Log inRegister
Submit Complaint

KFC Malaysia

Malaysia

Consumer complaints and reviews about KFC Malaysia

Azreen Send email
 
Jun 20, 2017

Mashed potato expired

Mashed potato yg diberi telah busuk..
makanan yg dipesan juga tidal diberi.
KFC cawangan Batu 4 PORT DICKSON.

Mashed potato expired

Sakinah Nazri Send email
 
Jun 18, 2017

Servis

Saya ingin membuat aduan layanan yang tidak mesra oleh pekerja di KFC Bandar Puteri Jaya, Sg Petani. Saya sering drive thru di KFC cawangan BPJ ni namun sering kali kecewa dengan servis yang diberikan. Tiada langsung ucapan TERIMA KASIH malah melayan kami sebagai pembeli ni seperti peminta sedekah. Sedangkan kami bayar dan punca rezeki mereka juga dari pembeli. Tanpa pembeli yang sabar dgn layanan buruk mereka, KFC cawangan tersebut tidak maju dan mereka pasti akan diberhentikan utk pengurangan kos. Diharapkan pihak management train staf sebaiknya. Jangan layan kami macam sampah. Kereta depan kami pakai kereta volvo besar boleh pula cakap terima kasih...kami juga manusia dan tidak semestinya kami pakai kereta biasa ni tak mampu nak beli KFC...
Amalina K. Send email
 
Jun 17, 2017

SLOW delivery service

I am dissapointed with KFC Malaysia's delivery service. Waited about 2 hours for my order to arrive until I finally decide to call the customer service to cancel it. 2 hours?? Come one, I would save more time driving (or walking) to the nearest chain and pick up the order myself. What doesnt make more sense is the fact that the nearest KFC to my address is about 600m away....
azmir Send email
 
Jun 16, 2017

Duty Manager Not Competent

Tarikh : 16 Jun 2017
Masa : 7:00 PM hingga 8:30 PM
Tempat : KFC IOI Kulai

Saya pergi ke KFC IOI Kulai untuk berbuka puasa. Pada masa itu 2 kaunter dibuka. Satu kaunter dijaga oleh duty manager dan satu lagi kaunter dijaga oleh staff. Pada masa saya datang panjang kedua dua kaunter lebih kurang sama panjang.Saya telah beratur di barisan duty manager. Barisan staff bergerak agak laju disebabkan staff KFC yang sangat cekap. Manakala barisan manager bergerak sangat slow disebabkan pergerakan manager yang sangat lambat dan teragak-agak.Disebabkan itu, ayam kebanyakan akan dapat di barisan staff. Apabila ayam habis manager dan staff akan memberikan nombor meja dan meminta pelangan menunggu di meja. Apabila ayam siap dimasak lebih kurang 20 minit. Staff kaunter yang cekap akan mengasing ayam untuk pelangan dimeja dahulu sebelum diberi kepada pelangan yang baru order dikaunter. Manakala manager hanya memberikan ayam yang baru dimasak kepada pelangan baru.
Disebabkan staff juga memberikan ayam kepada pelanggan baru apabila ayam untuk pelangan dimeja telah diberikan.Ayam di rak sudah abis untuk kali ke dua, Apabila ditanya duty manager seakan lupa untuk menghantar ayam di meja untuk pelangan lama.

Apabila saya marah disebabkan manager yang tidak cekap. Duty manager terus masuk ke dapur dan meninggalkan kaunter dan tidak munculkan diri seakan melarikan diri dan tidak bertanggungjawab. KFC sepatutnya mengutamakan first come first serve kerana itu adalah fast food concept.

Selain saya banyak pelangan yang marah disebabkan ketidakcekapan duty manager bertindak dan tidak bertanggungjawab.

Diharap pihak KFC dapat menasihati duty manager bertugas untuk cekap dan bertanggungjawab.

Untuk staff kaunter yg cekap dan professional dalam mengawal kemarahan customer seperti dalam gambar dilampiran kamu layak mendapat pujian. Untuk Duty manager please be responsible person bagaimana kamu hendak protect your staff jika you run from solve this problem.

