Log inRegister
Submit Complaint

KFC Malaysia

Malaysia

Consumer complaints and reviews about KFC Malaysia

fathehah Send email
 
May 23, 2017

Pekerja tidak professional

22 May 2017, Hope the cashier, Aisyah be more professional & show some respect to others.
ATIQAH94 Send email
 
May 21, 2017

KFC BATU 4 KIMFUNG

semalam saya ada datang kfc Sandakan pada pukul 9 malam, saya hendak makan di sana bersama anak dan suami lalu saya tanyakan kepada staff di sana bahawa baby chair semua telah digunakan, only ada 4 biji kalau kfc tue tidak busy sesuai laa letakkan 4 baby chair ini yang selalu busy hanya ada 4 sahaja, so kalau budak yang lain macam mana sediakan laa lebih sedikit kalau tahu ada dua tingkat, sedangkan KFC BATU 8 yg tidak busy ada 5 baby chair dan tempat nya hanya kecil sahaja lalu saya dan suami memutuskan take away sahaja, saya take away AYAM 3 RASA dan DINNER PLATE, sama CHEEZY WEDGES setelah saya order itu staff lelaki tidak tahu yang set ayam 3 rasa tue tiada nasi nya, u sebagai cashier u buat apa sampai itu pun tidak tahu lalu dia inform itu nasi mahu siap setengah jam! Lalu dia berkata nasi itu ditukar sama whipped potato, so saya okey sahaja lalu saya katakan saya TIDAK MAHU WINGS dan DRUMSTICK! Dea angguk sahaja lalu dea packing take away saya, lalu saya bayar macam biasa sekali saya sampai dirumah saya memang kecewa saya take away ayam 3 rasa tapi CHEESE tiada diberikan, saya tidak dapat pun apa yang saya inginkan padahal itu staff lelaki ditolong oleh MANAGER PEREMPUAN nya sendiri, punya saya kecewa seolah-olah saya take away SNACK PLATE dan pling yang saya tidak sangka itu ayam dea letak lagi DRUMSTICK padahal saya bilang tidak mahu DRUMSTICK sma Wings, saya punya DINNER PLATE saya minta 2 SPICY 1 ORIGANAL, apa yang saya dapat semua spicy, so lain kali dimana pun cawangan KFC perbaiki laa terutama KFC KIMFUNG, SANDAKAN!!
fazreen218 Send email
 
May 18, 2017

pesanan lambat sampai dan diminta tunggu setemgah jam untuk bahagian ayam yang diminta.

Saya memesan order KFC keju 3 rasa, Dan pelayan kaunter berkata, ayam bahagian Dada untuk 2 ketul tersebut akan dihantar 15 minit lagi. Saya masih menunggu Dan tunggu Dan tunggu, namun setelah 20 minit pesanan masih tidak sampai dan tidak dihantar. Saya ambil keputusan untuk membawa nombor 24 yang diberikan untuk bertanyakan pesanan saya kenapa tidak sampai lagi. Pihak pelayan kata ayam bahagian Dada tersebut tiada lagi. Kene tunggu 14 minit lagi untuk menerima ayam bahagian tersebut. Saya terpaksa ambil keputusan untuk menerima bahagian ayam lain setelah 30 minit menunggu Dan perjalanan masih jauh lagi untuk diteruskan.
Harap pihak KFC memandang berat berkenaan masalah KFC rnr pagoh yang selalu tiada ayam yg mahu dibeli Dan terpaksa tunggu lama sampai kita pulak yang kene pergi kat kaunter bertanyakan pesanan tersebut. Pelanggan disini rata rata yang mahukan servis yang cepat sebab jauh lagi perjalanan pengguna highway plus arah selatan.
Aminperlop Send email
 
May 15, 2017

Air minuman tawar

Assalamualaikum firstly Sy nk mtk KFC jaga customer ...Sy mmg Suka mkn KFC tp daripada pengalaman Sy sblm nie Sy blh pejam mata tp Sy dh rasa kecewa apabila Sy order air Miranda strawberry dh la tawar cair pulak ...Sy dh la lapar kene pulak air tawar Aku beli guna duet kot Bkn guna daun....

