Log inRegister
Submit Complaint

KFC Malaysia

Malaysia

Consumer complaints and reviews about KFC Malaysia

SHABAN Send email
 
Oct 21, 2017

NOT SERVING

HI THIS IS SHBAN BIN WAQAR
+60166241787
MAHARTRAVELKL@GMAIL.COM

I WENT ON KLANG BUKIT RAJA KFC 20/10/2017 . I ORDER FOOD STAFF SAID TO ME U YHAVE TO WAIT FOR 20 MIN BECAUSE ZINGER BURGER NOT READY ,AT MEANWHILE I TOOK CHICKEN AND START EATING THEN I WAIT HALF HOUR
NO BUDDY RESPONSE BECAUSE THEY FORGOT MY FOOD ,ONCE I GO TO COUNTER I CAAL MANAGER TO COME AND TALK TO ME ,SHE WAS RUDE I ASKED HER PLZ WRITE FOR ME ON RECIEPT U DELAY MY FOOD SHE EVEN NOT SAYING SORRY OR ANYTHING RUDELY SHE WRITE BACK OF SLIP SHE DELAYED FOOD I TOLD HER I WILL GO AND COMPLAINT SHE EVEN NOT BOTHERD I WAS ON MY BREAK FROM WORK I CAME BACK MY OFFICE VERY LATE KINDLY MANAGMENT CALL ME ON MY NUMBER

NOT SERVING

wswinnie Send email
 
Oct 20, 2017

BAD SERVICE

KFC LIMBANG BRANCH is having bad service. The operation hours are from 9 am until 11 pm but after 9 pm KFC LIMBANG BRANCH won't cook any chickens for sale unless you order in more quantity. Since the business hours until 11 pm why after 9 pm no any choice for order.

Besides that, one of the managers (work night shift on 19/10/2017) is bad in managing. He doesn't know how to arrange the worker, front cashier only have one people is serving the long queue customers. Then the order not giving by queue, he gave for his friends first. Customers wait a long time no service at all.
abooase Send email
 
Oct 20, 2017

hai

Hai KFC
Sila tutup premis anda
Sekian terima kasih.
#nasibbaikharijumaat
#harijumaatakutakmakiorang
abooase Send email
 
Oct 20, 2017

diarrhea

This is my 2nd time face with same situation with KFC Tesco Kajang.

1. Food did not cooked well - My children suffer diarrhea after ate KFC last night 19/10/2017
2. To slow to take order - Not attend any training?

Please close your store.

To all, please stay away from KFC TESCO Kajang!
shaa rahim Send email
 
Oct 17, 2017

BAD CONDITION OF FOOD AND RUDE STAFF!

Went to KFC Section7 Shah Alam . The staff on duty was 2 female were super rude! She didnt ask "dine in or take away?" and assume its dine in . When I said its take away, she smashed the plate on counter with loud URGHH ! god such a bad manners!
The food was totally NOT HOT ( mashed potato is hard and cold) and the burger is SOO HARD AND IMPOSSIBLE TO EAT! I believe its bcoz the bun & mashed potato ( also coleslaw not chilled! ) were placed at room temperature! PLEASE IMPROVE YOUR SERVICE!
Kung Send email
 
Oct 14, 2017

Air Con not functioning properly

I am at the kota kemuning outlet now. Very hot and no proper ventilation. The toilet is very much cooler. Outlet staff not helpful at all. Tin cans with no brains.
noraisya86 Send email
 
Oct 13, 2017

pekerja kfc jalan stadiun alor setar biadap

13 Oktober 2017 saya drive thru porridge ala carte dgn harga rm4.90.tp bila dpt saya buka hanya ada porridge kosong tanpa ada ayam.saya pergi kembali ke kiosk untuk minta diisi dengan ayam..perkataan utama yyg kuar dr mulut sy 'minta maaf yer nak tnya napa xda ayam'..jwb pekerja di situ yg bernama farah 'dah kt plain,sy bubuh plain la'..dgn kasar dia ke belakang untuk isi ayam..saya sngat tidak berpuas hati dan membalas 'budi bahasa budaya kita yer'.tujuan aduan ini di buat bukanlah untuk menyalahkan sesiapa.tp saya sngat berharap pihak atasan mengambil inisiatif untuk memberi melatih staff dgn adab yg sopan bila berdepan dgn pelanggan..
eman Send email
 