Duty Manager Not Competent

noriaini Send email
 
Jun 15, 2017

kfc bandar kinrara lembab

Hari ni 14.5.17 saya gi kfc bandar kinrara dlm giant nk buka puasa...dah lah lembab 45minit baru dpt giliran staff ramai tapi yg keja sorang kat counter yg lain buat bz kat blakang...kat counter tidak ada tulis TUNAI SAHAJA...malah ada mesin swap kat situ...dgn anak2 saya beratur bila nk bayar katanya mesin swap dah lama rosak tidak dibaiki...waktu tu dah msk buka puasa saya minta izin bagi anka makan dulu dan saya gi keluar kejap ambil duit di maybank luar x jauh pun..mereka x membenarkan anak saya makan...korang bygkan lah klu terjadi kat mak bapak dan adik bradik korang...satu hari nnt korang rasa apa yg aku rasa..aku harap KFC malaysia ambil tindakan

Kecewa
KFC Bandar Kinrara Giant
14.5.2017
norzarina Send email
 
Jun 12, 2017

Layanan staf kfc drive thru yg sangat teruk

Servis yang diberikan melalui drive thru sangat tidak memuaskan.tidak berbudi bahasa.tidak mesra.sepatutnya walaupun di bulan Ramadhan,staf Te tetap memberikan servis yang terbaik,murahkan dengan senyuman dan mempunyai nada suara yang elok sewaktu menerima pesanan dari pelanggan kerana pelanggan membayar makanan yang dibeli.bukannya meminta sedekah.
Suarakami Send email
 
Jun 11, 2017

Disppointed with Area Manager

I'm ex staff where 3-4 working in one of kfc in penang.. i really disppointed the way a.c treat their manager.Totally not professional where he use the bad words towards his manager.. he said the manager 'pemalas/buat keja ala kadar' it is because the manager not fullfill his requirement of work.. A.C terlalu nakkan result dan nama then manager dikerah bt kerja. even restday pun still bt kerja minta figure mcm2..balik krja pun still nk mcm2..so apa guna manager lain yg kt store.Lnsg xda privacy.If xdpt result yg dia nak..dia kan maki manager tu... inikan cara A.C tu manage his manager.. mcm mana org nk hormat dia kalau dia sndiri xhormat org dan jaga perasaan org..
Angry KFC lover Send email
 
Jun 10, 2017

KFC Delivery Hotline 1300-222-888

Terrible Experience with KFC Delivery Hotline.

On 10 June 2017. I made two call on 2.59pm and 3.04pm to make a deliver order. Upon getting them to answer my first phone call. I was asked to provide my phone number. So I provide my phone number,then women repeats my phone number than I my phone call was being transfer to phone ringing waiting songs, then further she end up my call.
okay, that's fine if you accidentally ended up my call without asking for my order!!!

I made another phone call again , this time is a guy answer my call. I "hello , hello, hello" for few times he only start to speak. I was asked to provide my phone number again. This time i question him, "Just now I have provide my phone number to one of your colleague eventually she noted down and turn down my call. I mean you need my phone number again? Then without responding he turn down down my call again.

What kind of KFC management service provide to serve your customer? please look into this matter seriously.
Haa Send email
 
Jun 8, 2017

KFC KULIM LANDMARK KEDAH

Hi. Saya ingin menegur staff kfc Kulim Landmark, Kulim Kedah. Ini adalah kali kedua saya terkena. Saya beli set keju 3 rasa . Tapi tak dapat keju dan ayam seketul sahaja. Bayar lebih tapi dapat tu je? Nak pergi semula dah lah kfc tu jauh hoi. So nak tegur staff kat sana supaya lebih alert terhadap sebarang order. Jadi terkilan lah. Bayar harga keju 3 rasa tapi takda keju. Apalahh nasib :( it's fin
Mike Tyson Send email
 