Insan yg kecewa

151905H2017

Air minuman tawar

Roziana Send email
 
May 14, 2017

(Kfc) rude customer service

Semasa saya ambik order di kfc jalan sultan store id: 1010021, seorang pekerja cashier yang bernama wanie memberi layanan yg kasar dan kurang ajar tau la ramai pelanggan tapi tak perlu tinggikan suara dan bercakap kurang ajar masalah kurang tukang masak tu bukan mslh customer itu masalah kfc jadi cakap elok2 boleh dia cakap nak tunggu ke 15 min atau tak sebab tak cukup tukang masak maybe kalau dia cakap elok2 still boleh terima tapi ni tinggikan suara saya bayar bukan makan free memang sgt rude..
mymydammy Send email
 
May 12, 2017

Servis terlalu teruk

Petang dalam pukul 7.25 pm 12 Mei 2017, saya pergi KFC kepala batas dekat kompleks datuk kailan. Saya ambil brochure yg disediakan & mmg silap saya tak baca elok2 yg tu hanya untuk delivery. Waktu saya order menu dlm brochure tu, staff tu kata yg tu utk delivery. Then, saya pun order menu pada skrin kat atas tu. Kalau taksilap set yg nasi + 2 pcs ayam. Guess what? That staff kata "yg tu menu breakfast je". WHAT THE **** Kalau mmg menu tu utk breakfast kenapa still display smpai msuk wktu dinner. After that, saya pun tanya "pastu ada menu apa je" dia pun kata "hmm saya nak bgitau pun takpasti" WTH kata pekerja situ, menu yg ada pun taktau ke. Last2 saya pun order Dinner Plate sbb takingat menu lain. Lepas dh dpt my order baru display kt skrin tu bertukar utk menu dinner. Pekerja ramai saja tapi kaunter yg buka hanya tiga. Cust ada dlm 6 org pun lama gila aku tunggu. Time cust ramai boleh dok bergurau gelak gelak pulak. Jilake sungguh, mmg aku takkan pergi dh KFC situ. Mohon company ambil tindakan. ESPECIALLY PASAL MENU YG AVAILABLE!!!!! menu yg display kat meja counter tu pun utk adds on je, dulu ada gk boleh tgok main menu yg lain. TERIMA KASIH 😑
anisrazaki Send email
 
May 12, 2017

THE NOT LOADED POTATO BOWL

I purchased three loaded potato bowl at the Ayer Keroh, Malacca branch. However it is NOT loaded at all compared to others branch. Even though i am not really sure of your SOP, other branches never fail to satisfy me. Plus, this is not my first time facing this situation here at Ayer Keroh, Malacca ONLY. here i would attach to you the picture of the loaded potato bowl. It is only half of the bowl and a spit of cheese and 2 kernels of corn. I am so dissapointed. Please improve the service for this branch. Your corporation is appreciated.

THE NOT LOADED POTATO BOWL

Yinwei999 Send email
 
May 11, 2017

Timing of POS system

Purchased a KFC promotional set which only available from 12-3pm, 6-9pm.
Time of purchase: 603pm
Background: according to your trainee, am not eligible for the promotional price of MYR 7.9 as they follow system timing, which at that time, of 545pm only.

Something is incredibly wrong with the timing of your POS system. Not to mention, I have purchased an item for far higher price due to "timing follow system". Please look into this and let no lost sheep go into the trap. Thanks.

Timing of POS system

chloe6 Send email
 
May 11, 2017

Wrap Kosong

Went to KFC at Tesco Extra Plentong JB yesterday and ordered a wrap....the wrap was almost KOSONG! As a reputable company, KFC should look into this matter seriously! You are ripping off our money. My family and friends are not going to eat there anymore or order such wrap. Such a waste of money!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wrap Kosong Wrap Kosong

Emmia Send email
 
May 10, 2017

SERIOUSLU!?? I GOT 9 PIECES OF CHICKEN WINGS IN MY KFC BUCKET!?

Hi kfc,

I can't take it much longer this time your worker is go too far! I would like to complain your worker do not allocate chicken parts very well! Do you have SOP for customer who order chicken n take away???! it's really different some time acceptable BUT! This time NO!

When I get home and take out all chicken GUESS what??? I got 9!!!!!piece of chicken wings!! I believe no one will willing purchase 9 piece of chicken wings inside their kfc bucket!(15pieces) it's too much bro! are you going to spend the money to buy a those chicken wings? I rather pay in other places! Oh yeah! And cheese wedges too.... haizz kesian! X rela give me more slides!

Worker: I don't know that lady boy name
Venue:sibu delta mall
Date: 10/05/2017
Time: 4:45pm around

Please take attention and resolve this suck problem!

Regards
Upset customer

SERIOUSLU!?? I GOT 9 PIECES OF CHICKEN WINGS IN MY KFC BUCKET!?