Oct 11, 2017

Pekerja bising

11 oktober, 2017....pekerja di branch kuala berang, bertshirt kfc merah hitam duduk bersama ramai2 sambil makan dan bersembang dalam keadaan yg sgt bising, sambil bergelak ketawa tanpa segan silu. Sy xkisah diaorg nak borak, tapi xperlu la sampai nak menjerit2 gelak ketawa sampai kita yg tgh duduk makan ni rasa tercekik ibarat spt duduk dalam kedai mamak, dik, kita kalau nak bising2 tak mai dah restoran kfc....ingat nak makan dgn tenang, gelak macam langsuir dik, mana adabnya? Masa tu, xde tempahan parti atau sambutan hari jadi...kita phm la customer nak celebrate...tp u all kan staff, hormatlah sikit kat customer...harap dpt diperbetulkan keadaan ni. Dah tegur satu staff lelaki, tp jawabnya biasalah gini....ke nak sy mengadu kat tempat lain?
Miss raihan Send email
 
Oct 8, 2017

Did not get as requested

Pada 7 oktober 2017 lebih kurang jam 10.14pm saya membeli set snack plate dan cheezy wedge dari staff yang bernama Ain di KFC AEON bandaraya Melaka . Saya cuma 'take away'dan pulang jam 11pm. Bila saya balik,saya mendapati set yang saya dapat bukanlah set snack plate tapi cuma set rice plate. Saya sangat kecewa dengan kesilapan ini sedangkan saya dikenakan bayaran untuk set snack plate. Mohon pihak KFC mengambil tindakan sewajarnya atas aduan saya ini.
Sekian terima kasih.

Did not get as requested Did not get as requested

Winnie Send email
 
Oct 4, 2017

BAD SERVICE

I have make a KFC delivery order via call center around 12pm today (total 9 sets) , and informed by customer service asst that the delivery will be reach within 1 hour mean will be reach before or latest 1pm . Below are the call history between customer service and myself.
1245pm - customer service asst said will take within 1 hour from 12pm and ask me to wait.
1255pm - customer service asst said the system show out of store (Subang Jaya)
110pm -135pm - repeating call to customer service center and keep telling same reason ( on the way and store manager will call me shortly ) , but nobody is calling me . System showing "ON THE WAY" from 1255pm
136pm- finally someone call me and told me the delivery is now going to my place . I keep asking the store manager and she answered me if cant wait , just cancel . Short of manpower and busy now . The attitude is very bad and the line was cut off and she never think to call me back for arrangement.
At last, I have to call back the no and told them to CANCEL all my order .
The problem is if the branch is short of manpower , at least inform to the customer service centre to STOP receive order from client.
And last, The KFC delivery to my office at 2pm .
ONE ORDER TOOK 2 HOURS FOR DELIVERY .....
salena Send email
 
Sep 20, 2017

TEPUNG AYAM SANGAT KERAS !!!!!!

hello, kat sini saya nak beritahu, quality makanan anda sangat tidak memuaskan, saya beli 10 ketul ayam spicy yang sangat sedih rasanya, tersangatlah keras dan sejuk, ayam seperti di goreng balik semula, kulit ayam berwarna hitam, saya betul-betul kesal masa tu kami sekerluarga puasa ingin makan ayam tersebut tapi ayam yang sangat keras, kami amat kesal ayam yang di bungkus bawa balik tu keras yang menyebabkan nenek saya yang tidak berapa ada gigi sampai berdarah gusi terkena kulit ayam tersebut, MOHON ANDA PERBAIKI DAN JAGA KUALITI PRODUK ANDA!
Zoey Send email
 
