG ! MENJEJASKAN NAMA BAIK & REPUTASI KFC !!!
guandi1998 Send email
 
Sep 11, 2018

Late for the delivery

11 September 2018 (Wednesday), I order KFC at 6pm. During the conversation, my order will be arrive in 30 minutes. After that, I got a call from the KFC, the stuff mention about now is still raining and they said they want to send my order after stop raining. Until right now, I already wait for 1 HOURS. Then, I call to KFC again for asking where my order. But the staff from KFC still want me for waiting another 15 minutes. SO, CAN I KNOW HOW DOES KFC IMPROVE THEIR DELIVERY SERVICES. if that day is a raining, the delivery cannot be function is it? Can KFC give me a better response for this issues?
Justahuman Send email
 
Sep 11, 2018

Slow delivery

Kfc delivery ni srs lambat gila,hampir 1½ hr tunggu but still tak sampai² lagi
rosli790522 Send email
 
Aug 26, 2018

Staff cuai lupa buat order selepas bayaran dibuat

26/8/2018 10am-11am Kfc Puchong Prima.
Staff perempuan cuai selepas bayaran dibuat..Setelah tunngu 45minit order belum dapat. Selepas bertanya ke kaunter staff berkenaan mengatakan terlupa . Pada masa tersebut ada seorang maneger wanita bernama Sahsu tidak mahu bertanggungjawab dan tidak mahu meminta maaf atas kecuain staff dibawahnya. Aduan saya tidak dilayan dengan baik. Saya amat kecewa dengan sikap yang ditunjukkan. Moga pihak pengurusan kfc malaysia dapat memberi teguran kepada Staff tersebut..Harap Maklum..Sekian..
Azrul Malek Send email
 
Aug 24, 2018

ayam tak cukup kuantiti

17 Ogos 2018 jam antara jam 9.30 hingga 10.00 malam.

beli ayam 2 ketul, bawa pulang ke rumah hanya ada 1 ketul.
Akina Jovince Send email
 
Aug 17, 2018

CLSED DURING BUSINESS HOUR

Location of Branch: KFC attached with TESCO Bukit Tnggi, KLANG

On 16.08.18, at 9.05am i was planned to take away kfc breakfast, however so disappointed that their notice shown "CLOSED" with few staffs were mingled within the premise, I was on rush & never ask why they are closed

FYI, business hours as placed on their glass door is 8am-10pm.

My complaint was please do not misleading & wasting consumer time if your branch do not serve as per your business hour.

Dear KFC Malaysia, please train & give full SOP to your franchisee to act per your rules & regulations ( DO NOT shut your customer out where the suppose the business is on going.
Alfiee hakim Send email
 
Aug 1, 2018

Delivery

Knpe lama sngt nii dh nk dekat 2 jam tunggu makanan nii.. ..
IzzaM Send email
 
Jul 30, 2018

Pekerja kurang ajar dan management sesuka hati mengenakan caj

Salam. Disini sy ingin mbuat aduan berkaitan staff di KFC Jerantut agak biadap dan tidak mesra pelanggan. Semasa mgambil pesanan nada suara tinggi seperti marah. Sy meneruskan order dinner plate 2set dan beliau memaklumkan bahawa air gas (pepsi/strawberry dll) tiada kerana mesin rosak (mesin xblh kluar air), jadi mereka tukarkan kepada air ice lemon tea dan air manggo tetapi akan di kenakan caj. Sy bertanya kenapa perlu caj sedangkan set yg sy ambil memang ada air. Mereka marah dan berkata memang perlu kenakan caj. Sy berkata yg sy takkan bayar caj berkenaan lalu staff kaunter bersebelahan terus menengking dan berkata "bagi jelah air tu tapi letak ais penuh2, menyusahkan betul" sambil menjeling ke arah sy. Sy rasa pihak kfc jerantut xperlu caj untuk air ice lemon tea kerana kos nya kurang berbanding air pepsi. Jika 1 air dicajkan untuk 1 org maka cepat lah korg untung kan.Semasa sy makan pun staff tersebut pandang2 sambil menjeling. Sy juga terdengar mereka marah seorang pakcik ni ketika pakcik tu minta pinggan kepada staff tersebut. Tlg la pihak atasan ambil tindakan!! Jgn biar staff korang biadap cm tu. Kami ni pergi beli kat situ BAYAR taw. Bukan nya minta free. Lagi 1 masalah kt kfc tu bahagian order and bahagian pickup sesak sebab terlalu sempit.
FADZ89 Send email
 
Jul 26, 2018

Failed to deliver as order

On 25th July 2018 at 8.50 pm, I ordered thru your KFC delivery for 6pc tender and 2 large whipped potato and it was delivered at 9.20 pm. Unfortunately the delivery shortage of 3 pcs tender chicken. I make a call and the staff promise to sent the shortage item in 30 minute time but until now did not received as per order. Until now KFC fail to deliver. Hoping that this incidence won't happen to others customer as it will effect KFC name in future.

