Submit a Complaint

Poslaju

Malaysia

Consumer complaints and reviews about Poslaju

crx8008 Send email
 
Jun 9, 2018

Poor service

My package tracking number is ER267461574MY the item was dispatched on 4th June 2018, on poslaju tracking system show that the item have been delivered on 5th June but not to my name and address.....it show delivered to yahya pos laju kota damansara. The packege delivery address is not pos laju kota damansara. And why put the status delivered? so frustating.

Another thing they never tried to contact you if you not home during delivery, what is the purpose of providing contact number such mobile phone and email to them?

Poor service

El462 Send email
 
Jun 8, 2018

Box pos laju pecah

Saya pos barang pada 4 hb. N luckily baang smpai ke kuching on 5 jun. tapi barang di peram dekat pos laju kuching utara smpai hari ni 8hb. Nekad pegi pejabat pos utk self collect sbb nk pakai raya. Tp sedih n kecewa sbb kotak da barai. Padahal beli kotak tu kat pjbt pos tu sndri. Nsb baek lah brg dlm tuu da seal lain. Klo x. Sape nak ganti ooi. Sape yg ada pos brg tersangkut kat poslaju kuching utara, better pegi collect sdri.

Box pos laju pecah

khairilkasim Send email
 
Jun 8, 2018

er324264098my

er324264098my

Please, fast, please, laju please...

Petaling Jaya Selatan (Taman Medan)

Terima kasih guys
khairilkasim Send email
 
Jun 8, 2018

er324264098my

Hi team poslaju,

Please get it fast for this item er324264098my.

Thank you
aara Send email
 
Jun 8, 2018

DELIVER TO WRONG PERSON/ADDRESS

EN064956876MY - deliver to wrong person. camana poslaju boleh bagi parcel saya dkt orang lain eh? kan kena ambil pakai ic. dahlah tu baju raya saya emmmm

ER308178634MY - deliver to wrong address. saya tinggal kat sabah. check track tadi dah arrive kat Port Dickson. apakah?


please improve your quality as posLAJU lahh
aara Send email
 
Jun 8, 2018

DELIVER TO WRONG PERSON/ADDRESS

ER308178634MY - deliver to wrong address. saya tinggal sabah, tapi checkk track tadi dah arrive kat Port Dickson. apakah??

EN064956876MY - deliver to wrong person.dah sampai dah kat pos. nak ambik harini, sekali check track tadi dah kena ambil oleh orang lain yg saya tak kenal. mcm mana poslaju boleh bagi je org lain ambik barang saya ye? kan kena pakai ic emmm dah lah tu baju raya saya...


please improve your quality


Anis Anidah Send email
 
Jun 8, 2018

BULKY ECBC, PMN (ER298714123MY)

Tracking number: ER298714123MY

No update since 19/5/2018. It's been weeks! Last track BULKY ECBC, PMN. Then nothing! What's that supposed to mean? My parcel got sucked into a black hole and disintegrated into obsolete particles?? What's going on? Tell us what happened to our missing parcels!

Bila call customer support tak pernah nak angkat. Line busy memanjang. Please...improve your tracking system and lousy customer service.

Ni poslaju ke poslambat?? So disappointed..
Nadzurah Send email
 
Jun 8, 2018

Barang tak sampai dari 4 june

Kalau complain org poslaju baca ke peram buat diary?saya punue parcel still process kat klia..dia nak g fly mana tuh..saya nak pakai apa time raya nty..bogel ke..beli pakai duit igt senang ke nak dtp duit😑

Barang tak sampai dari 4 june

Zulaikha Saji Send email
 
Jun 8, 2018

Tolong cepat sikit

Kasut raya saya ni. Mohon cepat sikit proses penghantaran ya. Tak menyempat pulak kang nak merasa kasut baru, beraya pakai selipar jepun.

Tolong cepat sikit

Haifaa damia Send email
 
Jun 7, 2018

Delayed parcel.

What happen from 4th june until now 7 june its stuck at parcel hub. I need my parcel
THIS WEEK!!!!!! before 9th june. What happen? Wht num tht i shiuld contact contact and ask?

Delayed parcel.

Muhamad Firdaus Send email
 
Jun 7, 2018

Delayed Parcel

please update where is my pacel now. because there's been no update since the consignment dispatched out from transit office poslaju parcel hub. I need it before 11 June 2018.

my tracking number: ER307769462MY
Danish16 Send email
 
Jun 7, 2018

Barang salah hantar ke tempat lain.

Hi.. Sya nak minta bantuan.. Barang saya tersalah hantar ke tempat lain. Macam mana saya nak dapat kan semula barang saya tu. Sepatutnya barang tu di pos ke k.k sabah tapi di hantar ke port dickson. Tracking numbernya ER306913446MY .

Barang salah hantar ke tempat lain.