Sep 16, 2017

Bad attitude of one of your staff

Hi, there is one of your staff name ELVIS, who is a Chinese guy worked in your branch in Jusco Bukit Indah Johor. The attitude he showing to the customers is very bad. He did not answer me when I ordered my meal and my request and did not show any friendly expression to customers. It was such a bad customer service. Then, I told one of the Malay girl staff on this issue and she did apologize to me although she is not the one who make the mistake. Later, I saw ELVIS pointed MIDDLE FINGER to me. He is such a rude man. And I think this kind of staff's attitude will affect KFC brand image if he still become the frontline staff. Actually I am quite disappointing with these kind of customer service. Lastly, I hope that KFC can take action against this staff.
Thank you.
darkaxia Send email
 
Sep 12, 2017

roti terlalu keras

salam, di sini saya ingin sampaikan ketidakpuasan hati terhadap makanan yg saya order di kfc kota warisan yang baru di buka beberapa hari, customer x la banyak tetapi bila saya order zinger burger dan bila sya nak makan, kena pa rotinya keras mcm da biar terlalu lama? tolonglah.. perbaiki

roti terlalu keras

Jesvin Send email
 
Sep 6, 2017

Incomplete order

We bought 2sets of Snack plate from aeon Big ampang. It was a take away. Having waited for 20 minutes only to find out once came back home was there was no mashed potatoes in both the sets. Very disappointed with them.
NIQ Send email
 
Sep 6, 2017

SIKAP PEKERJA YANG TIDAK SOPAN

Saya sangat terkesan dengan sikap salah seorang pekerja kfc,branch baru di emart riam miri.tgah hari ini saya datang bersama kawan saya dan memesan makanan untuk di tapau dan pada masa yang sama staf kfc(cashier) wanita yang bernama CLAUDIA tersengih dan ketawa terbahak-bahak di depan saya.apabila saya tnya kenapa dia tidak mnjawab soalan sy dan masih ketawa yang ketika itu juga ada staf lain (wanita) berbaju uniform hitam hnya senyum dan tidak menegur.perkara ini berterusan sehingga lah saya dan kawan sya beredar apabila pesanan kami sudah tersedia.Pada manager branch tersebut sila perhatikan staf anda dan ajar dia cara melayan pelanggan dengan lebih sopan SEKIRANYA pihak kfc masih mahu dia bekerja.

cc:CLAUDIA.(CASHIER)
ROHASLINDA BT OSMAN Send email
 
Sep 6, 2017

KFC SELAYANG BARU

Saya dah banyak kali pergi ke KFC selayang baru sbb rumh berdekatan dgnnya, tp setiap kali saya pergi d sana, mesti masalah dgn tong sos di bhgian tingkat atas yg sentiasa kehabisan sos, atau staff nya yg malas nak refill ???? 1 day sy pergi berbuka puasa di sana pada Puasa tahun 2017 ni, ada 1 pelanggan cina prmpn menekan tempat sos tu agak kuat sbb mmg dah xde sos..tetiba seorng pekerja prmpn india (auntie) marah pelanggan itu sambil menjerit "ooii..ingat ni awak punya barang ke? ni KFC punya, kenapa tekan kuat2? mau rosakkan ke,kalau mau saya boleh tolong! saya tengok dr jauh..india tu bukak tong sos cili..OMG mmg sosnya takde, dah habis, seboleh2 dia ambik pinggan pelanggan tu dan urut plastic sos tu dlm pinggan pelanngan tu, dan put back the sos dlm tong, bukannya nak refill????suck!!. lepas tu ada 1 customer tertumpahkan air, auntie india ni mengamuk lagi dan cakap "AWAK INGAT SAYA TAKDE KERJA KE?" padahal bdk tu tak sengaja langar..saya dah lama perhatikan pekerja auntie india ni suka berborak sesama bangsanya dan tak mau refill sos , masalah sos mmg ada setiap kali sy berkunjung d sana..saya tak pasti samada KFC Malaysia tak bekalkan sos mencukupi ke atau pekerja nya yg malas nak refill tong sos ni ??saya rasa sepanjang sy makan KFC di dlm Malaysia ni, KFC Selayang Baru ni paling teruk layananya ,dengan ayam yg sangat kecik,tak berbaloi dengan harganya...please read my complain and please upgrade standard KFC service especially di CAWANGAN KFC SELAYANG BARU INI
olin89 Send email
 