For your Reference:
Receipt Number: 101026951
Customer Name: Nor Fadzilah Binti Salamon
Contact Number: 017-3304413
mala96 Send email
 
Jul 16, 2018

pekerja kurang ajar

this happen in kfc indera mahkota 8 kuantan yesterday. the worker was so rude to my mom yesterday. the worker was not even smile and reply with kind.. just because we are indian her behaviour towards us so racist. i hope management can do something with their ethics and manners.. please do teach them how to react with customers.
Shanebose Send email
 
Jul 8, 2018

Broken Hose in Toilet

After visiting toilet my wife washed her hand and the tap had sharp wire protruding which cut her finger. She was bleeding and I told the branch manager. The branch manager said sorry.

There was no care taken to do first aid treatment and I was surprised by the staff and employees attitude.

In Australia we take care of our guests but in Malaysia KFC DONT CARE ABOUT CUSTOMERS... THEY ONLY LIKE TAKING MONEY.

Broken Hose in Toilet Broken Hose in Toilet

shairazi Send email
 
Jun 30, 2018

pelayan yang kurang ajar

30.june.2018 saya makan di restoran kfc bandar kimfung,Batu4 Sandakan Sabah.
TO JURAINIFAH. klau pun kamu tidak mahu senyum dengan saya please show me your good attitude. saya dtg saya mau makan. bukan mau tgok kurang ajar kamu. teda sapaan dan layanan sangat buruk. kami pelanggan dtg dengan mood yang bagus. jadi tidak berselera. PLEASE IMPROVE!
Kim402 Send email
 
Jun 24, 2018

The worst taste ever. Ayan berdarah, rasa minyak gamat

Pd 23/6/18 jam 10 mlm di kfc di medan jaya bintulu, family sy telah memesan 4 set nacho. Tp ayam yg kami dpt mempunyai rasa yg sgt sgt teruk, dgn bau yg kuat dan tak enak seperti minyak gamat. Ini kali kedua sy dpt ayam kfc di tmpt yg sama dgn rasa seperti minyak gamat. Bau nya cukup buat hilang selera, apatah lg rasanya. Sy faham kfc ni 24 jam guna minyak berulang, but I seriously think your management for the quality control is the worst sbb serve cust dgn ayam yg mempunyai rasa yg teruk. And I came at 10, bkn pukul 1 pagi ke kol 12 ke. Kami byr, bukan free. Kalau nak beri alasan sbb dibuka 24jam, jd sy rasa kfc dah boleh tukar mcm kedai biasa tutup pukul 10 kot. Dah lah kami tgu setengah jam utk dptkan ayam tu. Tp hasilnya, sy terpaksa berhenti mkn sbb bau spt minyak gamat yg kuat. Dah lah kami tgu ayam dlm stgh jam, dpt pulak ayam yg masih berdarah. Wow. Sy dah lebih 5 kali mkn menu nacho di Kuching dan ianya sedap, tp baru 2 kali mkn ayam kfc di bintulu medan jaya pd sepanjang syawal ni, setiap kali tu jgk dpt rasa ayam hangit bau minyak gamat. Kfc di medan jaya bintulu selalu dpt aduan yg teruk. Please solve this issue as soon as possible
Umae Send email
 
Jun 20, 2018

Kfc setapak sangat bermasalah

Dekat sini saya nak memberitahu bahawa kfc dekat setapak berhadapan cendol bakar ini menyediakan servis yang sangat teruk sekali seperti pekerjanya yang melimitkan pilihan kami dengan menyediakan menu yang sedikit mereka berkata bahawa semuanya kehabisan stok sedangkan staff mereka boleh menikmati menu yang kami pesan tapi mereka kata tiada,di tingkat atas pula terdapat seorang staff yang bernama HAYATI pekerja ini sangat la tidak beradab dengan menghempas kerusi meja ketika melaku pembersihan sehingga mengganggu keselesaan kami untuk menjamu selera saya berharap ada tindakan yang akan diambil diatas masalah yang sangat serious ini
ABD MUN'EM Send email
 
Jun 18, 2018

Potong barisan

Pekerja KFC Pontian membiarkan pelanggan memotong barisan. Sepatutnya servis didahulukan dengan orang yang lebih lama menunggu.
Cintailahi Send email
 