Jun 1, 2017

Super jimat box

Saya amat tidak berpuas hati dengan servis yang diberikan oleh kakitangan Kfc di parit raja.
Saya telah memesan set super jimat box, wrap box.
Sepatutnya saya dapat satu twister, satu ketul ayam , satu minuman dan french fries (s)..
Tetapi apa yang saya dapat hanyalah satu french fries dan satu twister serta air.
Dimana ayam saya? Walaupun seketul sahaja, tapi ia termasuk didalam set itu.
Apabila di tanya, pekerja di situ memberitahu mmg trdpt satu twister dan satu french fries berserta air.
Amat dikesali dengan sikap pekerja tersebut yang sambil lewa dalam memeriksa pesanan yang telah di pesan. Mungkin kedai sudah nk closong menyebabkan perkerja tersebut seperti sambil lewa dalam melakukan tugas.
Kejadian baru berlaku sebentar tadi. Mohon ambil perhatian.
Jika tidak, saya akan adukan kepihak yang lebih tinggi.
Nia## Send email
 
May 26, 2017

Unprofessional staff

First of all things is not a complaint, Iam just trying to explain the staff irresponsible and unprofessional behavior.Iam taking about KFC Aeon Big , Seberang Jaya. All the staff at KFC Aeon Big Seberang Jaya is to bad in the way of responding costomer. They also increase their voice tone when taking order with their costomer . Ecually this is not my first time, every time I give my order that behavior is unprofessional and irresponsible because one of the nearest KFC for me is KFC Aeon Big Seberang Jaya. I hope that KFC main department will take action regarding this. Thank you.
fathehah Send email
 
May 23, 2017

Pekerja tidak professional

22 May 2017, Hope the cashier, Aisyah be more professional & show some respect to others.
ATIQAH94 Send email
 
May 21, 2017

KFC BATU 4 KIMFUNG

semalam saya ada datang kfc Sandakan pada pukul 9 malam, saya hendak makan di sana bersama anak dan suami lalu saya tanyakan kepada staff di sana bahawa baby chair semua telah digunakan, only ada 4 biji kalau kfc tue tidak busy sesuai laa letakkan 4 baby chair ini yang selalu busy hanya ada 4 sahaja, so kalau budak yang lain macam mana sediakan laa lebih sedikit kalau tahu ada dua tingkat, sedangkan KFC BATU 8 yg tidak busy ada 5 baby chair dan tempat nya hanya kecil sahaja lalu saya dan suami memutuskan take away sahaja, saya take away AYAM 3 RASA dan DINNER PLATE, sama CHEEZY WEDGES setelah saya order itu staff lelaki tidak tahu yang set ayam 3 rasa tue tiada nasi nya, u sebagai cashier u buat apa sampai itu pun tidak tahu lalu dia inform itu nasi mahu siap setengah jam! Lalu dia berkata nasi itu ditukar sama whipped potato, so saya okey sahaja lalu saya katakan saya TIDAK MAHU WINGS dan DRUMSTICK! Dea angguk sahaja lalu dea packing take away saya, lalu saya bayar macam biasa sekali saya sampai dirumah saya memang kecewa saya take away ayam 3 rasa tapi CHEESE tiada diberikan, saya tidak dapat pun apa yang saya inginkan padahal itu staff lelaki ditolong oleh MANAGER PEREMPUAN nya sendiri, punya saya kecewa seolah-olah saya take away SNACK PLATE dan pling yang saya tidak sangka itu ayam dea letak lagi DRUMSTICK padahal saya bilang tidak mahu DRUMSTICK sma Wings, saya punya DINNER PLATE saya minta 2 SPICY 1 ORIGANAL, apa yang saya dapat semua spicy, so lain kali dimana pun cawangan KFC perbaiki laa terutama KFC KIMFUNG, SANDAKAN!!
fazreen218 Send email
 
May 18, 2017

pesanan lambat sampai dan diminta tunggu setemgah jam untuk bahagian ayam yang diminta.