Sep 5, 2017

CHICKEN IS ALWAYS NOT READY

This is our 2nd time in 2 weeks chicken is not ready at the holding rack.... KFC is selling chicken but chicken is not ready? U have got to be kidding me... Not at closing time but at 8pm, dinner time! Once at the mines shopping mall at tea break time no original chicken is ready. ask me to wait 15minutes.... today outlet at balakong (new KFC outlet not at the old balakong but next to cimb) they ask me to wait 20minutes!!!? REMOVE THE NAME CHICKEN FROM THE BRAND NAME.... everytime we went ask to wait for chicken!? your main meal is chicken! what nonsense is this
Atikah Send email
 
Sep 3, 2017

Service buruk, pekerja dapur perempuan biadap

Pada hari sabtu, 3/9/2017 , bertempat di kfc bandar baru sungai buluh pukul 7 petang.
Tolong kepada berkenaan:-
1. Customer servies yang buruk, layanan kepada customer kurang tiada adab , sedangkan setiap pekrja telah diajr bagaimana hendak melayan customer ? Perlu ke beradap ? Kenapa ?
Sy order bucket kfc 9 ketul tetapi kena tunggu selama 1 jam lebih kerana ayam baru nak masak? Padahal ayam banyak ayam di rak. Asala yang diberikan kerana sy order ayam 9 ketul nnti customer yang akan datang ada yg order 1 ketul mereka marah tk dpt ayam , sedangkan saya yang datang dulu ? Selama ni sy datang kfc yang lain okay services!!!!!!
2. Kenapa pekerja di dapur boleh masuk campur urusana di kaunter ? Sedangkan awak perlu masak ayam di dapur ni nak sound orang tetibe dengan tk ada adapnya , poor service

Service buruk, pekerja dapur perempuan biadap Service buruk, pekerja dapur perempuan biadap

Guest guess Send email
 
Sep 2, 2017

AYAM LUAR HANGUS DALAM TAK MASAK!

Good Evening,
Madam/Miss/Sir,

Regarding to the subject above, I would like to complaint about:-
1) Recently, I bought kfc chicken at KFC Restaurant Taman Damansara Aliff (Johor Bahru) and it is partially cooked
2) The taste and smell of the chicken is norm, not a special spices from KFC self
3) The chicken is too small and quite scorched.
4) The chickens are UNCOOKED
5) YOUR STAFF IS QUITE RUDE. HOW CAN WHEN THE LORRY BLOCKED THE DRIVE THRU WAY, YOUR STAFF ASKED MY MOTHER TO COME OUT AND PAID IT?!
6)BELI BUBUR DAN SANGAT SANGAT CAIR. IM DISAPPOINTED

We as a regular customer feel fully disappointed regarding this issues because it doesnt happened only once. We hope that the management can take action and return the success of KFC.
Guest guess Send email
 
Sep 2, 2017

Hangus and half cooked

Saya beli di kfc damansara aliff johor bahru, ayam hangus dan dalamnya half cooked! Kalau dulu kita dapat smell and taste the spices from kfc, sekarang macam ayam gireng biasa je. And the staff is quite rude. Hope ade perubahan sebab kita regular customer kan. And pagi tadi saya beli bubur kfc, bubur sangat cair and ayam ade 2 potongan je . Wth?!
BadKFC Send email
 
Aug 27, 2017

Bad Service

Staff KFC pantai chenang menggunakan bahasa yg kesat terhadap CUSTOMER, ayam terpaksa ditunggu selama 20 minit sedangkan KFC ni adalah tumpuan pelancong dan sepatutnya ayam perlu standby..
Jeffrey Tan Send email
 
Aug 27, 2017

Bad Attitude Female Staff Of temiang, Seremban Outlet

Female malay staff with cap loves to ask customer for tips and when customer refused her request, she corporate with another staff to ignore entertaining customer to order meals. when customer try to snap their photo, they avoid but finally managed to snap their photo.