Ages Send email
 
May 7, 2017

complain about employee

Saya call 1300-222-888 dalam masa 3:45pm 7/5/16 untuk membuat pesanan delivery dan orang yang jawab telefon tidak sabar dengar awak order. Selepas itu, masa awak habis order, dia explain kepada awk dengen menggunakan cakap yang laju macam x nak buat awk punya business. Dan employee punya attitude memang x bagus. Harap customer service kfc boleh buat kerja dan bagi kita tindakan yang adil.Terima kasih
onlebedim Send email
 
May 3, 2017

STAFF KURANG AJAR- KFC AMPANG PARK

Pada 3/5/2017@10.38pm saya datang ke kfc cawangan AMPANG PARK bersama keluarga untuk makan ayam goreng kfc.. Saya membuat order untuk set super jimat box set C for 2 pax & snake plate 2pax berjumlah RM53.10. Sy dilayan olrh kaunter 3 staff nama: SALINA. apabila order siap sy ingin menukar ayam kerana ayam yg diberi adalah chicken rib dimana awal2 sy dah jelaskan bhgian thigh & dada shj.Saya ingin menukar kepada bahagian dada.. Apabila saya memberitahu cashier tersebut yg bernama SALINA (mengikut nametag yg dipakai pada uniform).. Dia membuat muka masam dan string at me with her dissatisfaction face!
Pada pendapat saya ini adalah tidak patut.. Kerana saya bayar makanan saya..but i just hold my self.Then asked her to go as pending for fries & she promised will send later. Not only that, no tissue& cutlery was provided to us,but i still hold my anger. We waited almost 30mins, yet the fries still not reached. Our dine-in food almost finished, sy bgtau suami pergi check maybe dia terlupa, bila suami ke kaunter,suami di marah oleh this rude SALINA(pekerja memarahi pelanggan) scolding my husband why is he cutting q. I just watching from far,i saw she just abandoned my husband.to me that is too much,we are not a beggers we paid our food. When i came to her counter, she asked me" what??!!" Waa so action. I replied- suami sy dtg tya fries,mn fries yg u janji mau hantar,kita sudah mau habis makan?- she with her annoying & unly pink lipstick just dump the fries into an abandoned tray no cover at least tissues. Then i know she is way too much,ton cuy it short i demanded for supervisor on duty, then 1 chienese lady came & apologized. I told ther supervisor what SALINA did, guess what, SALINA -
APA MASALAH KAU NI POMPUAN? APA YG KAU TAK PUAS HATI LAGI? - WHAT??? Is KFC Teached this during training? scolded at her customer, embarassed me,infront of everyone & even dare to rude to customer infront of her manager until the mgr asked her to stop. Feel free to play the CCTV, and 1 customer managed to record all this ugly attitude of yr staff name SALINA. I will not hesistate to publish & viral this video until i hear a satisfying answer, the action that mgmt done towards yr staff SALINA, & what would KFC DOES to gain back my trust your customers trust which yr name already tarnised with this kind of rude,unethical staff.

Unhappy & dissatisfied customer,
Amy
NURFATHIN AFIFAH Send email
 
Apr 28, 2017

Attitude complaint

The attitude of your worker is such rude. Please ensure they get some training on how to entertain customers well. It make me sad.
Date: 28/4/17
Time:17:49:14
Counter3 Hanis
Vanue:KFC SUNWAY CARNIVAL PRAI MALAYSIA

Attitude complaint

piriyah Send email
 
Apr 27, 2017

pekerja

Pekerja KFC Batu Pahat mall menyapu sampah semasa pelanggan sedang makan. Seorang pekerja melayu tidak hormat pelanggan, lalu menyapu sampah semasa pelangan sedang makan dan buang sampah tersebut merata-rata . dia buang samapah tersebut di bawah kerusi yang saya makan. waktu operasi kfc tersebut ilah sampai pukul 10.00pm. 9.10pm pekerja itu sudah mula sapu. dan tunjuk muka kerana kami sekeluarga dan juga 5 kelurga lagi makan kat situ. dia buat demikian sampai kami semua bangun dan keluar dari kfc tersebut. diminta pihak berkenaan mengambil tindakan segera . terima kasih

pekerja pekerja pekerja pekerja

anis1986 Send email
 
Apr 23, 2017

PRODUK YANG TIDAK BERSIH

Saya anis nabila bt mohamad ingin membuat Aduan terhadap produk KFC Dan mohon di ambil tindakan segera...bersama email ni saya sertakan gambar utk tindakan pihak tuan..
1. Ayam terutamanya bahagian peha dan kepak selalu dari stok lama kerana stiap kali saya beli saya akan dapati bahagian tersebut telah menjadi hitam.

2.saya dapati ayam yang saya makan mempunyai bahagian SIMPANAN NAJIS YANG TIDAK DIBERSIHKAN.....