Saya memesan order KFC keju 3 rasa, Dan pelayan kaunter berkata, ayam bahagian Dada untuk 2 ketul tersebut akan dihantar 15 minit lagi. Saya masih menunggu Dan tunggu Dan tunggu, namun setelah 20 minit pesanan masih tidak sampai dan tidak dihantar. Saya ambil keputusan untuk membawa nombor 24 yang diberikan untuk bertanyakan pesanan saya kenapa tidak sampai lagi. Pihak pelayan kata ayam bahagian Dada tersebut tiada lagi. Kene tunggu 14 minit lagi untuk menerima ayam bahagian tersebut. Saya terpaksa ambil keputusan untuk menerima bahagian ayam lain setelah 30 minit menunggu Dan perjalanan masih jauh lagi untuk diteruskan.
Harap pihak KFC memandang berat berkenaan masalah KFC rnr pagoh yang selalu tiada ayam yg mahu dibeli Dan terpaksa tunggu lama sampai kita pulak yang kene pergi kat kaunter bertanyakan pesanan tersebut. Pelanggan disini rata rata yang mahukan servis yang cepat sebab jauh lagi perjalanan pengguna highway plus arah selatan.
Aminperlop Send email
 
May 15, 2017

Air minuman tawar

Assalamualaikum firstly Sy nk mtk KFC jaga customer ...Sy mmg Suka mkn KFC tp daripada pengalaman Sy sblm nie Sy blh pejam mata tp Sy dh rasa kecewa apabila Sy order air Miranda strawberry dh la tawar cair pulak ...Sy dh la lapar kene pulak air tawar Aku beli guna duet kot Bkn guna daun....

Insan yg kecewa

151905H2017

Air minuman tawar

Roziana Send email
 
May 14, 2017

(Kfc) rude customer service

Semasa saya ambik order di kfc jalan sultan store id: 1010021, seorang pekerja cashier yang bernama wanie memberi layanan yg kasar dan kurang ajar tau la ramai pelanggan tapi tak perlu tinggikan suara dan bercakap kurang ajar masalah kurang tukang masak tu bukan mslh customer itu masalah kfc jadi cakap elok2 boleh dia cakap nak tunggu ke 15 min atau tak sebab tak cukup tukang masak maybe kalau dia cakap elok2 still boleh terima tapi ni tinggikan suara saya bayar bukan makan free memang sgt rude..
mymydammy Send email
 
May 12, 2017

Servis terlalu teruk

Petang dalam pukul 7.25 pm 12 Mei 2017, saya pergi KFC kepala batas dekat kompleks datuk kailan. Saya ambil brochure yg disediakan & mmg silap saya tak baca elok2 yg tu hanya untuk delivery. Waktu saya order menu dlm brochure tu, staff tu kata yg tu utk delivery. Then, saya pun order menu pada skrin kat atas tu. Kalau taksilap set yg nasi + 2 pcs ayam. Guess what? That staff kata "yg tu menu breakfast je". WHAT THE **** Kalau mmg menu tu utk breakfast kenapa still display smpai msuk wktu dinner. After that, saya pun tanya "pastu ada menu apa je" dia pun kata "hmm saya nak bgitau pun takpasti" WTH kata pekerja situ, menu yg ada pun taktau ke. Last2 saya pun order Dinner Plate sbb takingat menu lain. Lepas dh dpt my order baru display kt skrin tu bertukar utk menu dinner. Pekerja ramai saja tapi kaunter yg buka hanya tiga. Cust ada dlm 6 org pun lama gila aku tunggu. Time cust ramai boleh dok bergurau gelak gelak pulak. Jilake sungguh, mmg aku takkan pergi dh KFC situ. Mohon company ambil tindakan. ESPECIALLY PASAL MENU YG AVAILABLE!!!!! menu yg display kat meja counter tu pun utk adds on je, dulu ada gk boleh tgok main menu yg lain. TERIMA KASIH 😑
anisrazaki Send email
 
May 12, 2017

THE NOT LOADED POTATO BOWL

I purchased three loaded potato bowl at the Ayer Keroh, Malacca branch. However it is NOT loaded at all compared to others branch. Even though i am not really sure of your SOP, other branches never fail to satisfy me. Plus, this is not my first time facing this situation here at Ayer Keroh, Malacca ONLY. here i would attach to you the picture of the loaded potato bowl. It is only half of the bowl and a spit of cheese and 2 kernels of corn. I am so dissapointed. Please improve the service for this branch. Your corporation is appreciated.

THE NOT LOADED POTATO BOWL

Yinwei999 Send email
 
May 11, 2017

Timing of POS system

Purchased a KFC promotional set which only available from 12-3pm, 6-9pm.
Time of purchase: 603pm
Background: according to your trainee, am not eligible for the promotional price of MYR 7.9 as they follow system timing, which at that time, of 545pm only.