Jun 15, 2018

Staf kfc penipu

Hi.. Saya awang dari tumpat. Singgah untuk beli ayam untuk ibu 15/6/18 18:01(no order 477) Saya guna drive thru counter untuk cepat. Saya tanya berapa minit order saya boleh siap? Dia janji max 20 min.. Tapi saya nak yakinkan lg boleh cepat saya tanya lg semua yg saya order tu ready dah ada ke? Sebab saya tak nak kalau baru nak proses. Jawab nur syafiqah staf incharge bahawa semua ready. Hampir 20 min tunggu tak dpt lg my order saya pun masuk dalam beli kat counter biasa ( no order 515)selepas 10 min saya dpt myorder 515. Pergi kat kereta still order 477 tak kunjung tiba. Saya g tanya kat casher order 515.. Jam 18:55 baru saya dpt.. Hampir satu jam sehingga saya terpaksa bersusah payah baru dapat myorder awal td. Saya telefon puan asyikin manager untuk dapat kepastian. Tapi hampa dijawabnya casher time ambil order tak tahu pula stok tak ready dan habis .. Tunggu masak baru tp kereta lain yg dtg selepas saya berpuluh dah dpt order dorang. Kenapa saya dizalimi..ditipu
Farah hanim Send email
 
Jun 13, 2018

Out of service

Saya nak beli ayam nacho,staff suruh tunggu 25 minit.saya ok.sanggup tunggu sebab nakkan ayam nacho tu..setengah jam saya tunggu.last2 saya pergi kaunter tanya ayam nacho saya dah siap ke belum?staff cakap dah siap tapi katanya air set ayam nacho dah habis dan ditukarkan dengan milo.saya pon ok lah.saya dah dapat kotak ayam,saya check ayam yang saya dapat adalah ayam goreng biasa.saya tanya kenapa ayam saya biasa?sedangkan saya mintak ayam nacho.staff tu cakap ayam tu xbubuh crunchy.so??staff cakap kalau nk nacho kena thgu setengah jam.ingat saya x ade kerja lain ke nak tunggu lagi setengah jam!dahla xada kata maaf ke ape ke,muka xbersalah suruh kita tunggu lagi setengah jam!.memang fed up,sorry nak tunggu lagi..blah laa..ikutkan hati nak telangkup ayam tu atas kepala staff perempuan india tu.!.resit pon xbagi.
,
Natalie1213 Send email
 
Jun 7, 2018

Rude staff

The staff are so rude! And yes. Racist! But it looks like the KFC management is not doing anything against this kind of complaints. I just encountered a "no manner" staff at KFC batu pahat mall. We asked to change our chicken in a good way but they r being sarcastic by telling us, we don't know what thigh part is. When the thing was they gave us the breast part! They even laugh at us and made is look stupid. Even the manager at that branch didn't even do anything he just laugh with them. I was a crew way back then too. And i know how our company always remind us that "customer is always right. But the food chains now are way too different. The staff now think so high of themselves and they thought "they" r always right. So we better listen to them rather than they listen to us. This is so frustrated! But still we customer still didn't get any response or feedback from the KFC customer care.
Qurratu Aini Send email
 
Jun 7, 2018

PESANAN TIDAK TEPAT

saya baru sahaja 'take away' nacho 3 pieces combo di KFC Giant Shah Alam. di dalam kotak hanya terdapat 2 ketul. sila ambil tindakan terhadap pekerja yang sambil lewa ini. ini bukan kali pertama service mereka teruk. kerap sekali berlaku.

PESANAN TIDAK TEPAT

Rose00 Send email
 
Jun 5, 2018

poor service

Manager have bad attitude toward customer. Also rasis. Won't go to this kfc branch anymore.

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Clark Shoes - Clark's Shoes...will Never buy again!
    I am consoled to find out that I am not the only one...
    Singtel - Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    samsung company - Samsung
    Name Robinath momin address sirmola maze garo gaon age 21...
    TN-PAY4TN.COM - Taken money from my account without authorization
    Tn-pay4tn.com was allowed to take a payment of...
    Illegal working - Aashir zuberi and his wife urooj aashir
    Hi there i would like to get your attention towards...
    Adclub.biz / led screen - Some Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Adclub.biz - Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Nabisco “Original” Saltines - Terrible new recipe
    What have you done to saltine crackers?!?!?!? The box...

    Recently Updated Complaints

    Clark Shoes - Clark's Shoes...will Never buy again!
    I am consoled to find out that I am not the only one...
    Singtel - Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    Singtel Free Broadband Mobile Keeps Receiving Ads SMS and...
    samsung company - Samsung
    Name Robinath momin address sirmola maze garo gaon age 21...
    TN-PAY4TN.COM - Taken money from my account without authorization
    Tn-pay4tn.com was allowed to take a payment of...
    Illegal working - Aashir zuberi and his wife urooj aashir
    Hi there i would like to get your attention towards...
    Adclub.biz / led screen - Some Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Adclub.biz - Fraud people runs the company
    Yah company adclub led biz ke kuchh log froud h jo pehle...
    Nabisco “Original” Saltines - Terrible new recipe
    What have you done to saltine crackers?!?!?!? The box...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username