Bersama email ni saya attachkan gambar utk tindakan pihak tuan dan saya berharap2 mendapat maklumbalas segera dari pihak tuan mengenai isu1 ini

STK

PRODUK YANG TIDAK BERSIH

LingNguk Send email
 
Apr 22, 2017

Cashier service are not friendy

Pada 22/4/2017@6.18pm saya datang ke kfc cawangan giant sibu sarawak untuk makan ayam goreng kfc.. Saya membuat order untuk set super jimat box set A for 2 pax..apabila order siap sy ingin menukar ayam kerana ayam yg diberi adalah chicken wing dengan drumstick saiz kecil.. Saya ingin menukar kepada bahagian dada.. Apabila saya memberitahu cashier tersebut yg bernama nurfitriah (mengikut nametag yg dipakai pada uniform).. Dia membuat muka masam dan bercakap "customer ni banyak songeh"..
Pada pendapat saya ini adalah tidak patut.. Kerana saya bayar makanan saya..saya sangat tidak puas hati dengan tindakan cashier yang bertugas. .ini adalah kali ketiga saya diperlakukan sedemikian oleh cashier yang bertugas di kfc cawangan giant sibu sarawak.
SEMOGA PIHAK YANG BERTIGAS DAPAT TINGKATKAN SERVIS CASHIER..
Valerie1234 Send email
 
Apr 18, 2017

DELIVERY SERVICE VERY LACK(2)

U know i didnt mad if the delivery service driver didnt scold me but he did. But KFC please manage the delivery well how can in the raining day u ask 1 PERSON to delivery 11 HOUSES?? Please fix it!!!
Valerie1234 Send email
 
Apr 18, 2017

DELIVERY SERVICE VERY LACK

Its been 2 hours i have been waiting for my meal and when its arrive the driver scold me and tell me to not complain bc he only work alone and ahould sent to 11 houses. Hell yeh is it my fault? I even have my exam at 2 and i should rush!!!!
Nurain mumtazah Send email
 
Apr 17, 2017

Shoyuken rice bowl

Nasi tersebut sangat tak sedap. Adakah kfc manager cuba rasa nasi tersebut? Nasi kicap campur mayonis dan sayur. Sangat pelik. Mengapa tak kekalkan colonel rice dulu je? Dulu nasi jagung with brown sauce dan popcorn chicken sangat sedap. Tambahan pula dulu penuh rice bowl. Tapi sekarang sangat sedikit. Please provide options for the rice bowl.
Jeremy Ding Send email
 
Apr 16, 2017

Rude Manager

Rude Manager in Sutera Mall rejected our order and asked to re-queing up to the next line after we had queued up for the passed 10 to 15 min. Her respond was rude and blaming customer did not see the Off Duty sign which she shown us out of no-way suddenly. Her Name: Fahana, incident occurred 16/04/2017 at 4.10pm. Sutera Mall, JB, Johor.

To KFC Management, if you do nothing, good luck to others. If you do something, I thank you on behalf of others who may face the same situation in future.
Rzuen Send email
 
Apr 12, 2017

RE: UNFAIR SERVICE & LACK OF INTEGRITY

Hello KFC,
This Complaint regarding the above matter.

I understand it is not centralized matter in which the matter due to the fact of franchise. However, this is will defame the KFC's name and lessen your excellent reputation. the matter I would like to inform was the service given by KFC Keningau branch at Jalan Lingkudau, Keningau. In respect the above matter, we paid RM18.20 for the Set 3PC DP NH D H T T (Serial#:410-263) in 12 April 2017 at 17:02:53 under Marco's name. I'm sorry I can't show the picture due to the picture size over 2MB and can't uploaded. We paid good as we wanted the good service as well. Nevertheless, as we received the chicken was terribly smaller than standard we had in other outlets. Kindly audit this outlet and review all staffs. This matter happened from time to time in the same place. I don't know if the chicken alone became smaller itself because there is some rumor said the staff keep the big size or whatsoever to spare for them. We do love KFC as part of our meal,so, that is why you should do make prompt action to flee from happens again.

Thus, I hope you're seeing my complaint in the good way and please be duly informed. Thank you.