Something is incredibly wrong with the timing of your POS system. Not to mention, I have purchased an item for far higher price due to "timing follow system". Please look into this and let no lost sheep go into the trap. Thanks.

Timing of POS system

chloe6 Send email
 
May 11, 2017

Wrap Kosong

Went to KFC at Tesco Extra Plentong JB yesterday and ordered a wrap....the wrap was almost KOSONG! As a reputable company, KFC should look into this matter seriously! You are ripping off our money. My family and friends are not going to eat there anymore or order such wrap. Such a waste of money!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wrap Kosong Wrap Kosong

Emmia Send email
 
May 10, 2017

SERIOUSLU!?? I GOT 9 PIECES OF CHICKEN WINGS IN MY KFC BUCKET!?

Hi kfc,

I can't take it much longer this time your worker is go too far! I would like to complain your worker do not allocate chicken parts very well! Do you have SOP for customer who order chicken n take away???! it's really different some time acceptable BUT! This time NO!

When I get home and take out all chicken GUESS what??? I got 9!!!!!piece of chicken wings!! I believe no one will willing purchase 9 piece of chicken wings inside their kfc bucket!(15pieces) it's too much bro! are you going to spend the money to buy a those chicken wings? I rather pay in other places! Oh yeah! And cheese wedges too.... haizz kesian! X rela give me more slides!

Worker: I don't know that lady boy name
Venue:sibu delta mall
Date: 10/05/2017
Time: 4:45pm around

Please take attention and resolve this suck problem!

Regards
Upset customer

SERIOUSLU!?? I GOT 9 PIECES OF CHICKEN WINGS IN MY KFC BUCKET!?

Ages Send email
 
May 7, 2017

complain about employee

Saya call 1300-222-888 dalam masa 3:45pm 7/5/16 untuk membuat pesanan delivery dan orang yang jawab telefon tidak sabar dengar awak order. Selepas itu, masa awak habis order, dia explain kepada awk dengen menggunakan cakap yang laju macam x nak buat awk punya business. Dan employee punya attitude memang x bagus. Harap customer service kfc boleh buat kerja dan bagi kita tindakan yang adil.Terima kasih
onlebedim Send email
 
May 3, 2017

STAFF KURANG AJAR- KFC AMPANG PARK

Pada 3/5/2017@10.38pm saya datang ke kfc cawangan AMPANG PARK bersama keluarga untuk makan ayam goreng kfc.. Saya membuat order untuk set super jimat box set C for 2 pax & snake plate 2pax berjumlah RM53.10. Sy dilayan olrh kaunter 3 staff nama: SALINA. apabila order siap sy ingin menukar ayam kerana ayam yg diberi adalah chicken rib dimana awal2 sy dah jelaskan bhgian thigh & dada shj.Saya ingin menukar kepada bahagian dada.. Apabila saya memberitahu cashier tersebut yg bernama SALINA (mengikut nametag yg dipakai pada uniform).. Dia membuat muka masam dan string at me with her dissatisfaction face!
Pada pendapat saya ini adalah tidak patut.. Kerana saya bayar makanan saya..but i just hold my self.Then asked her to go as pending for fries & she promised will send later. Not only that, no tissue& cutlery was provided to us,but i still hold my anger. We waited almost 30mins, yet the fries still not reached. Our dine-in food almost finished, sy bgtau suami pergi check maybe dia terlupa, bila suami ke kaunter,suami di marah oleh this rude SALINA(pekerja memarahi pelanggan) scolding my husband why is he cutting q. I just watching from far,i saw she just abandoned my husband.to me that is too much,we are not a beggers we paid our food. When i came to her counter, she asked me" what??!!" Waa so action. I replied- suami sy dtg tya fries,mn fries yg u janji mau hantar,kita sudah mau habis makan?- she with her annoying & unly pink lipstick just dump the fries into an abandoned tray no cover at least tissues. Then i know she is way too much,ton cuy it short i demanded for supervisor on duty, then 1 chienese lady came & apologized. I told ther supervisor what SALINA did, guess what, SALINA -
APA MASALAH KAU NI POMPUAN? APA YG KAU TAK PUAS HATI LAGI? - WHAT??? Is KFC Teached this during training? scolded at her customer, embarassed me,infront of everyone & even dare to rude to customer infront of her manager until the mgr asked her to stop. Feel free to play the CCTV, and 1 customer managed to record all this ugly attitude of yr staff name SALINA. I will not hesistate to publish & viral this video until i hear a satisfying answer, the action that mgmt done towards yr staff SALINA, & what would KFC DOES to gain back my trust your customers trust which yr name already tarnised with this kind of rude,unethical staff.