Jujuju Send email
 
Jun 7, 2018

To slow

please deliver my parcel immediately 😭 dah 3 hari parcel kat ECBC , PMN . i need it before 12 june . tracking num : ER303983451MY

To slow

Muhammad Al Amin Suliman Send email
 
Jun 7, 2018

Poslaju Parcel Hub Lembab

Every single time parcel sampai Parcel Hub. Mulalah dia nak stuck sampai 2-7 hari. Buat lawak ke apa ni Poslaju? Increase la efficiency bekerja, kami menghantar barang bukan percuma, tapi berbayar. Memang lah lebih murah dari kadar syarikat courier yang lain, tetapi service tetap service dan anda perlu menambah baik demi menambat kepercayaan pengguna. Saya bersangka baik bahawa Poslaju mungkin sudah tiada masalah kelewatan, tetapi sangkaan saya tersasar jauh. Poslaju tetap dengan service nya yang boleh buat pengguna naik angin. Saya perlukan parcel itu untuk dihantar sebelum raya, track no ER306949587MY.
June1308 Send email
 
Jun 6, 2018

Item not received

Tracking Number EH743196745MY

Item still in Poslaju Transit Office from 1st June 2018.
Now is already 6th June 2018. Please check what is the problem?! It's supposed to be 'poslaju' not 'postaklaju'!!!

Item not received

tifli Send email
 
Jun 5, 2018

Barang stuck dekat parcel hub!

barang stuck dkt parcel hub pls update & hantar asap!
ER306018674MY (tracking numb)
Fatin Norizan Send email
 
Jun 5, 2018

kenapa barang masih di transit office?

kenapa barang saya masih berada di poslaju transit office dalam masa 5hari??bila nk gerakkan barang saya??bila saya boleh dapat barang saya kalau da tersekat berhari2 kat transit office tu??nk tunggu smpai sebulan ke baru digerakkan barang2 tu?saya da nak balik cuti nie..barang still xsmpai lgi..minta kerjasama pihak poslaju bantula selesaikan masalah saya..

kenapa barang masih di transit office?

Angle Send email
 
Jun 5, 2018

Parcel stuck

Aduii tlg lah dah nak raya ni 3 parcel stuck kt tempat sama tp lain2 daerah aku nak blk kg dah ni tnggu dah dekat seminggu brg aku x sampai2 lagi...tlg lah hantar cepat!!!

ER190329047MY
EH718616035MY
EH822566854MY
TLG PERCEPATKAN PENGHANTARAN!!!
Angle Send email
 
Jun 5, 2018

Parcel stuck

Aduii tlg lah dah nak raya ni 3 parcel stuck kt tempat sama tp lain2 daerah aku nak blk kg dah ni tnggu dah dekat seminggu brg aku x sampai2 lagi...tlg lah hantar cepat!!!
azlinkasim Send email
 
Jun 4, 2018

Servis SLOW!

Apasal semakin hari semakin lembap servis poslaju? Delivery lembap, update lembap, call lembap, semua segi lembap!! So apa guna bayar POSLAJU??? TUKAR NAMA LA WEIIII!!!! Ni bukan pertama kali, tapi dh banyak kali! X cukup staff, tambah staff lah!!! Skrng byk org niaga online, xkn pos x mampu nk tambah org??? Dekat setengah bulan korang peram barang aku, bila nk hantar?????!!!! Jangan bagi alasan sbb nk raya, sebelum musim raya pun sama je, poslaju memang lembap!
azlinkasim Send email
 
Jun 4, 2018

Lembap

Semakin hari semakin lembap poslaju ni. Dekat setengah bulan pun barang x sampai2!!! Apa guna bayar poslaju kalau lembap! Tukar nama a weiiiiii!!!!!!!!! Malaysia ni bkn besar sangat, mcm pos barang dari luar negara! Sakit hati aku, ni bukan pertama kali, tapi dah banyak kali!!!!!!!
Amerah Send email
 
Jun 4, 2018

EN214249473MY

EN214249473MY

ITEM NOT FOUND... DAH LH BAJU RAYA TU, TOLONG LA SCAN CEPAT
Ati kering Send email
 
Jun 4, 2018

Barang xgerak2

Tlg laaa..Kita NK blik kg dh..tlg la hantar brg kita.
EN026816269MY..
ahm07 Send email
 
Jun 4, 2018

Barang lambat proses & sampai lambat!

Khidmat poslaju adalah semakin teruk dan tidak setimpal. Ia mengambil masa beberapa hari untuk menghantar barang. Setahu sy berdasarkan kepada piagam pelanggan, seharusnya barang akan sampai keesokan harinya. Tapi selalunya bukan ini yg terjadi. Ini juga bukan kali pertama barang sampai lewat, hampir setiap kali.

TERUK, memang teruk!

Sila ambil tindakan segera. No tracking sy adalah ER304741292MY
Findrapala Send email
 
Jun 4, 2018

Poslaju

Delayed shipment ER189534134MY

8days has passed still not arrive facility centre

Complaint Registration Form

    Information of the Company you are complaining about
    Subject of Complaint
    City (optional)
    Complaint Details
    Attach photos (optional)
    Confirmation code

    Submit

    Recently Updated Complaints


    Recently Updated Complaints


         
     

    User Registration

    Already a Complaint Board member? Log in now.
    Username:
    E-mail address:
    Password:
    Code:
    or connect with Facebook

    User Registration

    A confirmation email was sent to "".
    To confirm your account, please click the link in the message.

    If you don't see the email in your Inbox, please check your Spam box.

    User Login

    Not a member of Complaint Board? Register now.
    E-mail address:
    Password:
    Forgot your password?
    E-mail address:
    Back
    Loading, please wait...
    Your password has been sent to the specified email address. Log in
    or connect with Facebook

    User Facebook Login

    Enter Username