Best Regards,
Rzuen Fhami
mz930 Send email
 
Apr 10, 2017

KFC Tabuan Tranquility DT

A staff named "Sila", served with a very bad and rude attitude. When we are going to order, the staffs are busy to preparing others' meal. And when this Sila is free, she ask what we wait for and we answered we want to order. Then she replied us with an arrogant face and and attitude "order lar". During we ordering the meal, she shows impatient. We hope that KFC management take action about this issue.
adiaimza77 Send email
 
Apr 9, 2017

LEWAT BUKA KAUNTER, MAKANAN TIADA DAN SERVIS LEMBAB

SAya telah beberapa kali datang di sini tetapi hari Sabtu pkl 9.45 pagi masih dimaklumkan 'kami belum buka lagi'.
Ada di pintu tulisan masa beroperasi 9.30 pagi.
Pada pkl 10.30 pagi, 9 April 2017 saya dtg tetapi dimaklumkan ayam pula baru di masak, kena tunggu 15 minit. Di dalam KFC hanya ada 6 org shj yang sedang makan. Apa rasionalnya ayam habis?
Set yang lain seperti zinger, nasi dan lain2 pun habis.
Penyelia yg bertugas pada 9 April 2017 ialah En. Epy
Nama saya ialah Sharul.
Apple240685 Send email
 
Apr 8, 2017

Waiting more than 20 minutes

I am waiting about 20minutes at counter for order, but it seems all of staff working very very slow.The Restaurant Manager ask to open another counter,the staff not entertained at all.Furthermore the staff not concentrating on work but keep on talking to staff.Very Poor Service KFC Restaurant.

Venue : KFC Taman Sentosa
Time : 12.05 pm
Date : 08/04/2017

Need further action to be taken on this.
ChelviM Send email
 
Apr 7, 2017

Lazy Manager & Staff

I have been to this outlet many time & every time there will a new unpleasant encounters. For me with busy schedule it's convenient buying through Drive-Thru for my family.
One late night, as usual we went to their Drive-Thru to order our meals. Waited for awhile but no one answered & no sign to say their device is faulty. Proceeded to the main counter but there no one. My husband went to their dine area to check what is the situation.
The person in charge En. Huszaini Assistant Manager was ready to leave after his duty for the day. According to him since we are driving CRV their device could not detach my car. This is not the 1st time I have made my order through drive-thru using the same car...never got such a feedback. How lazy can this people be...lame execuses to avoid customers. We took his name tag & mention of making complain but he was not bothered. KFC management need to do something because your reputation is going down due your staff....

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Sedgwick CMS - Corrupt Sedgewick!
    Honestly the worst company I have ever dealt with. They...
    Nationstar Mortgage - Corporate Advance - stilling money
    My mortgage was sold by Bank of America to Nation Star and...
    eDreams - worse Customer service and ticket not issued
    I am writing to you to raise an issue about: Edreams...
    US Pharmacy - will not stop calling
    U.S. Pharmacy will not calling my cell phone. Tried...
    FREELOTTOSUB*SERVICE 212-867-1808 NY - Taking money after I cancelled (FREELOTTOSUB)
    I have unsubscribe with you I've emailed you and this...
    Samsung J1ACE - mobile theft
    IMEI no. 353415079308691, Sl no. RZ1H10DM, mobile no....
    cop@vsnl.net - Mobile Theft
    Rajendra sharma AT -Bhelwa Po -Aran Block-Sattar-Kataiya...
    ABC Good Morning America - Michael Strahan
    I have been watching GMA for years. Unfortunately, Michael...
    IQ Data International / RentCollect - Nicole Schacht
    I left this apartment in good terms owing nothing but then...
    MIBFA - surplus
    my farther was waiting for 3 years before he died now 5...

    Share this site with others

         
          

    Recently Updated Complaints

    Sedgwick CMS - Corrupt Sedgewick!
    Honestly the worst company I have ever dealt with. They...
    Nationstar Mortgage - Corporate Advance - stilling money
    My mortgage was sold by Bank of America to Nation Star and...
    eDreams - worse Customer service and ticket not issued
    I am writing to you to raise an issue about: Edreams...
    US Pharmacy - will not stop calling
    U.S. Pharmacy will not calling my cell phone. Tried...
    FREELOTTOSUB*SERVICE 212-867-1808 NY - Taking money after I cancelled (FREELOTTOSUB)
    I have unsubscribe with you I've emailed you and this...
    Samsung J1ACE - mobile theft
    IMEI no. 353415079308691, Sl no. RZ1H10DM, mobile no....
    cop@vsnl.net - Mobile Theft
    Rajendra sharma AT -Bhelwa Po -Aran Block-Sattar-Kataiya...
    ABC Good Morning America - Michael Strahan
    I have been watching GMA for years. Unfortunately, Michael...
    IQ Data International / RentCollect - Nicole Schacht
    I left this apartment in good terms owing nothing but then...
    MIBFA - surplus
    my farther was waiting for 3 years before he died now 5...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username