Unhappy & dissatisfied customer,
Amy
NURFATHIN AFIFAH Send email
 
Apr 28, 2017

Attitude complaint

The attitude of your worker is such rude. Please ensure they get some training on how to entertain customers well. It make me sad.
Date: 28/4/17
Time:17:49:14
Counter3 Hanis
Vanue:KFC SUNWAY CARNIVAL PRAI MALAYSIA

Attitude complaint

piriyah Send email
 
Apr 27, 2017

pekerja

Pekerja KFC Batu Pahat mall menyapu sampah semasa pelanggan sedang makan. Seorang pekerja melayu tidak hormat pelanggan, lalu menyapu sampah semasa pelangan sedang makan dan buang sampah tersebut merata-rata . dia buang samapah tersebut di bawah kerusi yang saya makan. waktu operasi kfc tersebut ilah sampai pukul 10.00pm. 9.10pm pekerja itu sudah mula sapu. dan tunjuk muka kerana kami sekeluarga dan juga 5 kelurga lagi makan kat situ. dia buat demikian sampai kami semua bangun dan keluar dari kfc tersebut. diminta pihak berkenaan mengambil tindakan segera . terima kasih

pekerja pekerja pekerja pekerja

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    Century Link - Charging For NO Services
    I do not believe my eyes so many complaint towards...
    Rushmore Financial - Fraud and scammers
    I applied for a $250.00 loan and which they approved me...
    Valenti International - SCAM
    RUN RUN RUN Do not use them whatsoever! They sell you...
    Richard Freeman - Global Trade 4 Finance - John Diak - Fraudulent Swift
    This saga with Mr Richard Freeman has been going on for...
    Ecco Shoes - Ecco has no sole
    My complaint is the same as most here - and from what I...
    cop@vsnl.net - Help me track my lost mobile
    Good day My name is Denyo Joseph Hypothalamus from...
    POS MALAYSIA - TRACKING NO UPDATE
    My parcel EH549231241MY was posted in 16 June 2017......
    CenturyLink - price gouging
    I've been a CenturyLink customer for 3 years. My...
    Choice Home Warranty - Refused to honor their warranty
    HVAC unit failed to heat. Technician sent by CHW said the...
    SAFEGUARD PROPERTIES - Stolen Property & Fradulent Billing
    This company was hired by my mortgage company to...

    Share this site with others

         
          

    Recently Updated Complaints

    Century Link - Charging For NO Services
    I do not believe my eyes so many complaint towards...
    Rushmore Financial - Fraud and scammers
    I applied for a $250.00 loan and which they approved me...
    Valenti International - SCAM
    RUN RUN RUN Do not use them whatsoever! They sell you...
    Richard Freeman - Global Trade 4 Finance - John Diak - Fraudulent Swift
    This saga with Mr Richard Freeman has been going on for...
    Ecco Shoes - Ecco has no sole
    My complaint is the same as most here - and from what I...
    cop@vsnl.net - Help me track my lost mobile
    Good day My name is Denyo Joseph Hypothalamus from...
    POS MALAYSIA - TRACKING NO UPDATE
    My parcel EH549231241MY was posted in 16 June 2017......
    CenturyLink - price gouging
    I've been a CenturyLink customer for 3 years. My...
    Choice Home Warranty - Refused to honor their warranty
    HVAC unit failed to heat. Technician sent by CHW said the...
    SAFEGUARD PROPERTIES - Stolen Property & Fradulent Billing
    This company was hired by my mortgage company to...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username