Take serious disciplinary action against these female staff at Temiang KFC, Seremban outlet.

Photo attached.

Bad Attitude Female Staff Of temiang, Seremban Outlet Bad Attitude Female Staff Of temiang, Seremban Outlet

Jeffrey Tan Send email
 
Aug 27, 2017

Bad Attitude Female Staff Of temiang, Seremban Outlet

Bad attitude of female staff in Temiang , Seremban outlet loves to ask tips from customers especially the one wearing cap. when reject her request , she corporate with other staff to ignore servicing customers to order meals. When customer try to take their photo , they avoid but finally managed to snap their photo.

Photo attached.

Bad Attitude Female Staff Of temiang, Seremban Outlet Bad Attitude Female Staff Of temiang, Seremban Outlet

huhu Send email
 
Aug 16, 2017

CHEESE TERLALU CAIR

KFC MASJID NEGERI PENANG,17 Ogos 12:30 malam . Saya memesan potato loaded dan 2 extra cheese.Cheese terlalu cair, ini bukan pertama kali cheese terlalu cair.Sebelum ini saya membeli set yg berlainan juga terlalu cair.Terlalu cair sehingga tiada rasa.
boroncom Send email
 
Aug 13, 2017

Food poisoning

Kfc setiu walaupun baru buka tapi sangat kotor dan berbau busuk. Khamis lepas sekolah buat jamuan makan di kfc setiu ini.. Malangnya, seramai 11 orang guru muntah2 dan cirit birit. Kejadian berlaku pada hujung minggu. Jika hari bekerja, kfc ni mmg dah kena dgn jabatan kesihatan mcm y berlaku dengan kfc jerteh. Sekarang pihak sekolah tengah siasat dulu bilangan murid yang terkena keracunan makanan sblm bende di panjangkan. Terima kasih

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints

    CHEVROLET MOTORS WORLDWIDE LTD. - Lottery
    Sir I am Gora chand Bairagya my country India state...
    Georgia Child Support Services - Child support credit card
    I purchased a bottle of skin cream with my credit card....
    Aflac - Reinstatement
    I canceled my policy July 2017, which I was told I could...
    Lincare MDINR - Bad management
    The office in new windsor ny is very disorganized and...
    DEPARTMENT OF LABOUR - PATHETIC AND USELESS SERVICE
    This department is obviously up to their eyeballs in...
    Ms. - Scam processing office/distribution center p.o. box 2905
    This company is asking for a fee to get money and they are...
    Macys Worry No More Protection Plan - Stain protection policies
    Let me first say I don't work for Macys and probably...
    Greendot cards - Block on card,
    I purchased a greendot card loaded, no problem. The my...
    Hallmark channel - Christmas movies
    To Whom It May Concern: It should be made known that...
    MTA - Rude driver
    Express Bus X 63 5:07 at 57 th Street & 3 Ave. 2251 I...

    Share this site with others

         
          

    Recently Updated Complaints

    CHEVROLET MOTORS WORLDWIDE LTD. - Lottery
    Sir I am Gora chand Bairagya my country India state...
    Georgia Child Support Services - Child support credit card
    I purchased a bottle of skin cream with my credit card....
    Aflac - Reinstatement
    I canceled my policy July 2017, which I was told I could...
    Lincare MDINR - Bad management
    The office in new windsor ny is very disorganized and...
    DEPARTMENT OF LABOUR - PATHETIC AND USELESS SERVICE
    This department is obviously up to their eyeballs in...
    Ms. - Scam processing office/distribution center p.o. box 2905
    This company is asking for a fee to get money and they are...
    Macys Worry No More Protection Plan - Stain protection policies
    Let me first say I don't work for Macys and probably...
    Greendot cards - Block on card,
    I purchased a greendot card loaded, no problem. The my...
    Hallmark channel - Christmas movies
    To Whom It May Concern: It should be made known that...
    MTA - Rude driver
    Express Bus X 63 5:07 at 57 th Street & 3 Ave. 2251 I...
         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username